Learn@work työyhteisöille

Tutustu palveluihimme lisää!

Uutta! Leenamaija Otalan ja Soili Meklinin Ketterä oppiminen 2 – strategiasta käytäntöön -kirja on julkaistu. Kirjasta työyhteisöt saa työkaluja ja eväitä kehittyä entistä paremmiksi oppimispaikoiksi ja oppiviksi organisaatioiksi. Kirja on tilattavissa mm. Kauppakamarin verkkosivuilta ja lainattavissa kirjastoista kautta maan. Kirja on tarkoitettu ennen kaikkea niille, joilla on mahdollisuus vaikuttaa työpaikan toimintatapoihin, rakenteisiin ja johtamiseen. Tilaa kirja: www.kauppakamarikauppa.fi/collections/kirjat/products/kettera-oppiminen-2-strategiasta-kaytantoon

Oppimisesta kilpailukykyä

Oppiminen synnyttää innovaatioita ja lisää tuottavuutta luoden kilpailukykyä. Työssäoppimista tukeva kulttuuri parantaa myös vuorovaikutusta ja viestintää. Motivaatio työhön lisääntyy kun olosuhteet ja johdon tuki uuden oppimiselle ja sitä kautta työnteon kehittämiselle ovat kunnossa.

Oppiminen on osa työtä ja valtaosa oppimisesta on siirtynyt työpaikoille. Ideaalitila on, että työntekijät kehittävät ammatti- ja työelämäosaamistaan koko ajan ketterästi – yhdessä muiden työntekijöiden ja verkostojen kanssa. Työpaikalla tapahtuva oppiminen onnistuu kun esimiehet ja johto tukevat ja kannustavat oppimiseen sekä luovat omalla toiminnallaan oppimiselle optimaaliset olosuhteet.

Tarjoamme oppimisen palveluita sekä räätälöityjä tilauskoulutuksia erilaisille työyhteisöille. Tehdäänkö sinunkin työpaikastasi oppimispaikka? Tutustu palveluihimme tällä sivulla!

Mistä kaikki alkoi?

Vuonna 2018 SnellmanEDUlla pysähdyimme miettimään, miten pieni ja ketterä oppilaitos voisi auttaa työyhteisöjä uusilla tavoilla. Veimme oppimisosaamisemme työpaikoille ja kehitimme palvelua yhteistyössä 19 pilottiorganisaation kanssa. Näiden kokemusten pohjalta syntyi Learn@work-palvelumalli.

Oppivan organisaation testi

Haluaisitko tietää mitä työyhteisössäsi tulisi vahvistaa ja mitä kehittää, jotta oppiminen ja tiedon jakaminen tehostuisi? Me kartoitamme työyhteisösi vahvuudet ja kehittämiskohteet oppimisen näkökulmasta ja tuomme uusia ratkaisuja käyttöönne. Kartoituksen osa-alueet ovat oppiminen, vuorovaikutus,  lähijohtaminen, tavoitteet ja tulevaisuus, työnantajan tuki ja oppimiskulttuuri.

Testi sisältää aloitustapaamisen, jossa räätälöidään kartoitus työyhteisöllenne sopivaksi. Tämän jälkeen toimitamme linkin sähköiseen kyselyyn ja ohjeet vastaamiseen. Toimitamme koonnin tuloksista ja kehitysehdotuksista, jonka jälkeen pidetään yhteinen tulosten purkutyöpaja jatkotyöskentelyvinkkeineen. Testin eri vaiheet ovat toteutettavissa lähi- tai verkkotapaamisina. Kiinnostuitko? Lue lisää linkistä ja pyydä tarjous!

Learn@work-kartoitus

”Learn@Work oli bensaa toimintakulttuurimuutoksen liekkeihin”

Sanna Laitinen

henkilöstöpäällikkö, Pok Group oy

Räätälöidyt tilauskoulutukset

Millaista osaamista työyhteisössäsi tulisi kehittää? Tarvitsetko kumppania suunnittelun ja toteutuksen tueksi? SnellmanEDU toteuttaa kaikenkokoisille työyhteisöille ja tiimeille räätälöityjä tilauskoulutuksia – lähestulkoon jokaiselle toimialalle!

Haluatteko oppia lähi- vai etäryhmän kanssa vai joustavasti näitä yhdistellen? Mistä lähdetään liikkeelle? Suunnittelemme kanssasi yhdessä täysin tarpeitanne vastaavan oppimissisällön. Etsittekö juuri tiettyä ja tarkkaa ammattiosaamista, yleisiä vuorovaikutus- ja työelämätaitoja tai kenties kielikursseja?

Hyödynnettävissämme on yli 300 asiantuntijan valtakunnallinen verkosto. Toteutamme sisällöt ja tarvittaessa fasiliteetit vahvalla ammattitaidolla ja panostuksella kokonaisvaltaiseen oppimiskokemukseen. Tilauskoulutuksissa voidaan myös hyödyntää digitaalista oppimisympäristöä.

Tiesithän, että räätälöimme tarjolla olevista koulutuksistamme myös työyhteisökohtaisia valmennuksia? Kysy lisää ja pyydä tarjous niin pääsemme aloittamaan yhteistyön. Löydät yhteystietomme sivun alaosasta!

EduGo-oppimisympäristö

SnellmanEDUn EduGo-oppimisympäristö on monipuolinen ja moderni digitaalinen oppimisympäristö, johon on mahdollista rakentaa mm. koulutuksia, perehdytyspolkuja tai koota oppimismateriaalia erilaisten oppijoiden käyttöön. Miten sinä voisit hyödyntää oppimisympäristöä?

Soili Meklin, johtaja ja rehtori
soili.meklin(a)snellmanedu.fi
p. 044 746 2841

Outi Savolainen, suunnittelija
outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
p. 044 746 2846

Learn@work mediassa

Tehdään työpaikoista myös oppimispaikkoja, Oodia Media 02/2021: www.oodia.fi/artikkelit/tehdaan-tyopaikoista-myos-oppimispaikkoja/

Oppimiskulttuuria työpaikoille, Oodia Media 11/2020: www.oodia.fi/artikkelit/oppimiskulttuuria-tyopaikoille/

Pk-yrityksiin koulutettiin oppimisagentteja, Yrittäjät 8.10.2020: www.yrittajat.fi/uutiset/635572-pk-yrityksiin-koulutettiin-oppimisagentteja-oppimismyonteiset-toimintatavat-ovat

Työpaikat pitäisi nähdä myös oppimispaikkoina, Kaleva 27.11.2019: www.snellmanedu.fi/wp-content/uploads/2021/02/Kaleva-27.11.-Ylakerta-002.pdf

Oppiva työntekijä tehokasta parempi, Savon Sanomat 20.12.2018: www.savonsanomat.fi/paikalliset/2924851

Blogisarja: Oppimisagenttien matkassa osa 1, Pohjolan Matka: snellmanedu.fi/oppimisagenttien-matkassa-osa-1/

 

”Olemme oivaltaneet, että ihmiset oppivat eri tavalla, eli teemme asioita toisin nykyään, koska ymmärrämme, miten ihmiset oppivat.”

 

”Luontainen kiinnostus oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen on herännyt.”

 

”Kommunikointi on parantunut ja yhdessä on oivallettu löytämään vastauksia haasteisiin.”

 

”Annamme aikaa kehittymiselle ja kulttuurin muuttumiselle. Muutos tulee pikkuhiljaa”.