Kuvaus
Mitä uutta saat koulutuksesta? Uudet suomalaiset ravitsemussuositukset julkaistaan 27.11.2024. Niissä on terveydellisten seikkojen lisäksi huomioitu entistä paremmin ympäristö-, tasa-arvo- ja taloudelliset näkökohdat. Koulutuksesta saat päivitettyä, tieteellistä tietoa terveyttä edistävästä ja ekologisesta ruokavaliosta.
Mikä merkitys tiedolla on? Ravitsemussuositusten tunteminen on hyödyllistä meidän jokaisen arjessa, jotta osaisimme tehdä sekä oman terveyden että ympäristömme kannalta hyviä valintoja. Erityisen tärkeää tieto on niille, jotka huolehtivat toisten ravitsemuksesta. Ravitsemussuositusten tunteminen on olennaista terveydenhuollon ammattilaisten työssä, koska ravitsemus on merkittävä osa useiden sairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Ravitsemusohjauksen tulisi perustua tieteelliseen tutkimustietoon. Myös ruokapalvelutyöntekijät ja kasvatus- ja opetushenkilöstö soveltavat suosituksia päivittäin.
Mitä muuta hyötyä tästä on sinulle? Saat koulutuksesta käytännön vinkkejä ravitsemussuositusten soveltamiseen omassa arjessasi tai työssäsi, jolloin suositukset eivät jää vain teoreettiselle tasolle. Opit, miten voit tehdä omiin mieltymyksiisi sopivia terveyttä edistäviä valintoja ja millaisilla ratkaisuilla takaat asiakkaidesi tai potilaittesi parhaan mahdollisen ravitsemusterveyden.
Sisältö
Koulutus koostuu kolmesta 1,5 tunnin pituisesta webinaarista, jotka tallennetaan:
1. Uudet ravitsemussuositukset: tausta ja ruoan terveys- ja ympäristövaikutukset
2. Energian ja ravintoaineiden saantisuositukset
3. Suositellut ruokavalinnat käytännössä
Jokaisessa webinaarissa on mahdollisuus esittää kouluttajalle kysymyksiä. Webinaarien lisäksi järjestetään yksi ylimääräinen tapaamiskerta, jolloin voi keskustella kouluttajan kanssa, mikäli ei ole päässyt osallistumaan reaaliaikaisiin webinaareihin.
Aika ja paikka
To 16.1.2025 klo 15.00–16.30, webinaari
To 23.1.2025 klo 15.00–16.30, webinaari
To 30.1.2025 klo 15.00–16.30, webinaari
La 8.2.2025 klo 14.00–15.00, etätapaaminen kysymyksille
Webinaarit tallennetaan, jolloin ne on mahdollista katsoa myös jälkikäteen. Mikäli et pääse webinaarien livekerroille ja mieleesi tulee kysymyksiä, niitä voi kysyä neljännellä etätapaamiskerralla, joka on varattu kysymyksiin ja keskusteluun luennoitsijan kanssa.
Kohderyhmä
Kaikki aiheesta kiinnostuneet, terveydenhuollon ammattilaiset, ruokapalvelutyöntekijät, kasvatus- ja opetushenkilöstö
Osaamistavoitteet
Koulutuksen suoritettuaan opiskelija osaa
- Kuvata uusien ravitsemussuositusten pääperiaatteet ja miksi suositukset on tehty
- Soveltaa ravitsemussuosituksia käytäntöön omassa arjessaan tai työssään
- Ohjeistaa asiakasta ruokavalion merkityksestä terveydelle ja elintapasairauksille
Kouluttajat
Kouluttajana toimii Aino Kipfer (o.s. Niemi), terveystieteiden maisteri, tutkija ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Aino työskentelee tutkijana Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja ravitsemusterapeuttina Helsingin kaupungilla. Lisäksi hän tekee työn ohella Itä-Suomen yliopistossa väitöskirjaa ravitsemusintervention vaikutuksesta masennukseen. Aiemmin Aino on tehnyt kliinistä ravitsemusterapeutin työtä terveyskeskuksissa, neuvoloissa ja sairaalassa. Hänen vahvuusalueisiinsa kuuluu lasten ravitsemus sekä ravitsemuksen merkitys painonhallinnassa, sisätaudeissa, suolistovaivoissa ja masennuksessa. Aino on myös entinen maajoukkuetason kestävyysjuoksija. Urheiluharrastuksen myötä hänellä on tietoa ja käytännön kokemusta ravitsemuksen merkityksestä urheilussa.
-
Toteutus:
Snellman-kesäyliopiston koulutus. Koulutus toteutetaan verkossa. Webinaarit tallennetaan, jolloin ne pystyy katsomaan myös jälkikäteen.
-
Lisätietoja:
Maija Ylilauri, koulutussuunnittelija
maija.ylilauri@snellmanedu.fi
044 746 2846asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
044 746 2840 -
Hinta:
95 €
Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista
Ryhmäilmoittautumiset