Äidinkieli ja kirjallisuus: Kieli ja tekstitietoisuus & Vuorovaikutus 1 (ÄI2 & ÄI3, OPS2021, ohjattu verkko-opintojakso)

Ajankohta
13.12.2023 - 26.05.2024
Hinta
186,00
Ilmoittaudu viimeistään
01.05.2024

Kuvaus

Äidinkielen toisella opintojaksolla vahvistetaan kieli- ja tekstitietoisuutta sekä käsitystä kielten asemasta sekä Suomessa että globaalissa maailmassa. Analysoidaan kielellisiä vaikutuskeinoja sekä kielen vaihtelua ja rakenteita. Opintojakson aikana harjoitellaan myös ryhmäviestintätilanteita ja vahvistetaan omaa viestijäkuvaa, viestintärohkeutta ja -herkkyyttä sekä eri keskustelun lajeihin sopivia osallistumisen tapoja. Harjoitellaan myös vuorovaikutustilanteiden analysointia. Kielenhuollosta kerrataan pilkkusäännöt ja harjoitellaan vierassanojen oikeinkirjoitusta sekä muista kielistä peräisin olevien rakenteiden tunnistamista ja muokkaamista. Lisäksi harjoitellaan suoraa ja epäsuoraa lainaamista.

Ilmoittautumisohjeet lukiossa tai muussa oppilaitoksessa opiskeleville

Ilmoittautuminen ei vaadi tunnuksia tai rekisteröitymistä. Jokainen opintojaksolle osallistuja tulisi ilmoittaa erikseen. Kohtaan osallistuja/ ostaja täytetään ilmoittautuvan opiskelijan tiedot. Valitaan Muu maksaja ja täytetään maksajan tiedot sekä koulun yhteyshenkilön tiedot.

Opintopisteet

2 op

Opettaja

Heidi Lehtosaari, filosofian maisteri/äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori

Oppilaitos

Savonlinnan aikuislukio

Oppimateriaali

Särmä – Suomen kieli ja kirjallisuus (tietokirja tai digikirja) sekä Särmä 2 (OPS21) digitehtävät ja Särmä 3 (OPS21) digitehtävät. (Halutessasi voit hankkia digitehtävien sijaan painetun vihkon Särmä 2 – 3 tehtävät.) Otava. (OPS21)

Aika ja paikka

Omatahtinen kevätlukukauden 2024 aikana
EduGo-moodle

Kohderyhmä

Toisen asteen opiskelijat lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa sekä muut kiinnostuneet.

 • Toteutus: 

  Ohjatusti suoritettava verkko-opintojakso

 • Lisätietoja: 

  Reetta-Mari Kellokoski, suunnittelija Isoverstas
  reetta-mari.kellokoski(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  Tunnukset oppimisympäristöön toimitetaan 5 työpäivän aikana.

 • Hinta: 

  150 € + alv 24%

  Isoverstaan jäsenoppilaitos saa 10 % alennuksen erillisellä alennuskoodilla.