Sukututkimus ja DNA

Ajankohta
04.10.2023 - 11.10.2023
Paikka
Etäopetus
Hinta
45,00
Ilmoittaudu viimeistään
27.09.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Sukututkimus on saanut ihan uusia ulottuvuuksia kun perinteiseen sukututkimukseen on yhdistetty geneettinen sukututkimus DNA-testien avulla.

Sisältö

Tällä kurssilla käymme ensin läpi asiakirjalähteitä, joiden avulla voi selvittää esim. tuntemattomaksi jäänyttä isoisää. Asiakirjatutkimuksen jälkeen tarvitaan usein DNA-testejä sukulaisten/isoisän löytämiseen tai asiakirjalähteissä löytyvien sukulaisuuksien varmentamiseen. Niiden valintaan ja tulkintaan perehdymme kurssin ensimmäisellä kerralla. Silloin käymme läpi yleisellä tasolla autosomalitestit sekä äitilinjaiset mtDNA ja isälinjaiset Y-DNA-testit.

Toisena kurssi-iltana perehdymme tarkemmin isälinjaisiin testeihin, haploryhmiin ja isälinjaisten testien käyttöön sukututkimuksessa. Koulutuksesta tulee videotallenne ja kurssilaiset saavat opiskeluaineistot myös pdf-muodossa, jolloin niistä on hyötyä myös koulutuksen jälkeen.

Aika ja paikka

ke 4.10. ja 11.10. klo 17.30-19.00, verkossa

Kohderyhmä

Kurssin jälkeen opiskelija osaa valita oikean DNA-testin omiin sukututkimustarpeisiin ja osaa tulkita niiden avulla saatavia tuloksia.

Kouluttajat

FM Jere Markkanen, sukututkimusopettaja
Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson(a)snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  45 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset