Lasten yliopisto

Ilman innostusta ei ole oppimista!

 

Kesän 2023 Lasten yliopiston leirit

– vielä ehtii mukaan!

Lasten yliopiston kesässä on jälleen monialaisia tiede- ja taideleirejä, joissa toteutetaan tiedekasvatusta lapsia aktivoiden, innostaen ja uusiin elämyksiin kannustaen. Suuri osa leireistä järjestetään Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella sekä Kuopion museolla ja Kuopion eläinpuistossa. Yksi tiedeleiri on Iisalmessa. Leirien kestot ovat 2-5 päivää. Hinnat 70 – 175 € / leiri, sisältäen laadukkaan tiedeopetuksen, ohjattua ryhmätoimintaa, lounaat sekä välipalat leiripäivien aikana. Leirit toteutetaan päivisin eli yöksi mennään omaan kotiin.

Tutustu lisää ja varmista lapsellesi kesän parhaat päivät! Tässä alla leirit listattuna viikkojen mukaan. Kaikki leirit löytyvät helposti myös verkkokaupastamme

Viikko 23

Viikko 24

Viikko 25

Viikko 31

Täältä pääset Lasten yliopiston verkkokauppaan >>

Täältä löytyy video viime kesän leireistä: https://www.youtube.com/watch?v=oKR_WfEb3yM

Tilaa uutiskirjeemme, jotta saat tietoa lasten yliopistosta suoraan sähköpostiisi sekä kevättalvella etuosto-oikeuden seuraavan kesän leireille: snellmanedu.fi/tilaa-uutiskirje

  Riksu-siili lyhytelokuvat

  Piikikäs ystävämme Riksu-siili seikkailee kahdessa lyhytelokuvassa (10 min per) tieteen ja tutkimusten maailmassa Itä-Suomen yliopiston Kuopion ja Joensuun kampuksella.

  Videot on tuotettu yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa syksyllä 2021. Videoiden rahoittaja on Olvi-säätiö.

  Hyväntekeväisyystuote Lasten yliopistoLasten yliopiston leiripäiviä hyväntekeväisyysprojektissa – OSTA LAHJAKSI vähävaraiselle lapselle!

  Lue artikkelista miten Muuttomyynti loi hyväntekeväisprojektin kuopiolaisten vähävaraisten lasten oppimisen edistämiseksi

  OSTA yksi leiripäivä á 35 € tästä tai viiden päivän leiri á 175 € tästä Kiitos tuestasi yhteiseksi hyväksi!

   

  Tehdäänkö Lasten yliopiston leiri tai kerho myös teidän koulullenne?

  Olemme jo pitkään miettineet, miten saisimme Lasten yliopistotoimintaa tuotua myös muualle Pohjois-Savoon. Tänä vuonna ajattelimme toteuttaa kesäleirejä ja kerhoja yhteistyössä kuntien ja koulujen kanssa. Tarvitsemme teiltä tilat ja innostuneen ohjaajan tai opettajan. Me hoidamme sisällöt, ilmoittautumiset ja laskut. Otathan yhteyttä, niin voimme sopia tarkemmin. riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi, p. 044 746 2845.

  Tiedekasvatussisällöt

  SnellmanEDUn Lasten yliopiston maksuttomista tiedekasvatussisällöistä löydätte vinkkejä ja ohjeita hauskan ja innostavan tiede-, taide- ja teknologiakasvatustoiminnan järjestämiseen kotona, koulussa ja koulun ulkopuolella. Sisällöt on koottu helppokäyttöiseen Emill-sovellukseen, jonka saatte ladattua maksutta mobiililaitteille (älypuhelin tai tablet). Vaihtoehtoisesti voitte käyttää myös verkkoselainta.

  Saatte sisällöt käyttöön heti kirjauduttuanne Emill-sovellukseen henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella, joka luotte sovelluksen ensimmäisen käynnistyskerralla. Käytättehän rekisteröitymisessä vain täysi-ikäisen henkilön tietoja (esim. vanhempi tai opettaja). Tutustu kirjautumisohjeisiin osoitteessa www.snellmanedu.fi/tuote/tiedekasvatuksen-tyokalupakki.

  Emill-sovelluksessa tiedekasvatussisällöt löytyvät Lasten tiedekasvatus -ryhmästä. Sisällöt jaotellaan kolmeen kansioon helpottamaan sopivien sisältöjen löytämistä:
  1. kodeille
  2. kouluille
  3. kerhoihin ja leireille

  Sisältöjä on jo yli 300! Ensimmäiset sisällöt on tuotettu osana kansainvälistä Phereclos-hanketta. Lisää uusia innostavia sisältöjä on tulossa pian!

   

  Tiedekasvatuksen työkalupakin sisältö

  Mitä on Lasten yliopiston toiminta?

  Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta. Kerhoissamme, leireillämme ja työpajoissamme opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat.

  Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä!

  Verkostot Suomessa ja ulkomailla

  Lasten yliopiston Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2019. Tilaa uutiskirje linkistä rastittamalla tiedekasvatusverkosto. Verkoston kesken järjestetään tapaamisia ja koulutuksia, tervetuloa mukaan!

  Olemme myös Suomen tiedekeskukset Ry:n jäsen huhtikuusta 2022 lähtien. Suomen tiedekeskukset ry on suomalainen tiedekeskusverkosto. Verkoston päätehtävänä on edistää tiedekeskusten yhteiskunnallista vaikuttavuutta verkostoyhteistyöllä sekä vahvistaa kansallista tiedepääomaa ja yhdenvertaisuutta uusien lähestymistapojen avulla: https://tiedekeskukset.fi/

  Kansainvälisellä tasolla kuulumme myös Eurooppalaisen lasten yliopistojen verkostoon (www.eucu.net). Verkoston kautta olemme saaneet uusia tutkimusperustaisia ideoita tiedekasvatukseen ja innostavia sisältöjä toimintamme tueksi muun muassa osallistumalla verkoston kolmivuotiseen (2019-2022) Phereclos-yhteishankkeeseen (www.phereclos.eu). Tutustu hankkeen tarjontaan osoitteessa: https://snellmanedu.fi/phereclos-hanke/

  Ota yhteyttä:

  Kuopion leirit:

  Niina Räsänen
  suunnittelija
  niina.rasanen(a)snellmanedu.fi
  p. 044 746 2863

  Iisalmen leirit:

  Riikka Asikainen
  suunnittelija
  riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
  p. 044 746 2845

  Lasten yliopiston yhteistyökumppaniksi?

  Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

  Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopiston toimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä! 

  Lasten yliopiston yhteistyökumppaneiden logot