Lasten yliopisto

Ilman innostusta ei ole oppimista!

Mahtava leirikesä 2022 tulossa!

Etsitkö lapsellesi erilaista, innostavaa ja kenties jännittävääkin tekemistä kesälle? Lasten yliopiston kesäleirit on suunnattu 7-12-vuotiaille lapsille. Leirit järjestetään pääosin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla Pohjois-Savossa, kuten Iisalmessa ja Siilinjärvellä. Leirit ovat teemakohtaisia ja 2-3 päivän mittaisia.

Kesällä 2022 leirit alkavat maanantaina 6.6. Leirejä on tuttuun tapaan useista eri tieteen, taiteen ja teknologian aloista. Suunnitteilla on muun muassa:

  • Biologiaa
  • Historiaa
  • Kemiaa ja fysiikkaa
  • Robotiikkaa ja koodausta
  • Kuva- ja sanataidetta
  • Musiikkitiede

Leireille ilmoittautuminen 

Leireille ilmoittautuminen alkaa tiistaina 15.3. Ensimmäiset leirit täyttyvät yleensä jo muutamassa päivässä, joten laitathan päivämäärän jo kalenteriisi. Kannattaa tilata myös uutiskirjeemme, jotta saat tietoa leireistä suoraan sähköpostiisi: snellmanedu.fi/tilaa-uutiskirje

Haluatko opettajaksi tai ohjaajaksi leireille?

Haluaisitko olla mukana järjestämässä lapsille unohtumattomia elämyksiä tieteen, taiteen ja tekniikan maailmassa? Löydät lisätietoa tiedotteesta: snellmanedu.fi/lasten-yliopisto-etsii-opettajia-ja-ohjaajia-kesalle-2022 ja voit kysyä lisätietoa Riikka Asikaiselta p. 044 746 2845 / riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi

Tutustu maksuttomaan Digimaailmaan

Tervetuloa mukaan SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailman mielenkiintoiselle tiederetkelle. Digimaailmaan pääsette verkkoselaimella osoitteessa https://digimaailma.snellmanedu.fi/

Digimaailmasta löytyy mm. 

  • eri aiheiheisia non-stop ja ohjattuja virtuaalikerhoja
  • hämmästyttäviä tiedevideoita
  • jännittäviä tiedeartikkeleita 
  • vanhemmille, opettajille ja muille kasvattajille maksuttomia tiedekasvatusvinkkejä

Digimaailman sisällöt on tuotettu osana kansainvälistä Phereclos-hanketta 19 opetus- ja kasvatusalan organisaation välisessä yhteistyössä.

Mitä on Lasten yliopiston toiminta?

Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta.

Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä! Opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat.

SnellmanEDUn Lasten yliopisto täyttää 10 vuotta kuluvana vuonna 2021. Seuraa juhlavuoden tapahtumia esim. uutiskirjeestämme!

Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto

Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2019. Tilaa uutiskirje linkistä rastittamalla tiedekasvatusverkosto. Verkoston kesken järjestetään tapaamisia ja koulutuksia, tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä:

Riikka Asikainen
suunnittelija
riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
p. 044 746 2845

Soili Meklin
rehtori
soili.meklin(a)snellmanedu.fi
p. 044 746 2841

Lasten yliopiston yhteistyökumppaniksi?

Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopiston toimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä! 

Lasten yliopiston yhteistyökumppaneiden logot