Italian kulttuurikaupungit kotonasi

35,00

Paikkoja jäljellä: 492

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 23.05.2021
 • Alkaa - Loppuu: 06.06.2021 - 20.06.2021

Kuvaus

Italian ihanat kulttuurikaupungit Rooma, Milano, Firenze, Genova ja Torino saattavat tuntua kaukaisilta, mutta ne ovat lähempänä kuin luuletkaan: omassa riippukeinussasi.

Sisältö

Viisiosainen kesäyliopiston kulttuuriluentosarja oheismateriaaleineen vie sinut näkemään, kuulemaan ja maistamaan kaikkien näiden kaupunkien historian, maut ja suuret taideaarteet. Kurssiin kuuluu viisi tunnin mittaista luentoa webinaarina, joiden aikana käydään lävitse kunkin kaupungin historia ja tärkeitä nähtävyyksiä. Oheismateriaalina liittyen kuhunkin kaupunkiin saat Thinglink pohjaisen kartan, jonka kautta sinulle avautuvat kyseisen kaupungin suurimmat kulttuuriaarteet rakennuksista, museoiden taiteeseen ja kirkkoihin. Oheismateriaaleissa on myös kunkin webinaarin kohdalla video, jossa italialainen harrastajakokki esittelee ja valmistaa kunkin paikkakunnan yhden kulinaarisen legendan.

Thinglink on pohja, jossa voit tarkastella sinulle esiteltäviä asioita kaikessa rauhassa videoiden, kuvien ja musiikin avulla. Voit käydä kaupungin kohteet lävitse haluamassasi järjestyksessä ja palata kuhunkin aina niin halutessasi. Kunkin kaupungin Thinglink-materaalien läpikäyminen kestää noin 45 minuuttia. Gastronomisten videoiden kesto kussakin kohteessa 5-7 minuuttia.

Aika ja paikka

Kurssi on kokonaan verkossa, 6.6., 12.6., 13.6., 19.6. ja 20.6.2021 kello 13-14

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu kaikille Italiasta, kulttuurihistoriasta, taiteesta, matkailusta sekä kulinarismista kiinnostuneille.

Osaamistavoitteet

Kurssin jälkeen tunnet paremmin, et pelkästään yksittäisten kaupunkien, vaan koko Italian ja samalla Euroopan historiaa sekä katolisen kirkon vaikutusta kaupungeissa. Kurssin jälkeen erotat arkkitehtonisten tyylikausien eroja ja osaat lukea tauluista niiden aiheiden lisäksi myös sanoman. Kurssi kehittää taidehistorian tuntemustasi ja tilanlukutaitoasi.

Kurssi on suunniteltu viikonlopuiksi siten, että myös työssäkävijät pääsevät osallistumaan ja retkeilemään Italiassa viikonloppuisin. Jos kurssipäivät eivät sovi aikatauluusi, on sinun mahdollista saada kurssin jälkeen koko kurssi videotallenteina oheismateriaaleineen.

Kouluttajat

instructor_img

FT Liisa Väisänen on taiteentutkija, luennoitsija ja tietokirjailija. Hän on asunut lähes koko aikuisikänsä Välimeren alueella. Nykyisin Malagassa asuva Liisa on asunut pisimpään Genovassa (20 vuotta). Hän on suorittanut Italian virallisen oppaan tutkinnot ja on opastanut kaikissa näissä kaupungeissa. Hänen kirjoistaan myydyimpiä on ollut teos Kaikki Italiani. Myös hänen uusin, 2021 keväällä ilmestynyt kirjansa Välimeren helmet vie lukijan Italiaan.

Luentojen kuvat ovat valokuvaaja Marco Peretton ottamia, ja hän innokkaana kotikokkina esittelee myös videoilla salaisuutensa kunkin kaupungin erikoisuuksien valmistamiseen.

 • Lisätietoja: 

  Suunnittelija Reetta Karjalainen: reetta.karjalainen@snellmanedu.fi, puh.044 746 2842

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  35€