Tarinallisen opetuksen ABC

Ajankohta
18.09.2024 - 18.09.2024
Paikka
Etäopetus
Hinta
62,00
Ilmoittaudu viimeistään
11.09.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Mitä voi oppia, kun retkikohteena on Secret Forest? Tai voivatko viidakossa kuhisevat ötökät innostaa oppimaan? Tule oppimaan miten voit rikastaa opetusta ja ohjaamista tarinallisten menetelmien avulla. Tarinallisuuteen tutustutaan Idearepun malliin.

Sisältö

Koulutuksessa jaetaan ajatuksia tarinallisen opetuksen lähtökohdista ja periaatteista. Kouluttajien esittelemistä tarinallisista kokonaisuuksista voi noukkia vinkkejä omalle ryhmälle suunniteltaviin tarinallisiin kokonaisuuksiin ja niissä toteutettaviin toimintatehtäviin. Koulutuksessa on myös vinkkejä vaihtelevien välineiden ja materiaalien monipuoliseen käyttöön opetuksessa. Osallistujat saavat koulutuksen jälkeen sähköpostitse koulutuksessa tehtyjen harjoitusten ohjeet, joita voi muokata sopiviksi eri-ikäisille oppijoille. Tule avaamaan tarinallisen opetuksen ABC-kirja!

Huomaathan Idearepun muut koulutukset: Toiminnallisen opetuksen ABC ja Vilkaisu varastoon, kurkistus kaappiin – toiminnallisen opetuksen välineiden bongausjahti

Aika ja paikka

Keskiviikkona 18.9.2024 klo 15-16.30 Etäluento

Kohderyhmä

Iltapäivätoiminnanohjaajat, koulunkäynninohjaajat, esikoulun opettaja, 1-2-luokkien opettajat, erityisopettajat ja S2-opettajat

Osaamistavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on innostaa kasvattajia ja opettajia rikastamaan opetusta ja ohjaamista tarinallisten menetelmien avulla.

Kouluttajat

instructor_img

Opettajina Teija Kauppi ja Eija Leskinen.

KM Teija Kauppi, luokanopettaja ja yrittäjä. Teija on toiminut luokanopettajana lähes 36 vuotta. Hän on erikoistunut alkuopetukseen ja englannin kielen opetukseen. Teija on ollut mukana koulun monissa projekteissa ja hankkeissa, muun muassa KiVa -koulu- ja Prokoulu- toiminnan käynnistämisessä ja esi- ja alkuopetuksen yhteistyön kehittämisessä. Hän on koulunsa kerhovastaava sekä koulun vanhempainyhdistyksen opettajajäsen.

Opetustyössään Teija pyrkii huomioimaan oppilaiden yksilöllisyyttä ja kehittämään oppilasryhmälle sopivia, monipuolisia ja toiminnallisia tehtäviä ja opetusmenetelmiä. Hänelle on tärkeää luoda luokkaan lämmin ilmapiiri, jossa opettaja voi luottaa lapsiin ja lapset opettajaan.

KM Eija Leskinen, luokanopettaja, tietokirjailija, draamapedagogi ja yrittäjä. Eija on toiminut luokanopettajana 32 vuotta. Hän on erikoistunut kahdeksaan oppiaineeseen. Koulun ja opetuksen kehittäminen on aina osa Eijan työtä. Idearikas Eija on ollut mukana monissa erilaisissa projekteissa, esimerkiksi Kansanperinne-projektissa. Hän on koulunsa kerhovastaava ja kulttuuriyhdyshenkilö.
Eija on kirjoittanut kirjat ”Kuvallisen ilmaisun taito 1 ja 2” Tuija Karjalaisen kanssa. Hän on kirjoittanut toiminnallisesta oppimisesta Juho Norrenan kirjaan ”Ryhmä oppimaan!”. Eijan oma kirja on suosittu ”Ryhmä toimimaan!”.
Eija uskoo oppilaiden taitoihin ja kykyyn oppia. Opetuksessa hän käyttää paljon draamaa ja toiminnallisia menetelmiä. Hän on huomannut oppilaiden koulumotivaation ja oppimisen paranevan monipuolisten menetelmien avulla.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Riikka Asikainen
  riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2845

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  62 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä