Sukututkimus ja DNA

Ajankohta
02.10.2024 - 09.10.2024
Paikka
Etäopetus
Hinta
45,00
Ilmoittaudu viimeistään
25.09.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Sukututkimus on saanut ihan uusia ulottuvuuksia kun perinteiseen sukututkimukseen on yhdistetty geneettinen sukututkimus DNA-testien avulla. Kurssilla tutustumme siihen miten DNA-testejä voi käyttää avuksi sukututkimuksessa.

Sisältö

Tällä kurssilla käymme ensin läpi
asiakirjalähteitä, joiden avulla voi selvittää esim. tuntemattomaksi jäänyttä isoisää. Asiakirjatutkimuksen jälkeen tarvitaan usein DNA-testejä sukulaisten/isoisän löytämiseen tai asiakirjalähteissä löytyvien sukulaisuuksien varmentamiseen. Niiden valintaan ja tulkintaan perehdymme kurssin ensimmäisellä kerralla. Silloin käymme läpi yleisellä tasolla autosomalitestit sekä äitilinjaiset mtDNA ja isälinjaiset Y-DNA-testit.
Toisena kurssi-iltana perehdymme tarkemmin isälinjaisiin testeihin, haploryhmiin ja isälinjaisten testien käyttöön sukututkimuksessa. Koulutuksesta tulee videotallenne ja kurssilaiset saavat opiskeluaineistot myös pdf-muodossa, jolloin niistä on hyötyä myös koulutuksen jälkeen.

Aika ja paikka

ke 2.10 & 9.10.2024 klo 17.30-19.00, etäopetus

Kohderyhmä

Kurssi sopii opiskelijoille, joilla on jo kokemusta ja ainakin vähän tietoa sukututkimuksesta ja DNA:sta. Kurssin pääpaino on eri asiakirjalähteet ja testitulosten tulkinta.

Osaamistavoitteet

Kurssin jälkeen opiskelija osaa valita oikean DNA-testin omiin sukututkimustarpeisiin ja osaa tulkita niiden avulla saatavia tuloksia.

Kouluttajat

Luennoitsijat Jere Markkanen ja Ritva Sampio

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson@snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  45 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset