Kuluneen kevään aikana eteen tuli tarjous, josta en voinut kieltäytyä. Erasmus-koulutusmatka Ateenaan tutustumaan aiheeseen, joka itselleni on hyvin innostusta herättävä; ulkoilmaelämyskoulutukset!

Olen toiminut SnellmanEDUn koulutuskoordinaattorina syksystä 2021 asti. Oma taustani on enemmän tapahtumatuotannon puolella, joten koulutusala on sinänsä uusi aluevaltaus minulle. Mitä enemmän asiaan kuitenkin perehdyn, huomaan samankaltaisuuksia monessa kohdassa. Koulutukset ovat tapahtumia. Niistä haetaan uutta tietoa ja mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan, mutta monessa tapauksessa myös uusia kokemuksia ja elämyksiä.

Niin monesti opetus tapahtuu perinteisessä luokkahuoneessa, joka useimmiten onkin loistava tila koulutuksen järjestämiseen, mutta välillä olisi hyvä puistella omaa ajatusmallia ja miettiä voisiko asiat joskus tehdäkin toisin. Moni on varmasti huomannut, että ajatus kulkee paremmin kun on liikkeessä tai raittiissa ilmassa. Tittelit ja hierarkia unohtuvat helpommin luonnossa, ja on helpompi kohdata ihmiset aidosti itsenään. Nykyajan kirous liiallinen istuminenkin saadaan luonnossa taltutettua.

Mutta palataan hetkeksi vielä Ateenaan. Pitkän matkustuskiellon jälkeen olin kuin uuden äärellä lähtiessäni reissuun. Vieläkö pärjään yksin maailmalla? mietin. Kokonaisuudessaan koulutusviikko onnistui kuitenkin paremmin kuin hyvin. Se meni loistavasti. Tutustuin uusiin ihaniin ihmisiin ja upeaan kulttuuriin. Sain uusia näkökulmia ulkoilmaelämyskoulutuksiin, ja pääsin konkreettisesti kokemaan millaista on, kun oppimisympäristö vaihdetaan tavallisesta luokkahuoneesta puutarhaksi tai metsäksi. Tuoksujen ja äänien avulla vahvistettiin kytköstä vallitsevaan hetkeen, ja luontoa katsomalla kannustettiin näkemään oman elämän asioita uusin silmin.

Yksi mieleeni juolahtanut kytkös oli, kun katsoin puita, joiden oksat oli leikattu kokonaan pois. Uusia vihreitä lehtiä alkoi ilmaantua aivan yllättävistä paikoista. Niin kuin puut, myös ihmiset voivat missä tahansa vaiheessa elämää alkaa kukoistamaan toivomallaan tavalla. Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa uudestaan tai jatkaa siitä mihin joskus jäi.

Viikkoni Ateenassa inspiroi minua olemaan enemmän yhteydessä ympäröivään luontoon. Se kasvatti omaa itseluottamustani, ja ymmärsin että kyllä minä vielä pärjään. Sain ikimuistoisen kokemuksen, jota varmasti fiilistelen vielä vuosienkin päästä. Toiveeni ja tavoitteeni on, että tarjonnassamme olisi jatkossa lisää koulutuksia, jotka veisivätkin aivan erilaiseen oppimismaailmaan. Laavulle, puistoon, vesille tai vuoren huipulle. Mihin sinä lähtisit?

xx

Karin Johnson

Blogin alussa olevassa kuvassa ylhäällä minä (oikealla) ja kurssiystäväni Caroline Akropoliksen edessä. Alla oleva kuva otettu 20 vuotta sitten kun rehtorimme Soili Meklin (oikealla) oli myös oppimismatkallaan Ateenassa. Taustalla näkyy SnellmanEDUn logon inspiraatio Athene Niken temppeli.

P.S. Välimeren kulttuuri on aivan älyttömän kiehtovaa ja kaunista. Lisää voit oppia mm. näistä koulutuksistamme:

Välimeri-akatemia tallennepaketti https://snellmanedu.fi/tuote/valimeri-akatemia-tallennepaketti/

Välimeri-akatemian tallennepaketti koostuu 15 tunnin mittaisista luennoista. Luennoilla käsitellään kulttuurista aikakautta, heijastaen sitä nykypäivään. Luentoihin liittyvät visuaaliset kierrokset 30 kaupunkiin, jotka kantavat luentoon liittyvän aikakauden muistoja

Välimeren vahvat naiset – Euroopan edelläkävijät https://snellmanedu.fi/tuote/valimeren-vahvat-naiset-euroopan-edellakavijat/

Tässä koulutuksessa tutustumme Välimeren merkittäviin naisiin Saphosta Suzanne Valadoniin. Heidän esimerkkinsä ja kykynsä ovat muokanneet koko Euroopan ja länsimaiden naiskuvaa ja toimintakenttää merkittävästi. 

Italian kulttuurikaupungit kotonasi, nonstop https://snellmanedu.fi/tuote/italian-kulttuurikaupungit-kotonasi-2/

Italian ihanat kulttuurikaupungit Rooma, Milano, Firenze, Genova ja Torino saattavat tuntua kaukaisilta, mutta ne ovat lähempänä kuin luuletkaan: omassa riippukeinussasi.

Italiaa kokaten -webinaarisarja https://snellmanedu.fi/tuote/italiaa-kokaten-webinaarisarja/

Maksuttomissa webinaareissa pääset tutustumaan iltalialaisen ruoanlaiton saloihin Marco Peretton johdolla.