Lasten yliopisto

Ilman innostusta ei ole oppimista!

Syksyn tiedekerhot Kuopiossa ja Iisalmessa

Lasten yliopiston tiedekerhot alkavat lokakuussa. Tiedekerhoissa tutustutaan tieteen tekemiseen monen mielenkiintoisen ilmiön kautta. Tutkittavana on mm. Äänten, värien ja makujen maailmat sekä taide aikojen takaa. Kuopion tiedekerhot pidetään Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella ja Iisalmessa Juhani Ahon koululla. Tiedekerhoja ovat vetämässä Lasten yliopiston tiedekasvatusohjaajat.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Tiedekerho 1 tiistaisin 25.10.-29.11.2022

Tiedekerho 2 torstaisin 27.10.- 1.12.2022

Tiedekerho Iisalmessa tiistaisin 27.9.-13.8.

Tilata uutiskirjeemme, jotta saat tietoa lasten yliopistosta suoraan sähköpostiisi: snellmanedu.fi/tilaa-uutiskirje

  Riksu-siili lyhytelokuvat

  Piikikäs ystävämme Riksu-siili seikkailee kahdessa lyhytelokuvassa (10 min per) tieteen ja tutkimusten maailmassa Itä-Suomen yliopiston Kuopion ja Joensuun kampuksella.

  Videot on tuotettu yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa syksyllä 2021. Videoiden rahoittaja on Olvi-säätiö.

   Tehdäänkö Lasten yliopiston leiri tai kerho myös teidän koulullenne?

   Olemme jo pitkään miettineet, miten saisimme Lasten yliopistotoimintaa tuotua myös muualle Pohjois-Savoon. Tänä vuonna ajattelimme toteuttaa kesäleirejä ja kerhoja yhteistyössä kuntien ja koulujen kanssa. Tarvitsemme teiltä tilat ja innostuneen ohjaajan tai opettajan. Me hoidamme sisällöt, ilmoittautumiset ja laskut. Otathan yhteyttä, niin voimme sopia tarkemmin. Riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi, p. 044 746 2845.

   Tiedekasvatussisällöt

   SnellmanEDUn Lasten yliopiston tiedekasvatussisällöistä löydätte vinkkejä ja ohjeita hauskan ja innostavan tiede-, taide- ja teknologiakasvatustoiminnan järjestämiseen kotona, koulussa ja koulun ulkopuolella. Sisällöt on koottu helppokäyttöiseen Emill-sovellukseen, jonka saat ladattua maksutta mobiililaitteesi (älypuhelin tai tablet) sovelluskaupasta.

   Saat sisällöt käyttöösi heti kirjauduttuasi Emill-sovellukseen henkilökohtaisella käyttäjätunnuksellasi. Tutustu ohjeisiin osoitteessa snellmanedu.fi/tuote/tiedekasvatuksen-tyokalupakki

   Emill-sovelluksessa sisällöt löytyvät Lasten tiedekasvatus -ryhmästä. Sisällöt jaotellaan kolmeen kansioon helpottamaan sopivien sisältöjen löytämistä:
   1. kodeille
   2. kouluille
   3. kerhoihin ja leireille

   Ensimmäiset sisällöt on tuotettu osana kansainvälistä Phereclos-hanketta. Lisää uusia innostavia sisältöjä on tulossa pian!

   Tiedekasvatuksen työkalupakin sisältö

   Mitä on Lasten yliopiston toiminta?

   Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta. Kerhoissamme, leireillämme ja työpajoissamme opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat.

   Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä!

   Verkostot Suomessa ja ulkomailla

   Lasten yliopiston Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2019. Tilaa uutiskirje linkistä rastittamalla tiedekasvatusverkosto. Verkoston kesken järjestetään tapaamisia ja koulutuksia, tervetuloa mukaan!

   Olemme myös Suomen tiedekeskukset Ry:n jäsen huhtikuusta 2022 lähtien. Suomen tiedekeskukset ry on suomalainen tiedekeskusverkosto. Verkoston päätehtävänä on edistää tiedekeskusten yhteiskunnallista vaikuttavuutta verkostoyhteistyöllä sekä vahvistaa kansallista tiedepääomaa ja yhdenvertaisuutta uusien lähestymistapojen avulla: https://tiedekeskukset.fi/

   Kansainvälisellä tasolla kuulumme myös Eurooppalaisen lasten yliopistojen verkostoon (www.eucu.net). Verkoston kautta olemme saaneet uusia tutkimusperustaisia ideoita tiedekasvatukseen ja innostavia sisältöjä toimintamme tueksi muun muassa osallistumalla verkoston kolmivuotiseen (2019-2022) Phereclos-yhteishankkeeseen (www.phereclos.eu). Tutustu hankkeen tarjontaan osoitteessa: https://snellmanedu.fi/phereclos-hanke/

   Ota yhteyttä:

   Riikka Asikainen
   suunnittelija
   riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
   p. 044 746 2845

   Soili Meklin
   rehtori
   soili.meklin(a)snellmanedu.fi
   p. 044 746 2841

   Lasten yliopiston yhteistyökumppaniksi?

   Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

   Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopiston toimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä! 

   Lasten yliopiston yhteistyökumppaneiden logot