Lasten yliopisto

Ilman innostusta ei ole oppimista!

Leirikesä lähestyy – vielä mahtuu mukaan!

Etsitkö lapselle tai nuorelle erilaista, innostavaa ja kenties jännittävääkin tekemistä kesälle? Lasten yliopiston kesäleirit on suunnattu 6-13-vuotiaille lapsille ja nuorille – useilla eri teemoilla. 

Vanhemmat huomio! Vanhempien työssäkäynti mahdollistuu lapsen loman aikana, sillä leirimme toteutetaan 6.-22.6.2022 päiväleireinä. Lapset voi tuoda Kuopion leireille klo 7:30 alkaen ja hakea klo 16:30 mennessä. Iisalmen leirien vastaavat ajat ovat klo 8:00 ja klo 16:00. Leirit ovat 2-3 päivän mittaisia ja hintaan sisältyy lounas ja välipala.

Tilata uutiskirjeemme, jotta saat tietoa leireistä suoraan sähköpostiisi: snellmanedu.fi/tilaa-uutiskirje

  Leirikohtaiset tiedot ja ilmoittautuminen

   Viikko 23 Kuopiossa

   7-9-vuotiaille

    10-12-vuotiaille

   Viikko 24 Iisalmessa alakoululaisille

   Viikko 24 Kuopiossa

   7-9-vuotiaille

   10-12-vuotiaille

   13+-vuotiaille

   Viikko 25 Kuopiossa

   7-9-vuotiaille

   10-12-vuotiaille

   13+-vuotiaille

   Viikko 27 virtuaalikerho

   Viikko 31 Kuopiossa

   Riksu-siili lyhytelokuvat

   Piikikäs ystävämme Riksu-siili seikkailee kahdessa lyhytelokuvassa (10 min per) tieteen ja tutkimusten maailmassa Itä-Suomen yliopiston Kuopion ja Joensuun kampuksella.

   Videot on tuotettu yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa syksyllä 2021. Videoiden rahoittaja on Olvi-säätiö.

    Tehdäänkö Lasten yliopiston leiri tai kerho myös teidän koulullenne?

    Olemme jo pitkään miettineet, miten saisimme Lasten yliopistotoimintaa tuotua myös muualle Pohjois-Savoon. Tänä vuonna ajattelimme toteuttaa kesäleirejä ja kerhoja yhteistyössä kuntien ja koulujen kanssa. Tarvitsemme teiltä tilat ja innostuneen ohjaajan tai opettajan. Me hoidamme sisällöt, ilmoittautumiset ja laskut. Otathan yhteyttä, niin voimme sopia tarkemmin. Riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi, p. 044 746 2845.

    Tiedekasvatussisällöt

    SnellmanEDUn Lasten yliopiston tiedekasvatussisällöistä löydätte vinkkejä ja ohjeita hauskan ja innostavan tiede-, taide- ja teknologiakasvatustoiminnan järjestämiseen kotona, koulussa ja koulun ulkopuolella. Sisällöt on koottu helppokäyttöiseen Emill-mobiilisovellukseen.

    Tilaa maksuttomat tunnukset osoitteessa snellmanedu.fi/tuote/tiedekasvatuksen-tyokalupakki

    Emill-sovelluksessa sisällöt löytyvät Lasten tiedekasvatus -ryhmästä. Sisällöt jaotellaan kolmeen kansioon helpottamaan sopivien sisältöjen löytämistä:
    1. kodeille
    2. kouluille
    3. kerhoihin ja leireille

    Ensimmäiset sisällöt on tuotettu osana Phereclos-hanketta.

    Tiedekasvatuksen työkalupakin sisältö

    Mitä on Lasten yliopiston toiminta?

    Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta.

    Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä! Opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat.

    Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto

    Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2019. Tilaa uutiskirje linkistä rastittamalla tiedekasvatusverkosto. Verkoston kesken järjestetään tapaamisia ja koulutuksia, tervetuloa mukaan!

    Ota yhteyttä:

    Riikka Asikainen
    suunnittelija
    riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
    p. 044 746 2845

    Soili Meklin
    rehtori
    soili.meklin(a)snellmanedu.fi
    p. 044 746 2841

    Lasten yliopiston yhteistyökumppaniksi?

    Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

    Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopiston toimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä! 

    Lasten yliopiston yhteistyökumppaneiden logot