Luontojoogaohjaaja

Ajankohta
25.05.2024 - 09.06.2024
Paikka
Kuopiossa
Hinta
785,00
Ilmoittaudu viimeistään
06.05.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Neljän elementin luontojoogaohjaaja -koulutus alkaa Kuopiossa kesällä 2024!

Työskenteletkö sosiaali- liikunta- tai luontoalalla? Oletko joogasta ja luonnosta tykkäävä harrastaja? Onko haaveissasi ohjata voimauttavia luontoelämyksiä joogan, luontomeditaation sekä villiyrttien kera? Nyt voit opiskella luontojoogaohjaajaksi!

Suomalaisille luontosuhde on perinteisesti ollut todella tärkeä ja monet tutkimukset osoittavatkin luonnon sekä myös joogan kokonaisvaltaiset hyvät vaikutukset terveydelle. Nykyään monet ovat kuitenkin erkaantuneet luonnon elvyttävästä voimasta, stressitasot saattavat olla aivan tapissa ja keinot hallita stressiä kadoksissa. Välineitä ja keinoja hakeutua luontoon oman luontosuhteen ja itsensä äärelle kaivataan nykyajassa siis todella paljon ja tähän luontojoogaohjaaja -koulutus syventyy kahden viikonlopun aikana kesäisessä Kuopiossa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan luontojoogan ja villiyrttien äärelle!

“Koulutus yhdisti ihanalla tavalla joogaa, luontoa, vuodenaika- ajattelua ja kiinalaista lääketiedettä. Liikkeet oli hyvin suunniteltuja luonnossa tehtäviksi ja hyvin monille erilaisille ryhmille sovellettavaksi. Taidolla suunniteltu kokonaisuus.”

“Koulutus oli kattava kokonaisuus. Oli hienoa, että saatiin valmiit ohjelmarungot, joita voi sitten työstää mieleisekseen. Villiyrttipäivä oli mahtava lisä luontojoogaan. Vetäjänä Kirsi olet ihanan rauhallinen ja tasapuolinen.”

“Tykkäsin siitä, että kaikki harjoitteet on tuotu käytäntöön ja siihen konkretiaan, – miten voisit tätä ohjata omalle ryhmällesi.”

Sisältö

Luontojoogaohjaaja -koulutuksessa opit luonnossa tehtäviä monipuolisia harjoituksia käyttäen:

 • joogan liikekieltä
 • rauhoittavia hengitysharjoituksia
 • luonnon elementteihin pohjautuvia meditaatioharjoituksia sekä erilaisia palauttavia menetelmiä.

Koulutusmateriaalit ja opiskelut sisältävät luontojoogaan suunniteltuja valmiita ohjelmia, jotka sopivat esimerkiksi työyhteisöjen hyvinvointipäiviin. Koulutukseen kuuluu myös kotitehtäviä, ohjausharjoittelua sekä päättötyö, jossa jokainen suunnittelee omalle ryhmälleen sopivan luontojoogaharjoituksen. Koulutus sisältää myös syventymisen villiyrtteihin villiyrtti- ja hortafarmikouluttaja Johanna Räikkösen johdolla. Opit Johanna johdolla tunnistamaan ja käyttämään villiyrttejä osana luontojoogaryhmien ohjaamista.

Ensimmäisenä viikonloppuna opiskelemme kaksi erilaista luontojooga harjoituskokonaisuutta, joita voit käyttää omassa työssäsi ja joiden pohjalta voit suunnitella omia luontojooga kokonaisuuksia. Käymme läpi kaikkien harjoitusten sisällöt yksityiskohtaisesti. Opiskelemme myös luontojooga aiheeseen liittyvää teoriaa. Tutustumme tarkemmin teoriassa maa, vesi ilma ja tuli elementteihin. Käymme läpi myös kiinalaisen lääketieteen ajatuksia vuodenaikojen rytmistä ja pohdimme, miten näitä ajatuksia voisi hyödyntää luontojoogassa täällä pohjolassa. Tutkimme myös uutta tutkimusta luonnon vaikutuksesta hyvinvointiin. Saat myös kirjasuosituksia sekä kotitehtävän.

Toisena viikonloppuna opiskelemme kaksi erilaista luontojooga harjoituskokonaisuutta lisää, joita voit käyttää omassa työssäsi ja joiden pohjalta voit suunnitella omia luontojooga kokonaisuuksia. Käymme läpi kaikkien harjoitusten sisällöt yksityiskohtaisesti Opiskelemme myös Johannan johdolla villiyrttejä ja opit hyödyntämään villiyrttejä osana omia luontojoogaryhmiäsi. Lisäksi saat valmistusohjeet koulutuksessa käytyihin tuotteisiin. Saat myös vinkkejä henkilökohtaiseen käyttöösi vinkkejä villikasvien käytöstä ruuanvalmistuksessa ja itsehoidossa. Saat myös ohjeet päättötyön tekemiseen ja palauttamiseen sekä harjoitustuntien pitoon.

Toisen viikonlopun aikana opit:

 • tunnistamaan ja keräämään 6-8 villikasvia luonnosta
 • käsittelemään ja säilömään kasvit
 • perusteet suunnitella ja valmistaa villiyrttiteen- sekä ulkoisesti käytettäviä tuotteita villikasveista esim. jalkakylvyn muodossa
 • hyödyntämään villikasveja omassa työssäsi

Aika ja paikka

la-su 25.-26.5.2024
la-su 8.-9.6.2024

Joka päivä klo klo 10.00–17.00

Koulutus järjestetään lähiopetuksena Kuopiossa Pilpan Majalla.

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Koulutuksesta saat todistuksen ja oikeuden käyttää nimikettä Neljän elementin luontojoogaohjaaja.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen avulla saat vankan pohjan ohjata omia luontojoogaryhmiä ja varioida erilaisia harjoituksia erilaisille ryhmille sekä valmistaa villiyrteistä tuotteita, joita voit hyödyntää ryhmiesi kanssa.

Ensimmäisen viikonlopun tavoitteena on, että osaat kaksi erilaista luontojooga harjoituskokonaisuutta sekä ymmärrät luontojoogan teoreettista viitekehystä. Tosen viikonlopun tavoitteena on, että osaat kaksi erilaista harjoituskokonaisuutta sekä osaat hyödyntää villiyrttejä osana omia luontojoogaryhmiäsi.

Kouluttajat

instructor_img

Kouluttajana luontojoogassa toimii Neljän elementin luontojoogan kehittäjä Kirsi Tammi. Hän on joogan ja mindfulnessin opettaja/kouluttaja, joogaterapeutti ja intohimoinen luonnonkävijä. Kirsi on perustanut Joogakoulu Kirsi Tammen ja toiminut päätoimisena joogaopettajana 10 vuotta. Hän on toiminut suomen cp-liiton voimaa luonnosta kurssien toiminnan ohjaajana ja huomannut vuosien varrella luontojoogaryhmiensä kanssa miten elvyttävä vaikutus luonnolla ja siellä tehtävillä harjoitteilla ihmisiin on. Hänen kurssinsa ja koulutuksensa ovat olleet hyvin suosittuja.

Villiyrttikouluttaja Johanna Räikkönen on Elova:n perustaja, ravitsemus- ja lääkehoidon asiantuntija, jooga- ja kehotietoisuusohjaaja, proviisori (FaT) sekä villiyrtti- ja hortafarmikouluttaja. Johannasta voit lukea lisää: www.elova.fi Lämpimästi tervetuloa mukaan luontojoogan ja villiyrttien äärelle!

 • Toteutus: 

  Koulutus järjestetään lähiopetuksena Kuopiossa lähialueen luontokohteessa, joka ilmoitetaan tarkemmin osallistujille. Koulutukseen kuuluu myös etänä tehtäviä: kotitehtäviä, kuten tutustumista aihepiirin kirjallisuuteen, ohjausharjoittelua omalle ryhmälle 3 tuntia sekä päättötyön teon, jossa jokainen suunnittelee ryhmälleen sopivan luontojoogaharjoituksen. Koulutusta varten saat kirjasuosituksia ja ohjeet mitä tarvitset mukanasi lähiopetukseen.

  Maksimiosallistujamäärä on 15 henkilöä.

 • Lisätietoja: 

  Niina Räsänen, suunnittelija
  niina.rasanen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2863

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  785 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset