Peru- ja tuomiokirjat sukututkimuksessa

Ajankohta
19.01.2022 - 26.01.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
45,00
Ilmoittaudu viimeistään
12.01.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Jo vuonna 1734 säädettiin laki, joka määräsi perunkirjoituksesta eli se piti pitää kolmen kuukauden kuluessa vainajan menehtymisestä. Perukirjat ovat sukututkijoille hyvin arvokas tutkimuslähde.

Sisältö

Perukirjat antavat tietoja pesän osakkaista, mutta niiden avulla saa myös paljon ajasta ja vanhoista esineistä kertovaa tietoa. Nykyään on jo paljon verkossa kuvattuna 100 vuotta vanhoja perukirjoja ja niitä voi tutkia kotikoneelta. Tällä kurssilla saat myös vinkkejä mistä ja miltä ajalta voit tilata perukirjakopion sukututkimusta varten, jos sitä ei ole vielä verkossa.

Jos sukulaisesi on rötöstellyt tai ollut todistajana käräjillä, niin saat tuomiokirjoista lisätietoa sukusi historiaan. Niistä löytyy myös mm. lainhuutoja ja kiinnekirjoja. Verkossa on olemassa Kansallisarkiston tuomiokirjahaku, joka hyödyntää tekoälyä digikuvattujen asiakirjojen etsimisessä ja tällä kurssilla saat vinkkejä sen käyttöön. Netissä on olemassa myös muita tuomiokirjatietokantoja ja kurssilla opiskelemme myös niiden hyödyntämistä ja tulkitsemista.

Verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. SnellmanEDUlla on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

Aika ja paikka

ke 19.1.- 26.1.2022, klo 17.30-19.00, verkossa

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille oman suvun historiasta kiinnostuneille ja opiskelijat saavat Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset käyttöönsä ja niiden avulla tietojen löytyminen ja hyödyntäminen on paljon helpompaa.

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Merja Huttunen, koulutuskoordinaattori
  merja.huttunen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2851

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  45 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset