Kansallisarkiston Astia ja KatiHa sukututkijan apuna

Ajankohta
17.09.2024 - 24.09.2024
Paikka
Etäopetus
Hinta
40,00
Ilmoittaudu viimeistään
10.09.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Kurssilla pääset perehtymään Kansallisarkiston Astia-asiointipalveluun sekä luovutetun Karjalan alueen kirkonkirjoista tehtyyn KatiHa-tietokantaan.

Sisältö

Kansallisarkiston Astia-asiointipalvelun avulla voit tilata asiakirjoja, tutkia digitaalisia aineistoja tai tehdä tietopyyntöjä. Tällä kurssilla saat käytännön vinkkejä miten löydät ja tutkit asiakirjoja, tilaat esim. perukirjan tai syntymätodistuksen tai haet lupaa luvanvaraisten aineistojen käyttöön. Tutustut myös Arkistojen Portin hyödyntämiseen.

KatiHa on Luovutetun Karjalan alueen kirkonkirjoista tehty tietokanta. Sieltä löytyvät rippi- ja lastenkirjat, syntyneiden, vihittyjen, kuolleiden ja muuttaneiden luettelot helposti nimihaulla. Sitä voit hyödyntää myös hakuvälineenä kun etsit alkuperäisiä kirkonkirjoja. Kurssilla saat vinkkejä KatiHan monipuoliseen käyttöön. Tervetuloa kurssille selvittelemään karjalaisten sukujen historiaa.

Aika ja paikka

ti 17.9. & 24.9.2024 klo 17.30-19.00, etäopetus

Kohderyhmä

Sukututkijat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa käyttää Astiaa ja KatiHaa monipuolisesti oman tutkimuksen apuna.

Kouluttajat

Luennoitsija Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson@snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  40 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset