Kuvaus
Suomen sodan (1808-1809) tapahtumista on kulunut 200 vuotta. Runoilija Johan Ludvig Runebergin Vänrikki Stoolin tarinoiden perusteella syntyvä mielikuva sodan tapahtumista on kohottava ja ihanteellinen. Historian aineistot ja niiden tutkimus välittävät ajankohdasta ja sodan vaiheista myös toisenlaista kuvaa ja tietoa. Ruotsi-Suomen valtioyhteyden päättyminen sodan lopputuloksena oli myöhemmässä perspektiivissä myös varovainen askel kohti paljon myöhemmin toteutunutta Suomen itsenäisyyttä.
Kummankin osapuolen voimat Suomessa olivat riittämättömiä nopean voiton saavuttamiseen, ja Sotatila venyi pitkäksi hiljaisten jaksojen leimaamaksi kaudeksi, joka päättyi lopulta Haminan rauhaan 17.9.1809. Siviiliväestö altistui sotaväen mukana leviäville kulkutaudeille.
Snellman-instituutin julkaisema ja Kuopion kulttuurihistoriallisen museon “Täss´ Savon joukko tappeli” -näyttelyyn liittyvä tutkimusjulkaisu kertoo Suomen sodan kahakoista, sotilaista, sotilasammatista, aseista, varusteista ja sotilasvirkataloista Kuopion seudulla. Sandelsin Toivalassa oloa valaisevista kertomuksista ja muistoista kirjassa on artikkeli. Samoin sodan vaikutuksista siviiliväestöön, Toivalan taistelujen muistomerkin pystyttämisestä sekä sodan näkymisestä nykyisessä Kuopion katunimistössä kirjassa ovat erilliset katsaukset.
Toimittajat: Jouko Aroalho ja Marianna Falkenberg
Sisältö
Julkaisu nro: A-sarja 23/2008
Julkaisija: Snellman-instituutti
Sivumäärä: 143
Mitat: 255x177x13
ISBN: 978-951-842-323-5
Asu: Kovakantinen
-
Lisätietoja:
asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
044 746 2840Paino: 494 g
Postitus kolmen työpäivän kuluessa maksun jälkeen. -
Hinta:
22,50 €
Hinta sisältää postikulut Suomen sisällä ja arvonlisäveron 10%. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso usein kysytyt kysymykset>>
- Teemat:
- Kirjat ja tuotteet