Yläkoululaisille: Ravintoaineet ja ruoansulatus -virtuaalikerho

Maksuton

Paikkoja jäljellä: 93

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 27.05.2021
 • Alkaa - Loppuu: 22.02.2021 - 27.05.2021

Kuvaus

Virtuaalikerhossa tarkastelleen kasvuun, kehitykseen ja terveyteen vaikuttavien biologisten tekijöiden perusteita. Painopiste on ihmisen ruoansulatuselimistön tutkimisessa arkipäiväisten ja helppojen kokeellisten töiden kautta. Samalla pohditaan oman terveyden kannalta hyviä valintoja ravinnon suhteen.

Virtuaalikerhon vastuullinen järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho toteutetaan Lasten yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta (www.phereclos.eu) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteisetä Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 -hanketta (www.tutkittutieto.fi).

Phereclos-hankkeessa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Kerhon runkona toimivat opetusvideot, jotka havainnollistavat mm. aiheeseen liittyvän kokeellisen työskentelyn suunnittelua ja toteuttamista. Kokonaisuuteen liittyy myös lyhyitä tehtäviä: kokeelliseen työskentelyn dokumentointia ja/tai annetun aineiston kirjallista tarkastelua.

Esimerkkejä sisällöistä:
• Pakkausmerkkien tutkiminen
• Välipalan suunnittelu
• C-vitamiinin määrittäminen kokeellisesti
• Jänniä tietovisoja
• Animaation teko

Aikuiselle kerhosisältää maksuttomat ja selkeät ohjeet siitä, miten hän voi tukea kerholaisen työskentelyä ja osallistua kerhoon myös itse pedagogisesti mielekkäällä tavalla.

Aika ja paikka

Non-stop verkossa. Virtuaalikerhoon voi osallistua missä ja milloin vain. Kerho koostuu noin kahdesta noin 3 tunnin pituisesta kerhokerrasta.

Kohderyhmä

Kerho on suunniteltu toteutettavaksi osana 7.-9.-luokkalaisten opetusta, mutta soveltuvin osin sisällöt sopivat myös yläkoululaisten omatoimiseen opiskeluun.

Osaamistavoitteet

Kerho on suunniteltu tukemaan peruskoulun opetussuunnitelmien perusteiden laaja-alaisia ja oppiainekohtaisia tavoitteita (mm. kemia, biologia, matematiikka, kotitalous, tvt). Yleistavoite on tutustua ihmisen fysiologiseen toimintaan ja syventyä ihmiskehon rakenteeseen, elintoimintoihin ja säätelyjärjestelmiin.

Kouluttajat

instructor_img

Sisällöt ovat suunnitelleet ja tuottaneet luonnontieteiden ja matematiikan aineenopettajaopiskelijat osana Itä-Suomen yliopiston Ilmiölähtöisyys luonnontieteiden ja matematiikan aineenopettajakoulutuksessa -opintojaksoa:
• Sini Niskanen
• Kiia Aronen
• Jenna Taipale
• Jussi Maaranen

 • Toteutus: 

  Huom! Ilmoittautumiset poikkeuksellisesti VAIN yllä olevasta “Ilmoittaudu”-painikkeesta.


  Osallistuaksesi virtuaalikerhoon tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain. Halutessasi voit tutustua virtuaalikerhon raamina toimivaan Lasten yliopiston Digimaailmaan jo ennen ilmoittautumista: https://digimaailma.snellmanedu.fi/ Kerhoihin ja muihin Digimaailman maksuttomiin materiaaleihin pääset myös maksuttomalla mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupasta hakusanalla “SnellmanEDU Digimaailma”.

   

  Digimaailman tietoturvaselosteen voit lukea osoitteessa: https://digimaailma.snellmanedu.fi/info/c/0/i/45800548/digimaailman-kayttoehdot-tietosuoja-ja-evasteet

 • Lisätietoja: 

  Niko Kyllönen
  Hankekoordinaattori
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  0447462843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  0447462840

 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

  Lisätiedot lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse 1-3 arkipäivän kuluessa. Tarkkailethan myös roskapostilaatikkoasi.

 • Hinta: 

  Kerho on maksuton. Tarvikkeiden hankinta on osallistujille omakustanteista.