Salaiset symbolit

Ajankohta
08.06.2024 - 14.07.2024
Paikka
Etäopetus
Hinta
179,00
Ilmoittaudu viimeistään
30.05.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Koulutus on jo käynnissä. Ehdit hypätä mukaan 30.6.2024 saakka!

Salaiset symbolit -koulutuksessa käsitellään sellaisia symboleita, joita olemme tottuneet pitämään salaperäisinä ja salattuina. Koulutuksessa paljastuu sekin, etteivät symbolit lopulta niin salaisia olekaan, kun symbolikielen taitaa. Nekin noudattavat tiettyä logiikkaa.

Ilmoittautuessasi koulutukseen saat kampanjakoodin, jolla voit halutessasi tilata Liisa Väisäsen teokset SnellmanEDUn opiskelijoiden erikoishintaan SKS Kirjat -kustantamon verkkokaupasta.

Sisältö

Koulutus koostuu 10 viikonloppuisin toteutettavista, tunnin mittaisista verkkovälitteisistä luennoista, jotka tallennetaan ja jotka voi katsella myös jälkikäteen. 

Luentoihin liittyy verkko-oppimisympäristöstä löytyvä lisämateriaali kustakin teemasta.

8.6.2024
Johdanto symbolien saloihin ja salaisiin symboleihin
Luennolla käydään lävitse yleistä symbolien syntyä ja käyttöä ja pohditaan sitä miksi salaiset ja salaperäiset symbolit ovat kiehtoneet kiehtovat ihmismieltä.

9.6.2024
Alkemian symbolit
Luento on johdatus alkemian maailmaan ja sen käyttämiin symboleihin. Lisämateriaalina Thinglink-aineisto, jonka avulla kurssilainen voi ymmärtää paremmin alkemian symboliikan logiikkaa.

15.6.2024
Teosofia ja sen symboliikka
Teosofian ja sen symboliikan synnystä kertova luento esittelee teosofien perussymboleita. Lisämateriaalina Thinglink-aineisto ylisimmistä teosofien symboleista.

16.6.2024
Kristilliset järjestöt ja niiden symboliikka
Kristillisen symboliikan synty ja syy sen syntymiseen. Lisämateriaalina Thinglink-aineisto, jossa on muun muassa ritarikuntien ja sääntökuntien käyttämää symboliikkaa.

29.6.2024
Ruusuristiläisten järjestöjen symboliikka
Ruusuristiläinen ajattelutapa kulkee kohden valaistumisen tilaa. Sitä kohden kuljetaan muun muassa symboliikan avulla. Thinglink-aineiston avulla opiskelija voi tutustua esimerkiksi vapaamuurarien opetustauluihin.

30.6.2024
Kabbala ja sen käyttämät symbolit
Kabbalaa kutsutaan uusien vanhaksi juutalaiseksi salatieteeksi. Nykyisin kabbala on myös monien julkisten henkilöiden suosima uskonto. Lisämateriaalina luennolle kabbalan tulkintataulukon esittely Thinglink pohjalla.

6.7.2024
Kelttiläiset symbolit
Kelttiläinen symboli maailma oli aikanaan rikas. Useat uudet uskonnot ja henkitieteet ammentavat yhä siitä. Kurssilaiset saavat lisämateriaalina Thinglink-linkin, jossa käydään läviste kelttien vanhoja symboleita.

7.7.2024
Shamanistiset symbolit
Shamanistinen kulttuuri pohjaa ajatukseen siitä, että erityishenkilö eli shamaani voi saada yhteyden tuonpuoleiseen. He ovat tulkinneet sanomia symbolien avulla. Lisämateriaalina kurssilainen saa Thinglink-materiaalin, jossa esitellään shamanistisia symboleita eri puolilta maailmaa.

13.7.2024
Antiikin Egyptin maaginen symbolikieli
Antiikin Egyptin hieroglyfinen järjestelmä oli niin monimutkainen. että sen oppimiseen meni muutama vuosikymmen. Siksi lukua ja kirjoitustaitoja oli aniharvassa. Merkkien ajateltiin kantavan maagista symboliikkaa mukanaan. Lisämateriaalina Thinglink-materiaali, jossa Antiikin Egyptin yleisiä symboleita.

14.7.2024
Alamaailman symbolit
Viimeisellä luentokerralla tutustutaan alamaailman symboleihin., Niihin kuuluvat rikollisjärjestöjen, moottoripyöräjengien, vankien ja prostituoitujen käyttämät symbolit. Lisämateriaalina Thinglink-aineisto rikollismaailman tatuoinneista.

Aika ja paikka

8.6.-14.7.2024 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-12, etänä

Kohderyhmä

Kaikki symboleista kiinnostuneet.

Kouluttajat

instructor_img

Liisa Väisänen on Espanjassa asuva tietokirjailija ja matkaopas. Liisa on koulutukseltaan filosofian maisteri kirjallisuustieteestä ja filosofian tohtori estetiikasta. Hän on väitellyt islamilaisesta taidefilosofiasta Genovan yliopistossa ja opiskellut muun muassa filosofiaa, taidehistoriaa, kirjallisuutta, estetiikkaa ja teologiaa Kairon, Sorbonnen ja Helsingin yliopistoissa.

Liisa Väisäsellä on Vatikaanin hyväksymä uskonnollisten kulttuurimatkojen diplomi ja matkailun teknisen johtajan tutkinto sekä matkailualan yrittäjätutkinto Italiassa. Oppaan tutkinnon hän on suorittanut Italiassa ja matkanjohtajan tutkinnon Espanjassa.

Liisa Väisänen on myös tuottelias tietokirjailija ja lisäksi hän on käsikirjoittaja ja asiantuntia YLE televisiosarjassa Merkkien Salat.

 • Toteutus: 

  Koulutus toteutetaan Zoomilla. Lisäksesi käytössäsi on Edugo-oppimisympäristö.

   

 • Lisätietoja: 

  Mari Markkinen
  mari.markkinen(a)snellmanedu.fi
  puh. 044 746 2848

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  179 €
  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset