Lasten yliopisto

Ilman innostusta ei ole oppimista!

Tervetuloa juhlimaan Lasten yliopiston 10-vuotisjuhlavuotta!

Tänä syksynä juhlitaan, tervetuloa mukaan! Lasten yliopiston kesäleirejä ja kerhotoimintaa on järjestetty jo 10 vuoden ajan.

Tiede PopUp

Loka-marraskuussa tiedeopettajat lähtevät liikenteeseen ja pitävät Pohjois-Savon alakouluissa maksuttomia Lasten yliopiston PopUppeja teemoista: Värien maailma, äänten maailma ja makujen maailma. Kouluja on jo ilmoittautunut n. 30 ja oppilaita tapahtumiin on osallistumassa yli 1000. Tällä kertaa emme voi ottaa enempää kouluvierailuja vastaan.

Kysy lisää: Riikka Asikainen, p. 044 746 2845 tai riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi

Mitä sinä haluaisit tutkia? Osallistu kilpailuun ja voita palkinto!

Lasten yliopisto järjestää alakoululaisille suunnatun kilpailun, jossa mietitään tutkimuskohdetta ja sen valintaa. Lapsi voi tulla mukaan kilpailuun opettajan, huoltajan tai vaikka oman harrasteryhmän kanssa. Osallistua voi piirtämällä, valokuvaamalla, kirjoittamalla tai videolla. Osallistujana voi olla yksittäinen lapsi tai vaikka koko koululuokka.

Kekseliäimmät ideat palkitaan!

 Yksilöpalkinnot

  • 10 x Lasten yliopiston Tulikettu kirjaa
  • 2 x kirjakaupan lahjakorttia
  • 2 x Lasten yliopiston leiripaikka kesän 2022 leireille

Ryhmäpalkinnot

  • 2 x Lasten yliopiston tiedetunti ryhmälle

Kuinka osallistua?

Kilpailun lisätiedot ja kilpailutyön lähettämisohjeet löytyvät Lasten yliopiston Digimaailmasta: www.digimaailma.snellmanedu.fi/mita-sina-haluaisit-tutkia

 

Tutustu maksuttomaan Digimaailmaan

Tervetuloa mukaan SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailman mielenkiintoiselle tiederetkelle. Digimaailmassa pääsee mm. katsomaan hämmästyttäviä tiedevideoita, lukemaan jännittäviä tiedeartikkeleita sekä osallistumaan peleihin ja arvontoihin.

  • Digimaailmasta löytyy myös eri tieteenaloihin keskittyviä non-stop ja ohjattuja virtuaalikerhoja.

  • Digimaailma tarjoaa aikuisille ja kasvattajille maksuttomia tiedekasvatussisältöjä sekä tietoa Lasten yliopiston koulutuksista ja tapahtumista.

Digimaailma on osa kansainvälisen Phereclos-hankkeen toteutusta.

Mitä on Lasten yliopiston toiminta?

Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta.

Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä! Opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat.

SnellmanEDUn Lasten yliopisto täyttää 10 vuotta kuluvana vuonna 2021. Seuraa juhlavuoden tapahtumia esim. uutiskirjeestämme!

Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto

Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2019. Tilaa uutiskirje linkistä rastittamalla tiedekasvatusverkosto. Verkoston kesken järjestetään tapaamisia ja koulutuksia, tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä:

Riikka Asikainen
suunnittelija
riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
p. 044 746 2845

Soili Meklin
rehtori
soili.meklin(a)snellmanedu.fi
p. 044 746 2841

Lasten yliopiston yhteistyökumppaniksi?

Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopiston toimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä! 

Lasten yliopiston yhteistyökumppaneiden logot