Lasten ja nuorten yliopiston tiedeleirit 3.-19.6.2024 tarjoavat jälleen lähes 30 laadukasta eri tieteenaloihin perustuvaa kesälomaohjelmaa 6-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Leirien kestosuosikkeja ovat mm. luonnontiede, terveystiede ja eläinbiologia. Tämän kesän uutuusleireillä pääsee tutustumaan esimerkiksi salapoliisin jännittävään rikoskemiaan sekä pelikoodauksen kiehtovaan maailmaan. Ensimmäistä kertaa on tarjolla englanninkielinen aivoterveyttä tutkiva Brain Health: Exploring the Human Mind -leiri, jonka opettajina toimivat Itä-Suomen yliopiston Neuro-Innovation –tohtoriohjelman opiskelijat.

Leireistä suurin osa pidetään Kuopiossa, mutta myös Siilinjärvellä ja Iisalmessa on muutama leiri. Leirit ovat päiväleirejä, joissa lapsi tai nuori saa laadukasta tiedepainotteista opetusta sekä kevyempää ohjattua toimintaa alle 15 henkilön ryhmissä. Leirit kestävät 2-5 päivää. Leirihintaan kuuluu myös lounas ja välipala. Leirit maksavat alk. 70€/2 päivää.

Leirejä järjestetään SnellmanEDUn toimesta jo 13. kerran. Leirit työllistävät yli 30 opettajaa sekä ohjaajaa, joista suuri osa on lukiolaisia ja opiskelijoita. Leirien merkittävä tukija ja mahdollistaja on Olvi-säätiö.

Yhteistyössä leirien toteutuksessa ovat mm. UEF, Kuopion eläinpuisto sekä Kuopion museo.
SnellmanEDUn Lasten ja nuorten yliopisto on Suomen tiedekeskukset ry:n sekä eurooppalaisen lasten yliopistojen verkoston Eucunet:in jäsen.


Lisätietoja:
SnellmanEDU / Lasten ja nuorten yliopisto
suunnittelija Reetta-Mari Kellokoski
reetta-mari.kellokoski@snellmanedu.fi p. 044 746 2846