Ratkaisukeskeisen ja kognitiivisen terapian intensiivinen menetelmäkoulutus 2 op

Ajankohta
11.03.2025 - 24.04.2025
Paikka
Kuopiossa
Opintopisteet
2 op
Hinta
790,00
Ilmoittaudu viimeistään
24.02.2025
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Oletko pohtinut lyhytterapeuttikoulutukseen osallistumista, mutta pitkään koulutukseen osallistuminen ei ole tällä hetkellä mahdollista? Jos kaipaat työhösi käytäntöön suoraan sovellettavia ratkaisukeskeisiä, lyhytterapeuttisia menetelmiä, tämä koulutus on juuri sinulle. Koulutuksen painopisteenä on menetelmäosaamisen saavuttaminen ja soveltaminen omaan työhön.

Lyhytterapeuttiset menetelmät ovat hyödyllisiä tilanteissa, joissa kaivataan nopeasti käytännön keinoja ja ratkaisuja konkreettisten sekä rajattujen ongelmien ratkaisuun. Menetelmiä voidaan hyödyntää monipuolisesti erilaisissa elämäntilanteissa ja haasteissa sekä yksilö- että ryhmätasolla, niin työelämässä kuin henkilökohtaisessa elämässä. Koulutus sopii niin sote-, kasvatusalan kuin organisaatio ja liike-elämän ammattilaisille, jotka haluavat kehittää ja syventää omaa ammatillista osaamistaan. Koulutuksessa ei ole pohjakoulutusvaatimuksia.

Sisältö

Koulutuksessa käydään lyhyesti läpi ratkaisukeskeisen ja kognitiivisen terapian teoria, käsitteet ja keskeiset menetelmät. Koulutuksen aikana opitaan käyttämään lyhytterapia- ja ohjaustyöhön kuuluvia ratkaisukeskeisen ja kognitiivisen mallin mukaisia integratiivisia terapiamenetelmiä. 

  • Ratkaisukeskeinen psykoterapia
  • Kognitiivinen psykoterapia
  • Terapiasuhteen rakentaminen ja psykologinen turvallisuus
  • Lyhytterapeuttinen prosessi ja vaikuttavuuden tekijät
  • Keskeiset ratkaisukeskeiset ja kognitiiviset menetelmät lyhytterapeuttisessa työskentelyssä

Koulutukseen sisältyy kaksi kahdenpäivän opetusjaksoa (2 x 2 lähiopetuspäivää). Lähiopetusjaksojen välissä on itsenäistä harjoittelua sekä ohjattu pienryhmätapaaminen (90 min). Pienryhmätapaamisen aikana käydään läpi osallistujien kokemuksia menetelmien soveltamisesta käytäntöön. Pienryhmätapaaminen järjestetään etänä Teamsissa.

Osallistujilla on halutessaan mahdollisuus saada koulutusohjelmasta kaksi (2) opintopistettä osallistumalla koulutuspäiviin sekä pienryhmätapaamiseen, lukemalla kirjan ennalta annetuista vaihtoehdoista sekä tekemällä omaan työhön sovellettavan tehtävän. Osallistuja voi myös halutessaan osallistua pelkästään koulutuspäiviin sekä pienryhmätapaamiseen, jolloin opintopisteitä ei myönnetä.

Aika ja paikka

ti 11.3.2025
ke 12.3.2025
pienryhmätapaamiset viikolla 14
ke 23.4.2025
to 24.4.2025

Joka päivä klo 9–16

Koulutuspäivät järjestetään lähiopetuksena Kuopiossa. Tarkempi osoite ilmoitetaan kutsukirjeessä. Pienryhmätapaaminen järjestetään etätoteutuksena Teamsilla.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu sosiaali-, terveys-, opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka kaipaavat lyhytterapeuttisia menetelmiä työnsä tueksi. Koulutus sopii mainiosti myös työelämän eri toimijoille, kuten esihenkilöille ja johtajille, HR-tehtävissä toimiville, kehittäjille, tiimivetäjille, työnohjaajille sekä konsulteille.

Koulutuksessa ei ole pohjakoulutusvaatimuksia. Koulutus ei anna lyhytterapeuttipätevyyttä.

Osaamistavoitteet

Ratkaisukeskeisten ja kognitiivisten terapiamenetelmien koulutus antaa osallistujalle perusvalmiudet soveltaa integratiivisesti eri terapia- ja ohjausmenetelmiä nuorten ja aikuisten parissa.

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija osaa:

  • selittää ja kuvata ratkaisukeskeisen ja kognitiivisen terapian perusteorian ja käsitteet
  • soveltaa käytäntöön ratkaisukeskeisen ja kognitiivisen terapian menetelmiä eri konteksteissa (sote- ja kasvatusala, organisaatio- ja liike-elämä)
  • arvioida ja perustella käyttämiensä menetelmien soveltuvuutta

Kouluttajat

instructor_img

Sirpa Karvonen (KM, KTM, erityistason psykoterapeutti (Valvira, Kela), työnohjaaja sekä sertifioitu business coach ja ammatillinen opettaja) on pitkän linjan kokenut henkilöstövalmentaja. Hän työskentelee esihenkilötyön ja integratiivisten terapiamenetelmien valmentajana. Tämän lisäksi hän työskentelee psykoterapeuttina tehden sekä Kelan kuntoutuspsykoterapioita että yritysten lyhytpsykoterapioita. Sirpa on ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, kognitiivinen ja kognitiivis-analyyttinen lyhytterapeutti sekä EMDR-terapeutti.

  • Toteutus: 

    Koulutus sisältää 2 x 2 lähiopetuspäivää. Lähiopetusjaksojen välissä on itsenäistä harjoittelua sekä ohjattu pienryhmätapaaminen, joka järjestetään etänä (90 min).
    Maksimiosallistujamäärä 18 henkilöä.

  • Lisätietoja: 

    Niina Räsänen, suunnittelija
    niina.rasanen(a)snellmanedu.fi
    044 746 2863
    asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
    044 746 2840
    Voit tilata tämän koulutuksen myös räätälöitynä työyhteisöösi.

  • Hinta: 

    790 €
    Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma kaksi (2) erää. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset