Julkaisimme viime kesänä Joustavan opetuksen ja oppimisen -laatumallin versio 2.0. Laatumalli on alusta saakka ollut avoimesti kaikkien käytössä maksutta ja ilman sitoumuksia. Kehitimme laatumallin vastaamaan muuttuneisiin tarpeisiin – sekä opettajan että oppijan näkökulmasta.

Laatumallista hyötyvät etenkin opettajat, kouluttajat, koulutussuunnittelijat ja koulutusorganisaatiot. Joustavan opetuksen ja oppimisen laatumalli on luotu eritoten vapaan sivistystyön toimijoille, mutta on sovellettavissa ja hyödynnettävissä myös kaikissa koulutusmuodoissa.

JOO-mallin versioon 2.0 on lisätty uusia teemoja, kuten saavutettavuus, kestävä hyvinvointi ja jatkuva oppiminen. Ja lisäksi ensimmäisessä versiossa olleita teemoja on päivitetty ja laajennettu. Laatumalli 2.0. sisältää tiedon lisäksi konkreettisia työvälineitä; lomakkeita, sovellus- ja laitevinkkejä.

Joustavan opetuksen ja oppimisen -laatumalli löytyy osoitteesta: www.edugo.fi/course/view.php?id=9813. Jaathan tietoa laatumallista eteenpäin kollegoillesi!

Mallin muotoilusta ja kokoamisesta on vastannut suunnittelija, oppimismuotoilija Niina Räsänen. Niinan tavoitat puh. 044 746 2863 / niina.rasanen(a)snellmanedu.fi