Ylisukupolvisuus ja sukupolvien traumat – puhumattomuuden perintö

Ajankohta
16.04.2024 - 23.04.2024
Paikka
Etäopetus
Hinta
118,00
Ilmoittaudu viimeistään
02.04.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Sukujen historian vaiheet ja elämäntavat vaikuttavat nykyisissä sukupolvissa niin voimavaroina kuin haasteinakin. Turvallisen kasvuympäristön esteenä on usein puhumattomuuden ja yksinpärjäämisen kulttuuri. Sen seurauksena saattaa läheisiin ihmisiin kohdistua vahingollista vallankäyttöä, joka voi aiheuttaa traumaattisia kokemuksia. Tällaista ovat saattaneet kokea erityisesti naiset, vammaiset henkilöt, sodan kokeneet tai sotaa Suomeen paenneet lapset, nuoret ja perheet tai ikäihmiset sekä päihteiden käyttäjät.

Perhe- ja lähisuhdeväkivalta voi ilmetä pitkään sukupolvien ketjussa, ellei sitä saada katkaistuksi. Jotta vuorovaikutusta ja tunteiden hallintaa ohjauspalveluissa voidaan kehittää, väkivallan taustalla olevia ylisukupolvisia tekijöitä tulisi tunnistaa yhä laajemmin. Tällaisia ovat esimerkiksi patoutuneet tunteet, taakkasiirtymät ja tunnelukot, jotka sukupolvien ketjussa altistavat tai lisäävät traumaattisten kokemusten mahdollisuutta.

Sisältö

 • Sukupolvien ketju
 • Ylisukupolvisuus ja ylisukupolvinen trauma
 • Kiintymyssuhdemallit
 • Taakkasiirtymä
 • Lapsuuden aikaiset haitalliset kokemukset (ACE)

Aika ja paikka

Tiistai 16.4. klo 14-15.45
Tiistai 23.4. klo 14-15.45

Etäopetus Teamsissa

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kohtaamistyön ammattilaisille. Koulutus soveltuu mm. terveydenhuollossa, sosiaalityössä, varhaiskasvatuksessa, kuntoutusterapiassa, lastensuojelussa, valmennus- ja ohjaustyössä sekä kriminaali- ja päihdetyössä työskenteleville.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa:

 • kertoa, mitä ylisukupolvisuus ja ylisukupolvinen trauma tarkoittavat
 • tunnistaa ylisukupolvisuuden tuomia voimavaroja ja haasteita
 • tunnistaa väkivallan taustalla vaikuttavia ylisukupolvisia mekanismeja varhaiskasvatuksen, aikuissosiaalityön, päihde- ja kriminaalityön ohjauspalveluissa
 • tunnistaa patoutuneiden tunteiden ja haitallisten kokemusten ylisukupolvisia vaikutuksia

Kouluttajat

instructor_img

Anne-Leena Juntunen (KT, PkO, LTO) on työskennellyt pitkään Savonia-ammattikorkeakoulussa käyttäytymistieteellisten aineiden lehtorina. Lisäksi hänellä on kokemusta varhaiskasvatuksesta lastentarhanopettajana ja päiväkodin johtajana sekä lähihoitajakoulutuksen opettajana. Anne-Leena harrastuksena on sukututkimus ja tietokirjan kirjoittaminen.

 • Toteutus: 

  Teams-luennot ja materiaaleihin perehtyminen.
  Sähköinen oppimateriaali.
  Koulutuksessa on käytössä EduGO-oppimisympäristö.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Niina Räsänen
  niina.rasanen(a)snellmanedu.fi
  044 7462863

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 7462840

 • Hinta: 

  118 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset