Kuvaus

Tiedekasvatuksen työkalupakista löydät runsaan määrän maksuttomia vinkkejä ja ohjeita hauskan ja innostavan tiede-, taide- ja teknologiakasvatustoiminnan järjestämiseen kotona, koulussa ja koulun ulkopuolella. Sisällöt löydätte kauniista ja käyttäjäystävällisestä Emill-mobiilisovelluksesta, joka on maksutta ladattavissa maksutta Google Play – ja App Store -sovelluskaupoista hakusanalla “Emill” (kehittäjän nimi “Ilona IT”). Vaihtoehtoisesti voit käyttää Emilliä myös verkkoselaimellasi menemällä osoitteeseen https://app.emill.fi.

Emill (www.emill.fi) on Ilona IT:n kehittämä matalan kynnyksen yhteisöllinen palvelu, joka auttaa kasvattajia ja oppijoita löytämään ideoita arjen TVT- ja kasvatushaasteisiin. Ilona IT toimi SnellmanEDUn Lasten yliopiston keskeisenä yhteistyökumppanina kansainvälisessä Phereclos-hankkeessa (2019-2022), jonka aikana Emilliin tuotettiin yli 300 erilaista tiedekasvatussisältöä kuten ideoita kasvattajille, virtuaalikerhoja, tiedekasvatuskursseja, lasten tiedeartikkeleita lasten tiedevideoita. Sisällöt tuotettiin 19 eri kasvatus- ja opetusalan organisaation välisenä yhteistyönä ja uusia sisältöjä tehdään uusien projektien ja kokeilujen myötä. Antamalla palautetta sisällöistä ja kertomalla omia ideoita Lasten yliopistolle voit vaikuttaa tuleviin sisältöihin!

Sisältö

SnellmanEDUn Lasten yliopiston yli 300 tiedekasvatussisältöä löydät siirtymällä Emill-sovelluksen sisällä Lasten tiedekasvatus -ryhmään. Ryhmässä sisällöt jaotellaan kolmeen kansioon helpottamaan sopivien sisältöjen löytämistä:
1. kodeille
2. kouluille
3. kerhoihin ja leireille

Muistathan, että voit vaikuttaa tuleviin sisältöihin kirjoittamalla ryhmän AIKAJANALLE sekä CHATtäämällä Lasten yliopiston AUTTAJIEN kanssa.

Tutustu Emilliin ja tiedekasvatussisältöihin lisää osoitteessa www.emill.fi/ ja Ilona IT:n blogista>>

Aika ja paikka

Nonstop verkossa

Kohderyhmä

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen opettajat sekä vanhemmat, opetus- ja kasvatusalan opiskelijat ja iltapäiväkerhojen ohjaajat.

Kouluttajat

Ensimmäiset sisällöt on suunniteltu ja kehitetty pitkäjänteisenä monialaisena yhteistyönä syksystä 2020 lähtien. Sisältöjen tuottajina ovat toimineet mm. Itä-Suomen yliopiston aineen- ja luokanopettajaopiskelijat ja SnellmanEDUn tiedekasvatuskoulutusten opiskelijat. Uusia sisältöjä on tulossa pian!

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus.

  Tiedekasvatussisällöt saat käyttöösi lataamalla maksuton Emill-sovellus mobiililaitteesi (älypuhelin tai tablet) sovelluskaupasta hakusanalla “Emill” (kehittäjänä Ilona IT). Vaihtoehtoisesti voit käyttää Emilliä myös verkkoselaimellasi menemällä osoitteeseen https://app.emill.fi. Halutessasi voit ladata sovelluksen tai siirtyä verkkosivulle oheisista keltaisista painikkeista.

  Emill-sovellus pyytää sinua rekisteröitymään palvelun käyttäjäksi nimellä ja sähköpostiosoitteella. Selaimessa rekisteröityminen tapahtuu “Sign up”-linkistä. Rekisteröityessäsi sinulle luodaan henkilökohtainen Emill-käyttäjätunnus ja salasana, joilla kirjaudut jatkossa sovellukseen sisään.

  Huom! Rekisteröitymiseen saa käyttää vain täysi-ikäisen henkilön tietoja (esim. vanhempi tai opettaja)! Emillin tietosuojaselosteen löydät osoitteesta https://www.ilonait.fi/privacy

  Jos unohdat salasanasi, niin voit tilata uuden salasanan sähköpostiisi kirjautumisikkunan Unohtuiko salasana -linkistä.

 • Lisätietoja: 

  Riikka Asikainen, suunnittelija
  riikka.asikainen(a)snell­ma­ne­du.fi
  044 746 2845

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 7462840

 • Hinta: 

  0 €


Lataa Emill Android-laitteelle!
Lataa Emill iOS-laitteelle!
Siirry Emilliin verkkoselaimella!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä