Voimavaroja ja motivaatiota alkavaan lukuvuoteen – työssäjaksamista opettajille

Ajankohta
05.09.2022 - 19.09.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
159,00
Ilmoittaudu viimeistään
29.08.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Oletko kokenut jaksamisen ongelmia tai riittämättömyyden tunteita opetustyössäsi? Kaipaatko vertaistukea oman opettajuutesi ja jaksamisesi tueksi? Tuntuuko, että oman opettajuuden ydin on joutunut kadoksiin kaikenlaisen ”sälän” alle? Miten säilyttää ja ylläpitää työniloa hektisessä arjessa? Kuinka pysyä motivoituneena muutosten myllerryksessä?

Voimavaroja ja motivaatiota alkavaan lukuvuoteen – työssäjaksamista opettajille – koulutuksessa pääset pysähtymään työssä jaksamisesi kannalta olennaisten ja tärkeiden teemojen äärelle, niitä omakohtaisesti pohtien ja ajatuksiasi kollegoille jakaen! Koulutuksesta saat työnohjauksellista tukea alkavaan lukuvuoteen.

”On hyvä pysähtyä palauttamaan mieleen, miksi tätä työtä tekee ja miten voi itseään motivoida ja auttaa jaksamaan töissä. On hyödyllistä ja avartavaa kuulla vertaisryhmän mielipiteitä ja huomata ettei ole yksin pähkäilyjensä kanssa. Jakamalla saa paljon!”

Opettajien työssäjaksamisesta ja työkuormasta puhutaan mediassa jatkuvasti. Jokaisen opetustyötä tekevän olisi tärkeää päästä hengähtämään ja vahvistumaan niiden ajatusten äärelle, jotka motivoivat ja innostavat opetustyössä ja jotka tuovat työhön iloa.

”Sain työkaluja sekä omaan jaksamiseen että omien arvojen kirkastamiseen.”

”Lämmin kiitos selkeästä ohjauksesta! Kouluttajamme pirteä, iloinen, tarkka ja syväluotaava keskustelutyyli toi piristystä arkeen. Kiitos!”

Sisältö

Koulutuksessa vuorottelevat luennointi sekä omakohtaiset tehtävät, joiden antia jaetaan pari- ja ryhmäkeskusteluin.

Koulutuksen teemat:

Ma 5.9.2022, Oman opettajuuden äärellä. Opettajaidentiteetin vahvistaminen, työn merkityksellisyys. Työssä jaksaminen ja omasta työstä innostuminen. Työnilo ja asenne, oman hyvinvoinnin vaikutus työyhteisöön.

Ma 12.9.2022, Työn rajaaminen ja kiireen hallinta. Ajankäyttö, priorisointi ja itsensä johtaminen opettajan työssä.

Ma 19.9.2022, Motiivit työtyytyväisyyden taustalla. Mikä minua motivoi työssäni? Entä kollegaa? Työmotivaation ylläpitäminen. Työn tuunaaminen ja arvopohjainen onnellisuus. Aiheeseen pureudutaan Steven Reissin motivaatioteorian kautta ja pohditaan sisäisten motivaatiotekijöiden merkitystä omaan jaksamiseen.

Aika ja paikka

Maanantaisin 5.9., 12.9. ja 19.9., klo 14–17, etäopetus.

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille opetustyötä tekeville alakouluista korkea-asteelle. Koulutus on suunnattu erityisesti opettajille, jotka ovat kuormittuneita työssään ja etsivät keinoja työssäjaksamiseen ja työmotivaation ylläpitämiseen. Koulutus soveltuu myös niille opetustyötä tekeville, jotka haluavat ennaltaehkäisevästi vahvistaa omia resilienssin ja hyvinvoinnin ylläpitämisen taitoja sekä jakaa ajatuksia muiden opetusalalla toimivien kanssa.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen opettaja tunnistaa omia vahvuuksiaan, motiivejaan, työnteon tapojaan ja arvojaan työssäjaksamisen tueksi. Koulutus antaa konkreettisia välineitä myös ajanhallintaan sekä työnilon ylläpitämiseen.

Kouluttajat

instructor_img

Leena Ståhlberg (KM) www.suuntapalvelut.fi

Kouluttajalla on yli 20 vuoden ohjausalan kokemus kaikenikäisten valmentavasta uraohjauksesta. Aiemmin hän on toiminut opinto-ohjaajana ja psykologian opettajana lukiossa ja viimeisinä vuosina hän on vetänyt lukuisia opettajille suunnattuja työhyvinvointivalmennusprosesseja. Kouluttaja toimii myös ohjaus- ja valmennusalan tietokirjailijana, luennoitsijana ja sertifioituneena RMP-motivaatiovalmentajana.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Kolmiosainen keskusteleva ja ohjauksellinen koulutus tarjoaa tarpeellisen pysähdyshetken omaa jaksamista pohtien sitä kaipaaville.

  Maksimiosallistujamäärä 30.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  159 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset