Motivaatiokaupunki – opettajalisenssi

Ajankohta
09.05.2022 - 31.12.2025
Paikka
Etäopetus
Hinta
149,00
Ilmoittaudu viimeistään
31.12.2025
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Mikä on Motivaatiokaupunki?

Motivaatiokaupunki on kouluille kunnille, hankkeille ja yksittäisille opettajille rakennettu digitaalinen koulutuspalvelu, joka tarjoaa lukio-opettajille tietoa ja käytännön työkaluja erilaisten oppijoiden ja heidän motiiviensa huomioimisessa opetuksessa ja arvioinnissa.

Mikä on Motivaatiokaupungin teoreettinen tausta?

Motivaatiokaupungin vahvimpana taustateoriana on Steven Reissin motivaatioteoria elämän 16 perustarpeesta, jotka ovat ihmisillä samat mutta jotka ilmenevät eri ihmisissä eri intensiteetillä.

Yhdessä vai yksin? Itseohjautuvasti vai opettajan tuella? Luovasti vai tarkkaa polkua kulkien?

Olennainen kysymys Reissin teorian mukaan ei ole se, onko joku motivoitunut vai ei. Olennaista on, mikä ihmistä motivoi. Erilaisia motiiveja ja perustarpeita huomioimalla opetuksessa ja arvioinnissa voidaan rakentaa erilaisia oppijoita huomioivia lukio-opintoja, ja siten mahdollistaa opiskelijoille mielekäs ja motivoiva eteneminen opinnoissa.

Motivaatiokaupunki käsittelee erilaisia opetus- ja arviointimenetelmiä myös muiden motivaatioteorioiden, kuten itseohjautuvuus- ja Flow-teorian, kautta. Vaikka teoriat kulkevatkin Motivaatiokaupungissa jatkuvasti taustalla mukana, painotus palvelussa on ehdottomasti teorioiden soveltamisessa lukiomaailman käytännön haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Sisältö

Digitaalinen sisältöalusta, josta opettajat löytävät tuekseen videoiden muodossa olevia luentoja ja ohjevideoita. Videot pohjustavat teorian ja yksityiskohtaisten käytännön esimerkkien avulla monenlaisia opetus- ja arviointitapoja, jotka auttavat huomioimaan erilaisia oppijoita.

 

1) Kohti motivoivaa lukio-opiskelua -luento

Sisältö: Aloitusluento käynnistää Motivaatiokaupunki-palvelun taustoittamalla motivaation merkitystä opiskelumenestykselle ja -hyvinvoinnille. Luennolla otetaan katsausta Reissin motivaatioteoriaan pedagogisesta näkökulmasta, ja siten tarjotaan jo palvelun alussa useita näkökulmia erilaisten oppijoiden huomioimiseen opetuksessa ja arvioinnissa.

 

Organisaatiot: toteutetaan webinaarina, jonka ajankohta sovitaan palvelun aloituksen yhteydessä ja järjestetään koulu-, hanke- tai kuntakohtaisesti. Webinaarin järjestänä SnellmanEDU.

Opettajalisenssi: toteutetaan non-stop-verkkoluentona, jonka opettaja voi katsoa palvelun hankinnan jälkeen oman aikataulunsa mukaisesti.

 

2) Motivaatiokaupunki

Sisältö: Digitaalinen sisältöalusta, josta opettajat löytävät tuekseen videoiden muodossa olevia luentoja ja ohjevideoita. Videot pohjustavat teorian ja yksityiskohtaisten käytännön esimerkkien avulla monenlaisia opetus- ja arviointitapoja, jotka auttavat huomioimaan erilaisia oppijoita.

Ajankohta: Opettaja voi valita ajankohdan, jolloin hän päättää lähteä tutustumaan ja toteuttamaan alustalta löytyviä opetus- ja arviointimenetelmiä.

 

3) Toteutussuunnitelma

Sisältö: Toteutussuunnitelma sisältää erilaisia toteutustapoja ja -strategioita koulutuksen järjestäjille. Toteutussuunnitelma ohjaa ja opastaa Motivaatiokaupungin käyttöön siten, että toteutus olisi pedagogisesti järkevä ja opettajien työssä jaksamisen huomioiva. Toteutussuunnitelman tavoite on, että Motivaatiokaupungista saatava hyöty ja vaikuttavuus olisi palvelun käytön aikana mahdollisimman suuri.

Ajankohta: Toimitetaan ennen palvelun aloitusta koulutuksen järjestäjälle.

 

4) Motivaatiokahvila

Sisältö: Etäkoulutustapaaminen, jossa perehdytään työpajatyyppisesti ennalta valittuihin Motivaatiokaupungin teemoihin. Motivaatiokahvilassa opettajat saavat käytännön vinkkejä ja työkaluja eri opetus- ja arviointitapojen työstämiseen ja toteuttamiseen. Opettaja voi myös saada kouluttajalta reaaliaikaista tukea kehittämishaasteiden ratkaisemiseksi. Osallistuminen on vapaaehtoista ja toimii opettajalle lisätukena erilaisia oppijoita huomioivan opetuksen ja arvioinnin kehittämistyössä.

Ajankohta: Järjestetään kaksi kertaa lukuvuoden aikana.Arviointikahviloiden ajankohdat ja teemat julkaistaan viimeistään lukuvuoden alussa.

 

Tutustu Motivaatiokaupunkiin https://youtu.be/y360C1TlEIY?si=5jRUvHn4WcSYw9c8

Aika ja paikka

Nonstop verkossa

Kohderyhmä

Motivaatiokaupunki on lukio-opettajille rakennettu palvelu.

Osaamistavoitteet

Motivaatiokaupungin tavoitteet

 1. Antaa opettajille työkaluja huomioida eri tavoilla motivoituvia oppijoita sekä opintojaksojen toteutuksen että arvioinnin näkökulmasta.
 2. Lisätä opiskelumotivaatiota ja hyvinvointia.
 3. Vähentää alisuorittajien sekä koulupudokkaiden määrää lukioissa. Huomioida opettajien yksilöllisyys ja hyvinvointi opetuksessa ja arvioinnissa.

Kouluttajat

instructor_img

Riikka Korosalmi on kouluttaja yrityksessään Educated by Riikka. Päätyötään hän tekee Kuopion klassillisessa lukiossa maantieteen ja biologian lehtorina sekä Kuopion lukiotoimessa pedagogisena valmentajana. Korosalmi valittiin vuonna 2023 omissa oppiaineissaan vuoden opettajaksi.

 • Toteutus: 

  Toteutetaan verkkoluentona, jonka opettaja voi katsoa palvelun hankinnan jälkeen oman aikataulunsa mukaisesti.

  149 euroa/ opettaja/ 12 kuukautta

  Lue lisää Motivaatiokaupungista: www.educatedbyriikka.com/motivaatiokaupunki

 • Lisätietoja: 

  Toteutus ja sisältö:
  Riikka Korosalmi
  info(a)educatedbyriikka.com
  041 313 5853

  Laskutus ja rekisteröinti:
  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Opettaja: Saat tunnuksen 1-3 arkipäivän kuluessa tilauksesta.

 • Hinta: 

  149 € Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista

   

  Palvelun lisenssi on voimassa 12 kuukautta. Suluissa Isoverstas-verkoston, eLukioverkoston ja Lähilukioverkoston jäsenhinta.

   

  Opettajille: 149 € (ei sisällä, eikä lisätä arvonlisäveroa 24 %).

   

  Lukioille tilattaessa hintaan vaikuttaa opettajamäärä (Ryhmäilmoittautumiset):

  1-10 opettajaa: 900 € (500 €) / 12 kuukautta

  11-20 opettajaa: 1500 € (900 €) / 12 kuukautta

  21-30 opettajaa: 2400 € (1900 €) / 12 kuukautta

  31-50 opettajaa: 3900 € (2900 €) / 12 kuukautta

  51-99 opettajaa: 5600 € (4500 €) / 12 kuukautta
  Suuremmat ryhmät, pyydä tarjous! 

  Hintaan lisätään arvonlisävero 24 %


Ryhmäilmoittautumiset