Kuvaus
Psykososiaalisen tuen osaamista tarvitaan työelämän eri aloilla kriisin kohdanneen henkilön kohtaamisessa. Miten siis kohdata ja tukea henkilöä, joka on kokenut äkillisen kriisin?
Yllättävien ja kuormittavien tilanteiden kokeneiden ihmisten auttaminen vaatii erityistä ammatillista osaamista, jota on tärkeää päivittää ja harjoitella säännöllisesti. Psykososiaalinen tuki äkillisissä kriiseissä edellyttää erilaisten kriisireaktioiden tunnistamista, selviytymisen vahvistamista ja oikeanlaista apua. Oikea-aikainen tuki vahvistaa hallinnan tunnetta ja lisää kriisin kokeneen selviytymiskykyä. Koulutus antaa valmiudet toimia defusing ja debriefing -psykologisen jälkipuintikeskustelun ohjaajana.
Sisältö
- Mitä on kriittinen, traumaattinen, psyykkisesti kuormittava tapahtuma
- Kriisin vaiheet ja kulku
- Akuutti stressireaktio – akuutti stressihäiriö –traumaperäinen stressihäiriö
- Psykologiset jälkitoimet: Defusing ja debriefing
- Defusing ja debriefing ohjaajana toimiminen
- Ohjaajan oma jaksaminen ja sijaistraumatisoitumisen ennaltaehkäisy
- Case-työskentelyä ja harjoittelua
Aika ja paikka
27.3.2025 Kuopio
28.3.2025 Kuopio
24.4.2025 Etäopetus
Koulutus joka päivä klo 9.00–16.00
Lähipäiviin ei ole mahdollista osallistua etänä.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu ihmissuhdetyötä tekeville sosiaali, – terveys, – pelastus, – poliisi,- yms erityisalojen ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään kriittisiä, traumaattisia ja psyykkisesti kuormittavia tilanteita ja/tai tarvitsevat työssään psykologisen jälkipuinnin menetelmiä oman ohjaustyön tueksi.
Osaamistavoitteet
Tavoitteena on oppia tunnistamaan kriittiset ja traumaattiset tilanteet sekä psyykkisen kriisin vaiheet ja niiden vaikutukset. Koulutuksessa opitaan tunnistamaan psykologisen jälkipuinnin mahdollisuudet; defusing ja debriefing -toimintamallit ja -ohjaajana toimiminen. Koulutuksessa opitaan kiinnittämään huomio auttajan omaan palautumiseen ja jaksamiseen psyykkisesti kuormittavissa työtehtävissä.
Koulutus antaa valmiudet toimia defusing ja debriefing -psykologisen jälkipuintikeskustelun ohjaajana.
Kouluttajat
Kouluttajana toimii Sanna Virtanen, ensihoitaja, defusing- ja debriefing ohjaaja
Sannalla on 20 vuoden kokemus ensihoidosta, kriisi- ja traumatyön ensilinjan ammattihenkilöstön kouluttamisesta ja kokonaisvaltaisten kriittisten tilanteiden jälkihoidon toimintamallista sekä niihin liittyvästä valtakunnallisesta kehittämistyöstä.
Koulutuksen johtaja/suunnittelija Anita Hedman, FM kouluttajapsykoterapeutti (VET, Valvira, Kela), ratkaisukeskeinen coach (CCSF, ICF, ACC), kouluttajatyönohjaaja (STOry), työyhteisövalmentaja, mindfulness-ohjaaja (CFM, MBSR), HedCo Oy.
-
Toteutus:
Koulutus sisältää 3 koulutuspäivä. Kaksi ensimmäistä päivää toteutetaan lähiopetuksena Kuopiossa ja kolmas koulutuspäivä etäopetuksena.
Koulutuksessa tehdään ryhmätehtäviä ja toivottavaa on, että osallistujat voisivat harjoitella menetelmiä koulutuspäivin välissä.
Maksimiosallistujamäärä on 16 henkilöä. -
Lisätietoja:
Niina Räsänen, suunnittelija
niina.rasanen(a)snellmanedu.fi
044 746 2863asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
044 7462840 -
Hinta:
850 €
Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma 2 erää. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista
Ryhmäilmoittautumiset