Italian kulttuurikaupungit kotonasi, nonstop

Ajankohta
01.07.2021 - 31.12.2025
Paikka
Etäopetus
Hinta
35,00
Ilmoittaudu viimeistään
31.12.2025
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Nonstop oppimista verkossa!

Italian ihanat kulttuurikaupungit Rooma, Milano, Firenze, Genova ja Torino saattavat tuntua kaukaisilta, mutta ne ovat lähempänä kuin luuletkaan: omassa riippukeinussasi.

Viisiosainen kesäyliopiston kulttuuriluentosarja oheismateriaaleineen vie sinut näkemään, kuulemaan ja maistamaan kaikkien näiden kaupunkien historian, maut ja suuret taideaarteet. Kurssiin kuuluu viisi tunnin mittaista tallennetta webinaareista, joiden aikana käydään lävitse kunkin kaupungin historia ja tärkeitä nähtävyyksiä. Oheismateriaalina liittyen kuhunkin kaupunkiin saat Thinglink pohjaisen kartan, jonka kautta sinulle avautuvat kyseisen kaupungin suurimmat kulttuuriaarteet rakennuksista, museoiden taiteeseen ja kirkkoihin. Oheismateriaaleissa on myös kunkin webinaarin kohdalla video, jossa italialainen harrastajakokki esittelee ja valmistaa kunkin paikkakunnan yhden kulinaarisen legendan.

Thinglink on pohja, jossa voit tarkastella sinulle esiteltäviä asioita kaikessa rauhassa videoiden, kuvien ja musiikin avulla. Voit käydä kaupungin kohteet lävitse haluamassasi järjestyksessä ja palata kuhunkin aina niin halutessasi. Kunkin kaupungin Thinglink-materaalien läpikäyminen kestää noin 45 minuuttia. Gastronomisten videoiden kesto kussakin kohteessa 5-7 minuuttia.

Sisältö

Genova. Historiallisen Meritasavallan vanha pääkaupunki tarjoaa paljon keskiaikaa ja barokkia. Genovan kaupungin historiallinen keskusta on säilynyt koko Euroopan suurimpana keskustana. Kristoffer Kolumbuksen syntymäkaupungista löytyy myös mystinen Graalin malja. Genovalainen pesto maistuu tämän kurssin jälkeen ihan uudenlaiselta.

Torino, yhdistyneen Italian kuningaskunnan ensimmäinen pääkaupunki on saanut maineensa teollisuuskaupunkina. Harva arvaakaan, miten suuret taideaarteet Po-joen rannalle rakennettu kaupunki kätkee sisäänsä. Fiatin omistajien museon taideaarteet ovat upeat ja tuomiokirkon kätköistä löytyy käärinliina. Torinon bagna cauda on mainio ja helppo tekoinen sekä täyttävä ruoka vaihtoehto.

Milano. Italian talouskolmion kolmas kaupunki Genovan ja Torinon jälkeen on muoti ja messukaupunkina tunnettu Milano. Jo 1700-luvun Gran Tour muistutti matkailijoita, että Leonardo da Vincin viimeinen ehtoollinen on nähtävä, samoin hänen suunnittelemansa kanaalit, joilla sisämaa kaupunki yhdistettiin Po-jokeen. Milanon tuomiokirkon vuosisatoja kestäneet rakennustyöt tarjoavat yllätyksiä uudemmaltakin ajalta. Milanon oman risoton sanotaan syntyneen vahingossa tuomiokirkon taiteilijoiden eväshetkessä.

Firenze johdattaa kävijänsä renessanssin maailmaan ja de Medicien-suvun loistoon sekä Michelangelon nerouden jäljille. Firenze on myös kotipaikka niinkin tärkeille asioille kuin poliittiselle puolueelle ja matemaattiselle perspektiiville sekä Italian kielelle Dante Alighierin kautta. Firenzessä sinua odottavat renessanssin nerous, Uffizin taidegalleria sekä tietenkin Fiorentina, valtava T-luu pihvi.

Rooma. Maailman pääkaupungiksi kutsuttu Rooma on hengästyttävä historiapaketti. Tällä matkalla pääset tutustumaan Rooman pitkään historiaan antiikista nykyaikaan myös Vatikaaniin ja sen suuriin kulttuuriaarteisiin sekä salaisuuksiin. Jos Firenze on renessanssi niin Rooma on mahtipontinen barokki. Mutta sen lisäksi Rooma on myös spagettia all´amatriciana.

Aika ja paikka

Koulutus toteutettiin kesäkuussa 2021. Koulutus on jälkikäteen saatavissa oheismateriaaleineen sekä katsottavina tallenteina EduGo-oppimisympäristössä. Käyttöaika on 6 kuukautta ostopäivästä.

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu kaikille Italiasta, kulttuurihistoriasta, taiteesta, matkailusta sekä kulinarismista kiinnostuneille.

Osaamistavoitteet

Kurssin jälkeen tunnet paremmin, et pelkästään yksittäisten kaupunkien, vaan koko Italian ja samalla Euroopan historiaa sekä katolisen kirkon vaikutusta kaupungeissa. Kurssin jälkeen erotat arkkitehtonisten tyylikausien eroja ja osaat lukea tauluista niiden aiheiden lisäksi myös sanoman. Kurssi kehittää taidehistorian tuntemustasi ja tilanlukutaitoasi.

Kouluttajat

instructor_img

FT Liisa Väisänen on taiteentutkija, luennoitsija ja tietokirjailija. Hän on asunut lähes koko aikuisikänsä Välimeren alueella. Nykyisin Malagassa asuva Liisa on asunut pisimpään Genovassa (20 vuotta). Hän on suorittanut Italian virallisen oppaan tutkinnot ja on opastanut kaikissa näissä kaupungeissa. Hänen kirjoistaan myydyimpiä on ollut teos Kaikki Italiani. Myös hänen uusin, 2021 keväällä ilmestynyt kirjansa Välimeren helmet vie lukijan Italiaan.

Luentojen kuvat ovat valokuvaaja Marco Peretton ottamia, ja hän innokkaana kotikokkina esittelee myös videoilla salaisuutensa kunkin kaupungin erikoisuuksien valmistamiseen.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Mari Markkinen, koulutuskoordinaattori
  mari.markkinen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2848

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  35€

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset