Pelikoodaus (10–12-vuotiaat), Iisalmi

Ajankohta
05.06.2024 - 06.06.2024
Paikka
Iisalmessa
Hinta
70,00
Ilmoittaudu viimeistään
15.04.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Loistavia uutisia, leiri toteutuu! Vielä ehdit ilmoittautua mukaan.

Haluaisitko ymmärtää tietokoneen kieltä ja koodata oman pelin?

Pelikoodaus -tiedeleirillä tutustutaan peliohjelmoinnin perusteisiin ja luodaan omia pelejä. Koodauksen logiikan opetteleminen tarjoaa hauskaa aivojumppaa, jossa pääsee käyttämään ongelmanratkaisu- ja yhteistyötaitoja.

Opetuksessa hyödynnetään visuaalista Scratch-ohjelmointikieltä, jonka käytössä luovuus pääsee valloilleen omia sisältöjä ohjelmoidessa. Tiedeleiri on suunnattu aloittelijoille, jotka haluavat tutustua pelikoodaukseen.

Tervetuloa mukaan kokemaan oivaltamisen iloa ohjelmoinnin parissa!

HUOM! Oston yhteydessä tulee syöttää maksavan aikuisen tiedot verkkokauppaan. Maksutapahtuman jälkeen täytetään osallistujan, eli lapsen tiedot Tilauksen viimeistely -lomakkeeseen. Täytäthän lomakkeen mahdollisimman pian maksutapahtuman jälkeen.

Sisältö

Lasten ja nuorten yliopiston tiedeleirit ovat täynnä mielenkiintoista tiede-, taide- ja teknologia-aiheista tekemistä. Leireillä pääsee puuhailemaan kavereiden kanssa sisällä ja ulkona sekä tekemään hauskoja tutkimuksia ja tehtäviä, jotka innostavat luovaan uteliaisuuteen ja oppimiseen.

Tiedeleiripäivän tarkempi ohjelma

Klo 7.30–9.00 Leiriläiset saapuvat tiedeleirille, valvottua toimintaa
Klo 9.00–11.00 Tiedeopetusta
Klo 11.00–13.00 Lounas ja vapaamuotoista toimintaa ohjaajan johdolla
Klo 13.00–15.00 Tiedeopetusta ja välipala
Klo 15.00–16.30 Ohjattua iltapäivätoimintaa*

*Pidätämme oikeuden muutoksiin tiedeleiripäivän sisäisessä aikataulussa.

Leirin hintaan kuuluu päivittäin lounas sekä välipala iltapäivällä. Mikäli leiriläinen tulee leirille aamulla heti klo 7.30, on syytä ottaa mukaan myös huoneenlämmössä säilyvät eväät. Tiedeleiri on avoinna klo 16.30 saakka, mihin mennessä osallistujat tulee hakea leiriltä. 

Lasten ja nuorten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä muun muassa lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin. Olemme Suomen tiedekeskukset ry:n jäsen. Opettajat ja ohjaajat ovat perehtyneet tiedekasvatukseen.

Osallistujille on otettu tapaturmavakuutus.

Aika ja paikka

Ke–to 5.–6.6.2024 klo 9.00–15.00

Iisalmen kulttuurikeskus, Iisalmi

Varsinainen tiedeleiritoiminta järjestetään aikavälillä klo 9.00–15.00. Leiriläisten olisi hyvä saapua paikalle viimeistään klo 8.30, jotta leiriopetus päästään aloittamaan klo 9.00.

Leiriläisille järjestetään valvottua toimintaa myös aamusta ja iltapäivästä, joten he voivat tulla leirin tukikohtaan tarvittaessa aamuisin jo klo 7.30 alkaen. Iltapäivällä tukikohta on avoinna klo 16.30 saakka, mihin mennessä leiriläiset tulee hakea leiriltä.

Kohderyhmä

Leiri on suunnattu 10–12-vuotiaille. Leirille otetaan maksimissaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

 • Toteutus: 

  SnellmanEDUn Lasten ja nuorten yliopiston tiedeleiri.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Reetta-Mari Kellokoski
  reetta-mari.kellokoski@snellmanedu.fi
  Puh. 044 746 2846

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  70 € Hinta sisältää ohjatun tiedeopetuksen ja -toiminnan, lounaan, välipalan sekä tapaturmavakuutuksen.

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset