Tarinax – kirjoittamista ja sanataidetta (13–17-vuotiaat)

Ajankohta
10.06.2024 - 13.06.2024
Paikka
Kuopiossa
Hinta
60,00
Ilmoittaudu viimeistään
15.04.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Loistavia uutisia, leiri toteutuu! Vielä ehdit ilmoittautua mukaan.

Miten maailmaa ja omaa ääntä voi ilmaista kirjoittamalla?

Nelipäiväisellä leirillä osallistuja pääsee kirjoittamaan omia tarinoita, luomaan omia hahmoja ja niille fiktiivisiä maailmoja. Ryhmässä kirjoitetaan monenlaisia tekstejä yksin ja yhdessä, kokeillaan erilaisia tyylejä ja tekniikoita, keskustellaan kirjoista ja kirjoittamisesta sekä annetaan ja saadaan palautetta omista teksteistä.

Leirillä käytetään taidelähtöisiä työtapoja, jotka tukevat kielellisen ilmaisun kehittymistä ja vahvistavat omaäänistä kirjoittamista. Sopii sekä aloittaville, että jo pidemmällä oleville kirjoittajille.

Tarinax-leirin sisällöt uudistuvat vuosittain.

Tule rohkeasti mukaan kirjoittajaheimoon!

HUOM! Oston yhteydessä tulee syöttää maksavan aikuisen tiedot verkkokauppaan. Maksutapahtuman jälkeen täytetään osallistujan, eli lapsen tiedot Tilauksen viimeistely -lomakkeeseen. Täytäthän lomakkeen mahdollisimman pian maksutapahtuman jälkeen.

Sisältö

Tiedeleiripäivän tarkempi ohjelma

Klo 12.00-15.00 Opetusta

Lasten ja nuorten yliopiston tiedeleirit ovat täynnä mielenkiintoista tiede-, taide- ja teknologia-aiheista tekemistä. Lasten ja nuorten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä muun muassa lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin.

Olemme Suomen tiedekeskukset ry:n jäsen. Opettajat ja ohjaajat ovat perehtyneet tiedekasvatukseen. Lasten ja nuorten yliopiston tiedeleirit järjestetään pääosin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella, joten leiriläiset pääsevät leirien aikana tutustumaan yliopistomaailmaan.  

Osallistujille on otettu tapaturmavakuutus.

Aika ja paikka

Ma–to 10.–13.6.2024 klo 12.00–15.00

Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus

Hinta ei sisällä lounasta eikä välipalaa, joten osallistujien tulee ottaa omat eväät mukaan.

Kohderyhmä

Leiri on suunnattu 13–17-vuotiaille nuorille. Leirille otetaan maksimissaan 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kouluttajat

Sari Siltavuori on musiikin, sanataiteen ja teatterin ammattilainen. Siltavuori työskentelee esiintyvänä taiteilijana, opettajana ja ohjaajana erilaisissa yhteisöissä. Hän on kirjoittanut ja ohjannut näytelmiä, tehnyt laulujen sanoituksia ja videoelokuvia. Vuonna 2019 häneltä julkaistiin lastenkirja Piili Xondus von Tulikettu.

Lasten ja nuorten yliopistossa Siltavuori on opettanut muun muassa kirjoittamista vuodesta 2017 lähtien. Siltavuori työskentelee myös Sanataidekoulu Aapelin kehittäjänä sekä sanataideohjaajana erilaisissa hankkeissa yhteistyössä esimerkiksi kirjaston kanssa. Vuodesta 2022 alkaen Siltavuori on toiminut Kirjakantti- kirjallisuustapahtuman taiteellisena johtajana.

 • Toteutus: 

  SnellmanEDUn Lasten ja nuorten yliopiston tiedeleiri.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Reetta-Mari Kellokoski
  reetta-mari.kellokoski@snellmanedu.fi
  Puh. 044 746 2846

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  60 € Hinta sisältää opetuksen ja tapaturmavakuutuksen.

  Hinta ei sisällä lounasta eikä välipalaa, joten osallistujien tulee ottaa omat eväät mukaan.

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset