Yksi sana tai tuhat sanaa – kirjoittajakerho

Ajankohta
27.10.2022 - 25.05.2023
Paikka
Iisalmessa
Hinta
60,00
Ilmoittaudu viimeistään
20.10.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Yksi sana voi sisältää koko maailman. Olla täynnä tuhansia merkityksiä, jotka vain sinä tunnet.
Tuhat sanaa kertoo yhden tarinan. Sinulle tärkeän.

Yksi sana tai tuhat sanaa- kirjoittajakurssilla kuulostellaan, herätellään sanoja avoimessa ja lempeässä ilmapiirissä. Tyhjän paperin kammoa ei tarvitse tällä kurssilla kokea. Sanat voivat laskeutua kämmenelle kuin perhoset silloin kun ollaan hiljaa tai tehdään odotellessa jotain muuta: piirretään, maalataan, katsellaan kuvia, kuunnellaan musiikkia tai keskustellaan.
Kirjoittamista voi kokeilla myös parin kanssa tai pienissä ryhmissä yhteiskirjoittamisena. Aikaisempaa kirjoittamiskokemusta ei tarvita. Tarvitset uteliaan ja kokeilevan mielen. Halutessaan tekstejä voi lukea muille tai vaihtoehtoisesti kuunnella muiden tekstejä. Keskustelemme jokaisella kerralla luetuista teksteistä, mutta emme arvioi. Jokainen saa tulla kohdatuksi sellaisenaan niin ihmisenä kuin tekstiensä kautta.
Ensimmäisellä tapaamiskerralla keskustellaan toiveista mitä osallistujat haluavat. Katsotaan mihin kurssi johdattelee meitä. Kaikki tekstit ovat yhtä arvokkaita. Mahdollisuuksien mukaan tekstejä voidaan ryhmässä jotenkin jatkojalostaa uuteen esittämismuotoon keväällä 2023 jos innostusta riittää.
Tehdäänkö yhteinen projekti teksteistä? Halutaanko tekstejä esittää jossain tapahtumassa? Sanat tekevät hyvää silloinkin, kun ne jäävät vain yksilöiden ja ryhmän omaisuudeksi.

Aika ja paikka

Iisalmen kulttuurikeskuksella klo 18-19.30
27.10.2022, 17.11.2022, 15.12.2022, 26.1.2023, 23.2.2023, 23.3.2023, 20.4.2023 ja 25.5.2023

Kohderyhmä

Kirjoittamisesta kiinnostuneet ja innostuvat harrastajat ja harrastamista aloittelevat.

Kouluttajat

instructor_img

Merja Hynynen-Niskanen Iisalmesta on toiminut Sanataidekoulu Aapelin lasten ja nuorten sanataideohjaajana vuodesta 2012 lähtien. Merja on opiskellut lasten ja nuorten sanataideohjaajaksi Kuopion Snellman-kesäyliopistossa ja Luovien työmenetelmien erikoistumisopinnot Kajaanin AMK:ssa.

Hän on opiskellut kirjoittamista avoimessa yliopistossa suorittaen Kirjoittamisen perus- ja aineopinnot sekä proseminaaritutkielman aiheenaan Nuoren kirjoittajan kirjoittamisprosessin tapaustutkimus.

Parhaillaan Merja opiskelee sosionomiksi. Sosionomiopintojen harjoittelujen yhteydessä hän on saanut kokemusta sanataiteesta aikuisten ja erityisryhmien kanssa. Sonkajärvelle valmistuu kesällä 2022 sosionomiopintojen opinnäytetyönä yhdessä työparinsa ja sonkajärveläisten kanssa yhteisötaidepolku Elämänkaari.

Merja rakastaa kirjoja, kirjoittaa aktiivisesti omia tekstejä ja harrastaa kuvataiteita, sekä tanssia mahdollisuuksien mukaan. Merjan runoja on julkaistu iisalmelaisen kirjoittajayhdistys Sonetin antologioissa Valkoinen kivi ja Etana tyynyllä. Uusin vuonna 2022 julkaistu Punaruskea puuarkku sisältää Merjan runojen ohella hänen kuvataidetöitänsä.

Merjan kuvataideteoksia oli esillä kesällä 2021 Woima – taidenäyttelyssä Taidetalo Walvolassa Iisalmessa sekä samana kesänä Iisalmen Seudun Kuvataideseuran näyttelyssä Kiuruvedellä.

Merjan vahvinta osaamista ovat luova kokonaisuuksien suunnittelu ja eri taiteenalojen yhdistäminen. Lavarunous on uusi rakkaus Merjalle runoilijana. Merja on osallistunut omilla runoillaan Poetry Slam -tilaisuuteen Kuopiossa, kirjoittajayhdistys Sonetin antologian julkaisutilaisuuteen, runoilijoiden Juho Kuusen ja Susinukke Kosolan runoiltoihin Iisalmen kaupunginkirjastolla sekä syksyllä 2021 lavarunoiltaan Iisalmessa open mic -osuudessa.

Toiveena Merjalla on saada juurtumaan elävää lavarunokulttuuria Ylä-Savoon ja Iisalmeen.
Hänen mottonsa on: ”Yksi sana tai tuhat sanaa on lahja; ilo, lumo, leikki, mielikuvituksen lento, moninaisten tunteiden sekä minuuden ilmaisu, lohtu ja lääke.”

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus.

 • Lisätietoja: 

  Riikka Asikainen, suunnittelija
  044 746 2845
  riikka.asikainen@snellmanedu.fi

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  60 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset