Voimaa valokuvista

Ajankohta
13.01.2024 - 21.01.2024
Paikka
Varkaudessa
Hinta
98,00
Ilmoittaudu viimeistään
02.01.2024
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Kuinka usein katsot itseäsi peilistä ihaillen ja hyväksyen itsesi juuri sellaisena kuin olet? Kuinka usein kiität itseäsi hyvin tehdystä työstä tai suot itsellesi rauhallisen hetken ilman paineita tai kiirettä?

Meille suomalaisille on tutumpaa vähätellä omia aikaansaannoksiamme tai kauneuttamme mitä ihastella niitä ja kiittää itseämme. Mutta meillä kaikilla on mahdollisuus opetella armollisuutta ja lempeää katsetta itseämme kohtaan.

Voimaa valokuvasta ryhmässä opettelellaan yhdessä lempeää katsetta toisiamme ja itseämme kohtaan. Ryhmässä pääset rauhoittumaan hetkeksi oman itsesi äärelle ja miettimään mikä on sinulle tärkeää elämässäsi. Ryhmässä käydään läpi omaa elämää keskustelujen ja valokuvien kautta. Ryhmässä hyödynnetään voimauttava valokuvasekä valokuvapäiväkirja menetelmiä ja annetaan pienimuotoisia kuvaustehtäviä, jotka auttavat havainnoimaan sinua itseäsi sekä elämääsi uudesta näkökulmasta.

Voimauttavassa valokuvassa kaikki negatiivinen palaute ja kritiikki omista sekä toisten kuvista on kiellettyä. Menetelmä auttaa toinen toisiamme katsomaan itseämme lempeämmin. Ja samalla kun toiselle kerrotaan lempeitä asioita, vahvistuu myös oma merkityksellisyyden kokemus, kun koetaan oma katse ja sanat parantavina ja hyvää tekevinä toiselle. Positiiviset sanat eivät riko ketään – ne hoitavat meitä.

Yksi ryhmän tapaamiskerta on valokuvauskerta, jolloin kuvaan ryhmäläisistä uudet voimakuvat. Tuolloin valokuvauksen valtasuhteet käännetään päälaelleen eli sinä saat itse määritellä, kuinka haluat tulla kuvatuksi ja millaisia itsellesi tärkeitä asioita haluat voimakuvissasi näkyvän. Tämä tuo sinulle myös merkityksellisyyden kokemuksen – sinun ajatuksesi on tärkeä ja sillä on merkitystä.

Sisältö

Ennen ensimmäistä tapaamista lähetetään ennakkotehtävä sähköpostitse. Ennakkotehtävä valmistelee osallistujaa käsiteltäviin aiheisiin. 13.1.2023 klo 10-12 Käydään hieman läpi voimauttavan valokuvan- ja valokuvapäiväkirjamenetelmän teoriaa. Käydään läpi ennakkotehtävän ja teemme pienen kuvaustehtävän. Suunnitellaan kuvauspäivä yhdessä ja ohjeistetaan seuraavan kerran tehtävä. Valokuvauskerran ajatuksena on tuottaa osallistujalle uusia voimakuvia, joissa näkyvät ne asiat, jotka he itse haluavat kuvissaan näkyvän. 20.1.2023 klo 10-12 Kuvataan jokaisesta uudet voimakuvat voimauttava valokuvamenetelmää hyödyntäen yhdessä sovitussa paikassa. 21.1.2023 klo 10-13 Käydään läpi ennakkotehtävä, uusien voimakuvien ihastelu yhdessä ja kauniiden asioiden sanoittaminen toisille. Voimakuvat katsotaan ryhmässä yhdessä voimauttavan valokuvan menetelmän ajatusta hyödyntäen eli valokuvista kerrotaan vain positiivisia asioita. Näin jokainen ryhmäläinen saa toisiltaan positiivista palautetta ja hyväksyviä katseita omakuvistaan. Samalla opettelemme yhdessä lempeää katsetta toisiamme ja itseämme kohtaan.

Aika ja paikka

La 13.1.2024 ja 20.1. klo 10-12
su 21.1.klo 10-13, Soisalo-opisto Varkaus

Kohderyhmä

Sinulle, joka haluat pysähtyä itsesi äärelle miettimään kuka minä olen sekä haluat kiinnittää asioita elämän positiivisiin asioihin. Ryhmässä ei tarvita aiempaa kokemusta valokuvaamisesta vaan aito kiinnostus ja uteliaisuus sekä puheli, jossa on kamera, riittää.

Osaamistavoitteet

Ryhmässä käynnin jälkeen osallistuja:
• katsoo itseään lempeämmin
• havainnoi ympäristöään uusin silmin
• huomaa enemmän positiivisia asioita ympärillään
• osaa kertoa valokuvilla asioita
• omistaa uusia voimakuvia itsestään

Kouluttajat

instructor_img

Hannele Räty, sosionomi (AMK), lähihoitaja ja yrittäjä Hannele on opiskellut voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10op). Nämä opinnot auttoivat häntä katsomaan itseään ja toisia lempeämmin ja armollisemmin sekä kuuntelemaan ja kuulemaan vieläkin herkemmin. Valokuvaaminen on ollut hänelle rakas harrastus jo vuosia. Hän on kuvannut paljon ja kameran kanssa liikkuessa kokenut, että eteen avautuu uusi maailma. Valokuvat ovat toimineet hänellä apuna itsetutkiskelussa ja ajatusten selvittämisessä. Valokuvat antavat voimaa ja muistuttavat, miten paljon kaunista ja hyvää ympärillä onkaan. Valokuvat ovat avanneet hänessä solmuja ja saaneet uskomaan, että kuvissa on voimaa!

Lue lisää Hannelesta Voimaa kuvista sivulta.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Maksimiosallistujamäärä on 12.

 • Lisätietoja: 

  Miia Impiö, suunnittelija
  miia.impio(a)snellmanedu.fi
  040 713 8664

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  98 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset