SnellmanEDU on kevään 2021 aikana mukana kahdessa yhteistyössä järjestettävissä webinaarissa, verkkoluennossa ja virtuaalisessa kirjan julkistamistilaisuudess. Tervetuloa kuulolle!

Voimaa ja virkistystä kulttuurimme suurista tarinoista: SUOMALAISUUTTA VEISTÄMÄSSÄ – Eemil Halonen

Kaikille avoin ja maksuton verkkoluento järjestetään 26.4. klo 17-18. Suomi ei saavuttanut valtiollista itsenäisyyttään oman armeijan, luonnonrikkauksien tai suuren kansan avulla. Suomalaisuutta olivat luomassa oma kieli, kirjallisuus, musiikki ja kuvataiteet. Nuoren valtion kivijalka oli sivistyksellinen.

Kirjailija Minna Kettusen luento köyhän maalaispojan huikeasta matkasta kansakunnan rakentajaksi omien kättensä taidoilla ja ahkeruudellaan. Kettusen elämäkerrallinen teos Suomalaisuutta veistämässä – Eemil Halonen, nuoren kansan kuvaseppä ilmestyi Tammen arvoteoksena 2019. Teoksen loppupainos on nyt saatavilla Minna Kettusen kautta 50%:n ALE-hinnalla.

Lue lisää verkkoluennon sisällöstä ja ilmoittaudu mukaan: https://snellmanedu.fi/tuote/voimaa-ja-virkistysta-kulttuurimme-suurista-tarinoista-suomalaisuutta-veistamassa-eemil-halonen/


Rakkautta ja valoa -teoksen julkistamistilaisuus

Arto O. Salonen, Mikko Kurenlahti ja Ari Jaaksi haastavat 22.4.2021 julkaistavassa teoksessaan vallalla olevat käsityksemme hyvinvoinnista ja inhimillisen elämän päämääristä. He etsivät polkuja kohti elämän kukoistusta ja olemassaolon rikkautta. Meitä johdatellaan ennakkoluulottomalla otteella kohti tieteiden, taiteiden ja eri alojen rajapinnat ylittävää järjestelmätason ymmärrystä.

Rakkautta ja valoa on kannanotto sellaisen hyvän tulevaisuuden puolesta, jonka saavuttamisesta ihmiskunta voisi olla aidosti ylpeä. Ihmisyydelle tarjotaan syitä, joiden löytämisestä myös tulevat sukupolvet kiittävät. Hyvinvoinnin uudelleenmuotoilun aika on juuri nyt. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista teemoista!

Rakkautta ja valoa -teoksen julkistamistilaisuus pidetään 6.5.2021 klo 14.00-16.00. Tilaisuus järjestetään verkossa Zoom-verkkoalustalla ja siihen osallistuminen on maksutonta. Tilaisuuteen mahtuu maksimissaan 1000 osallistujaa, joten tule ajoissa varmistamaan paikkasi. Kirjan julkistamisessa ovat mukana Suomen kesäyliopistot ry ja alueelliset kesäyliopistot eri puolilla Suomea. Alta löydät osallistumislinkin ja ohjeet osallistumiseen.

Webinaarin linkki:  https://ilonait-fi.zoom.us/j/91067076670

Sulje kaikki ylimääräiset ohjelmat webinaarin ajaksi. 

  1. Linkistä avautuu selainikkuna, jonka jälkeen pääset webinaariin klikkaamalla Open Zoom. Jos et ole ladannut sovellusta etukäteen, tarjoaa selain sovelluksen lataamista. Sovellusta käyttäen yhteydet aina paremmat verrattuna selaimeen. 
  2. Jos haluat osallistua selaimella, avaa linkki valitsemallasi selaimella. Tulet sivulle, jossa ehdotetaan Zoomin sovelluksen latausta, mutta pääset osallistumaan selaimella klikkaamalla ikkunan alalaidassa olevaa ”Join from your browser” -linkkiä. 
  3. Tämän jälkeen anna oikea nimesi ruutuun ja klikkaa ”I’m not a robot” tarkistusta ja vastaa pyydettyyn tehtävään. Paina lopuksi “Join”. Hyväksy käyttöehdot ja anna seuraavaksi sähköpostiosoitteesi. Emme käytä näitä tietoja markkinointiin. 
  4. Päästyäsi sisään webinaariin, klikkaa vielä alakulmasta ”Join audio” ja avautuvasta ikkunasta ”Join with computer audio”. 
  5. Voit esittää kommentteja ja kysymyksiä chat-ikkunassa webinaarin aikana. 

Jos selaimella yhteydet heittelevät, niin kannattaa testata toista selainta.  Muista sulkea muut ohjelmat webinaarin ajaksi. (Ohjeistus Ilona IT)


Oppimisen iloa ja moninaisuutta Pohjois-Savossa

Pohjois-Savon täydennyskoulutusverkosto järjestää 21.-22.4. verkkotapahtuman, jossa esitellään alueen koulujen ja muiden eri tahojen kasvatus- ja koulutusosaamista.

Kenelle: Huoltaja, päättäjä sekä muut kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneet – valitse ohjelmasta sinua kiinnostavat esitykset ja ilmoittaudu mukaan tapahtumaan. Opettaja, koulunkäynninohjaaja ja rehtori sekä oppilashuoltohenkilöstö esiopetuksessa, peruskouluissa ja lukioissa – poimi ohjelmasta omaa työtäsi tukevia ideoita ja menetelmiä ja ilmoittaudu tapahtumaan.

Luvassa muun muassa:
21.4. klo 9.15 – 10.00 Miksi kannattaa lukea? Kirjailija Jyri Paretskoi
21.4. klo 13.15 – 14.00 Näin aivot oppivat – Kasvatustieteen professori, aivotutkija Minna Huotilainen
21.4. klo 17.30 – 18.15 Vetovoimaa lukemiseen! Paneelikeskustelu lukemisen tärkeydestä ja tarinoiden vetovoimasta. – Kirjailija Jyri Paretskoi, luokanopettaja & kirjailija Tatu Kekäläinen ja taidekasvattaja Anne Karjula.
22.4. klo 12.15 – 13.00 Lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja tunnetaidot – Arttu Puhakka, Itä-Suomen yliopisto
22.4. klo 14.15 – 15.00 Lukemiseen innostamista ja lukutaidon kehittämistä – Helena Pohjolainen, Riikka-Maria Korhonen, Kuopion kaupunginkirjasto ja Sanataidekoulu Aapeli
22.4. klo 15.15 – 16.00 Yhtä, toista ja enimmäkseen kolomatta – Kirjailija Antti Heikkinen

Ohjelmayhteenveto: http://bit.ly/yhteenveto042021
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://bit.ly/oppiminen042021


Hyvän olon webinaari – Kevättä rintaan ja vireyttä mieleen

Iloa ja hyvää mieltä koronakevääseen! Perinteinen kevättapahtuma tänä vuonna netissä. Tule mukaan omalta kotisohvaltasi. Maksuton Hyvän olon webinaari – Kevättä rintaan ja vireyttä mieleen järjestetään 18.5.2021 klo 10-15.

Aamupäivän ohjelma:
Klo 10.00 Webinaarin avaus
Klo 10.05 Pienimuotoinen teatteriesitys – Kuopion kansalaisopisto
Klo 10.20 Ensiapu/Terveyspiste – SPR
Klo 10.35 Taukojumppa
Klo 10.45 Ikäystävällinen orkesteri – Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtye
Klo 11.00 Tietoa ja tarinoita – Kantin palveluja senioreille
Klo 11.10 Katsaus ikäteknologiaan ja sen mahdollisuuksiin – Valli Ry, Kaisa Huuhtanen
Klo 11.40 Harrastuksena opiskelu – SnellmanEDU
Klo 12.00 Sawon Talentti 60+
Klo 12:10-13:00 Tauko

Iltapäivän ohjelma:
Klo 13.00 Vastavoimia korona-arkeen – Ikäinstituutti, Ikäopisto, suunnittelija Stina Fågel
Klo 13.30 Riittävä ravitsemus – Savonia AMK, Wellness-tradenomi opiskelija, Jooseppi Kauhanen
Klo 13.50 Taukojumppa
Klo 14.00 Uusi Tieliikennelaki – Liikenneturva, Erkka Savolainen
Klo 14.20 Iloa ja innostusta vapaaehtoistyöstä – Kuopion kaupungin
hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen
Klo 14.40 Minä – huolenpidon arvoinen? – Omaishoitajaliitto, Pohjois-Savon Omaishoitajat ry toiminnanjohtaja Johanna Nikonen
Klo 15.00 Sawon Talentti 60+ ja tapahtuman päätös

Liity webinaariin 18.5.2021 tästä linkistä https://zoom.us/j/97150483695
Meeting ID: 971 5048 3695

Ohjeet eri laitteilla osallistumiseen:
Tietokone https://www.youtube.com/watch?v=KJmTgJ5W6Wo
Tablet tai älypuhelin https://www.youtube.com/watch?v=5IAjMly1hlU

Yhteistyössä: Kuopion Kaupunki, SPR, Pohjois-Savon Muisti ry, Pohjois-Savon Omaishoitajat ry, Pohjois-Savon Sydänpiiri, Seniorien ATK-yhdistys SAVONETTI ry, SnellmanEDU, Vire Tori/ Savonia AMK, Valli Ry, Liikenneturva, Ikäinstituutti/Ikäopisto

Sinustako Sawon Talentti 60+?

Onko sinulla jokin kyky, joka on vielä tuntematon ja jonka haluaisit tuoda esiin? Oletko Savon nopein halkopinon tekijä? Osaatko imitoida lintuja tai jotain muuta? Onko laulunlahjasi vielä tuntematon? Oletko virkkausvirtuoosi tai nerokkain neuloja? Pieksetkö huumoria, oletko vitsiniekka? Taidatko Savon murteen? Oletko notkea? Taitava lausuja? TAI ihan mitä vain? Ole rohkea. Tule mukaan tuomaan iloa ja hyvää mieltä koronakevääseen meille kaikille!

Ohjeet osallistumiseen: Esitys voi olla yhden henkilön talentti tai ryhmän yhteinen. Kuvaa älypuhelimella video kyvystäsi. Videon pituus minimissään 30 sek., ja maksimissaan 2 minuuttia. Mainitse videon alussa nimesi, kotipaikkasi ja talenttisi. Lähetä linkki videoon 7.5.2021 mennessä osoitteella ari-pekka.vaisanen@kuopio.fi tai jaa videosi WhatsAppilla numeroon: 044-718 4719. Voit kysyä lisätietoja sähköpostitse.

Viisi eniten hyvää mieltä tuonutta tai hämmästystä herättänyttä talenttivideota julkaistaan 18.5.2021 Hyvän olon -webinaarissa. Näistä viidestä parhaan talentin äänestys käynnistyy webinaaripäivänä jälkeen Savon Sanomien nettisivuilla. Äänestys kestää 1.6. asti. Talentti-iloittelun voittaja julkaistaan kesäkuun alussa. Kaikki viisi finalistia palkitaan.