SnellmanEDU ja Tukikohta Diakonia ry ovat tehneet yhteistyösopimuksen hyväntekeväisyystuotteesta. SnellmanEDUn Lasten yliopiston tiede- ja taidepainotteisia kesäleiripäiviä voi nyt ostaa vähävaraisten kuopiolaisten perheitten lapsille.

Kesäleiripäivät ovat myynnissä SnellmanEDUn verkkokaupassa. Myynnissä on yhden (1) päivän leiripaikka, á 35 €, tai viiden (5) päivän leiripaikka, á 175 €. Ostomäärää ei ole rajoitettu. Leiripaikan hinta sisältää ohjatun opetuksen, lounaan ja välipalan. SnellmanEDU toimittaa ostetut leiripaikat lahjakortteina jaettavaksi vähävaraisten perheitten käyttöön.

Idea hyväntekeväisyydestä virisi, kun SnellmanEDUn toimisto muutti viime elokuussa Kuopion keskustasta Viestikadulle, Savilahteen. Tukikohta Diakonian avustustyöntekijä Jarimatti Laitinen kuuli diakoni Ilkka Blomerukselta toimistokalusteiden muuttomyynti-ilmoituksesta, ja samalla hän silmäili Lasten yliopiston juttuja SnellmanEDUn verkkosivuilta. Tukikohta Diakonian auttajat kohtaavat päivittäin vähävaraisten perheiden haasteet sekä rajoitteet osallistua etenkin maksullisiin harrastuksiin. SnellmanEDUn toimintaa ylläpitää Snellman-instituutti ry, joka on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on lisätä ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia mahdollistamalla oppimista monin eri tavoin. Yhteinen hyväntekeväisyysprojekti tuntui molemmista yhdistyksistä luontevalta.

Lasten Yliopisto on yksi tärkeä osa SnellmanEDUn toimintaa. SnellmanEDU järjestää kesällä 2023 jo 13. kerran Lasten Yliopiston toimintaa. Kesäkuussa pidetään jälleen yli 20 leiriä, joissa on paikat yli 300 alakouluikäiselle lapselle. Ensi kesän leirien tarkempi sisältö ja päivämäärät ovat vielä suunnittelussa, ja normaali ilmoittautuminen käynnistyy maaliskuussa. Kuopion lisäksi leirejä pyritään järjestämään myös Iisalmessa sekä muissa Pohjois-Savon kunnissa.

Lisätietoja:
SnellmanEDU
Riikka Asikainen
suunnittelija
riikka.asikainen@snellmanedu.fi
p. 044 746 2845

Lasten ylipisto