Villiyrttien, -vihannesten ja rohtokasvien hyötykäyttö -verkkokurssi

Ajankohta
01.02.2023 - 31.12.2023
Paikka
Etäopetus
Hinta
79,00
Ilmoittaudu viimeistään
31.12.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Haluatko päästä tutustumaan Suomen luonnon kasvien hyötykäyttöön monipuolisesti ja kattavasti? Tiesitkö, että mesiangervo tuo ihanaa makua juustokakkuun, siankärsämö sopii mausteeksi levitteisiin tai että villiyrteistä voit tehdä vaikkapa herkullisen peston? Oletko tullut ajatelleeksi, että lähes jokaisesta ojanpenkasta tai niityltä voisi löytyä helpotusta mm. nuhanenälle, haavojen hoitoon tai vatsavaivoihin?

Kurssilla pääset tutustumaan lähiluonnon ja oman pihan kasvien hyötykäyttöön ja lisäät samalla niin omaa kuin läheistenkin hyvinvointia! Pääset oppimaan ainakin 15 kasvia, joista saat piristystä keittiöön, ihon hoitoon, rentoutuskeinoihin ja omaan ja läheisten terveyden ylläpitoon!

Villiyrttien suosio kasvaa vuosi vuodelta ja tämän kurssin käytyäsi ehdit loistavasti mukaan parhaimpaan kevätkesän sesonkiin! Kurssiin kuuluu luentotallenteita, videoita, kuvia, reseptejä sekä tehtäviä.

Sisältö

Kurssi koostuu kolmesta 3 tunnin kokonaisuudesta, jotka on jaettu pienempiin osioihin ja tehtäviin:
1) Villiyrttien kerääminen ja säilöntä
2) Villiyrtit ja -vihannekset keittiössä
3) Villiyrtit rohtona, hoidoissa ja kotikosmetiikassa

Jokaiseen osioon liittyy erilaisia materiaaleja, ja halutessaan voi myös suorittaa pieniä testejä osioiden lopussa. Kurssi on suunniteltu niin, että yhteensä kurssin tekemiseen kuluu n.9 tuntia ja lukupaketit ja luennot vaihtelevat lyhyistä teksteistä ja tehtävistä liki tunnin luentotallenteisiin. Yhteensä kokonaisuuteen kannattaa varata aikaa vähintään muutama päivä, jotta ehtii sisäistää opitut asiat hyvin ennen uuden osion aloittamista.

Aika ja paikka

Nonstop-kurssi, kurssi alkaa 1.2.2023 ja on suoritettavissa oman aikataulun mukaisesti vuoden 2023 aikana.

Kohderyhmä

Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille tai kertaamiseen.
Sopii kenelle tahansa omasta hyvinvoinnista kiinnostuneelle, terveysintoilijalle, luonnon ystävälle, käsillä tekemisestä ja näpertämisestä pitävälle, viherpeukalolle, ei-viherpeukalolle, ruuanlaiton ystävälle, eräoppaalle, omavaraisuudesta haaveilevalle…

Osaamistavoitteet

Tunnistaa ja käyttää luonnon kasveja niin ruokana, juomana, kosmetiikassa kuin rohtona.

Kouluttajat

Piia Ratava, (Metsäkkö) erä- ja luonto-opas, luonto-ohjaaja, villiyrttikouluttaja, ympäristökasvattaja

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston kurssi

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  79 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset