Lasten yliopisto

Ilman innostusta ei ole oppimista!

Lasten yliopiston leirikesä 2021

SnellmanEDUn Lasten yliopisto kerää vuosittain lapsia ympäri Pohjois-Savoa eri sisältöisille tiedeleireille, -kursseille ja kerhoihin. Tänä vuonna tiedeleireillä korostetaan turvallisuutta. Pääosa leireistä järjestetään kesäkuun ensimmäisillä viikoilla, 7.6.-22.6. välisenä aikana.

  • Leirit toteuteutaan pienissä ryhmissä.
  • Lasten ei tarvitse liikkua paikasta toiseen vaan toiminta tapahtuu samassa tilassa.
  • Hygieniasta pidetään huolta mm. käsien pesulla ja riittävillä turvaväleillä.

Tiedeleireillä oppiminen sujuu kuin itsestään leikin, kokeilun ja tutkimisen lomassa. Ohjaajat ja opettajat ovat koulutettuja tiedekasvatuksen asiantuntijoita.

Leirien ajankohta päivittäin: klo 8-16.30
Leirien hinta: 2pv/60 € , 3pv/90 €, 4pv/120 €

Tutustu myös maksuttomiin virtuaalikerhoihin tästä >>

kuvituskuva

Näille leireille ehtii ilmoittautua 14.7. saakka:

Hauskan hurmaava historia

Lähde mukaan tekemään ja tutkimaan hauskaa historiaa! Historialeirillä tutustumme historian tutkimukseen, arkeologiaan ja entisajan elämään monimuotoisesti askarrellen, toimien ja tuumaillen.
9-13-vuotiaille 2.-4.8.

Maaginen metsä II

Maagisen metsän retkikunta suuntaa elokuussa katseensa metsän miniatyyrimaailmaan. Sammalen alta sekä puun ja kuoren välistä löytyy kokonaisia kaupunkeja, joiden valtateillä risteilee metsän minikokoinen kansa. Maaginen retkikunta seikkailee tuttuun tapaan Puijon maisemissa. Retkeläisten polkuja turvaavat heidän itse sepittämänsä loitsut. Mutta ennen miniatyyrimatkalle astumista on vielä keksittävä kutistuskone – eihän matkasta muuten mitään tulisi!
alakoululaisille 2.-4.8.

Tutustu maksuttomaan Digimaailmaan

Tervetuloa mukaan SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailman mielenkiintoiselle tiederetkelle. Digimaailmassa pääsee mm. katsomaan hämmästyttäviä tiedevideoita, lukemaan jännittäviä tiedeartikkeleita sekä osallistumaan peleihin ja arvontoihin.

  • Digimaailmasta löytyy myös eri tieteenaloihin keskittyviä non-stop ja ohjattuja virtuaalikerhoja.

  • Digimaailma tarjoaa aikuisille ja kasvattajille maksuttomia tiedekasvatussisältöjä sekä tietoa Lasten yliopiston koulutuksista ja tapahtumista.

Digimaailma on osa kansainvälisen Phereclos-hankkeen toteutusta.

Mitä on Lasten yliopiston toiminta?

Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta.

Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä! Opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat.

SnellmanEDUn Lasten yliopisto täyttää 10 vuotta 2021. Seuraa juhlavuoden tapahtumia esim. uutiskirjeestämme!

Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto

Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2019. Tilaa uutiskirje linkistä rastittamalla tiedekasvatusverkosto. Verkoston kesken järjestetään tapaamisia ja koulutuksia, tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä:

Riikka Asikainen
suunnittelija
riikka.asikainen@snellmanedu.fi
044 746 2845

Soili Meklin
rehtori
soili.meklin@snellmanedu.fi
044 746 2841

Lasten yliopiston yhteistyökumppaniksi?

Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopiston toimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä! 

Lasten yliopiston yhteistyökumppaneiden logot