Neljännessä blogikirjoituksessa Jaana-Maarit Hyytiäinen kertoo, kuinka Ketterä oppija -valmennus auttoi häntä työhaastattelussa ja poiki uuden työpaikan. Jaana-Maarit on yksi Ketterä oppija -valmennuksen kokonaisuudessaan suorittaneista osallistujista ja kertoo nyt omista kokemuksistaan valmennuksesta. Ketterä oppija -valmennuksen vauhti kiihtyy ja ilmoittautumismäärä on kivunnut yli 900:n osallistujan.

Mitä odotuksia sinulla oli ja mitä lähdit hakemaan valmennuksesta?

Ketterä oppija -valmennuksessa näin työttömyyden alkaessa mahdollisuuden kehittää omaa osaamistani, löytää uusia näkökulmia ja päivittää tietojani. Toivoin oppivani uusia asioista työtaidoista ja myös itsestäni. Mielestäni valmennus tarjosikin monipuolisesti vastinetta kehittämistoiveilleni.  Erityisesti Ajanhallinta työelämässä, Itsensä johtamisen sekä Ajattelun taidot kurssit olivat ajatuksia ja pohdintaa herättäviä.

Miten olet hyödyntänyt valmennuksen antia opiskelun jälkeen?

Etenkin työhaastatteluissa tarvitsin päivitettyjä tietoja vuorovaikutus- ja tiimityötaidoista. Kurssit toivat varmuutta omaan toimintaan ja esiintymistaitoihin sekä kokonaiskuvan eri osa-alueiden hahmottamisesta.  

Miten kuvailisit valmennuksen suorittamista, mikä oli parasta, innostavinta tai kenties haastavinta?

Innostavia olivat uudet menetelmät ja sovellutukset sekä asioiden pohdinta. Eniten minua jännitti etukäteen digitaitojeni riittävyys, ja olinkin iloisesti yllättynyt kun tekemäni digitestin jälkeen minulle suositeltiin kolmatta osaamistasoa eli hyötykäyttäjän digikurssia. Tämä kurssi tarjoaa oppia tieto- ja viestintätekniikan tehokkaaseen ja monipuoliseen hyödyntämiseen elämän eri osa-alueilla. Oman taitotason arvioinnin jälkeen oli mukavaa lähteä kehittämään omaa osaamista ja saada lisää valmiuksia uusien välineiden sekä parempien toimintamallien hallintaan. Lisäksi antoisaa oli harjoitella uusia toimivia käytänteitä arjessa, työssä, opiskelussa kuin myös vapaa-ajan harrastuksissa.

Suosittelisitko Keto-hanketta? Jos kyllä, niin kenelle/mille kohderyhmälle suosittelisit erityisesti?

Kyllä, suosittelisin todella. Minulle valmennukseen osallistuminen poiki työpaikan, työkykykoordinaattorina. Tehtävässä pystyn hyödyntämään oppimiani uusia tietoja ja taitoja käytännössä ja voin auttaa myös muita eteenpäin haasteellisissa elämäntilanteissa. Kiitos!

Uskon, että Ketterä oppija -valmennuksesta hyötyvät varmasti kaikki työllisyyden kannalta haastavassa tilanteessa olevat henkilöt, jotka kaipaavat jotain kannustavaa, tukevaa ja uutta toimintaa työllistyäkseen mahdollisimman nopeasti. Sanoin ammatillista hyötyä saavat myös ne, jotka työkseen toimivat muiden työllistymisen tukena, kuten minä itse. Koen saaneeni Keto-hankkeen opinnoista myös hyvää pohjamateriaalia aloittamaani työkykykoordinaattori -opintokokonaisuuden suorittamiseen Kuntoutussäätiöllä.

***

Ketterä oppija työssä ja työtä hakemassa hanke on Yhdeksän kesäyliopiston yhteinen KETO – Ketterä oppija työssä ja työtä hakemassa on käynnistynyt syksyllä 2020. Hanketta rahoittaa Opetushallitus, ja se jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka.

Hankkeen tavoitteena on valmentaa 900 suomalaiselle työelämä- ja digitaitoja, jotka edistävät ketterää oppimista niin työssä kuin työnhaussa. Ketterän oppimisen taitoja kehittämällä ihmisillä on mahdollisuus vastata kehittyvän työelämän tarpeisiin ja edistää omaa työllistymistään ja töiden jatkumista.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan: www.snellmanedu.fi/keto-hanke