VIESTI PERILLE! Selkokieltä viestintään

Ajankohta
23.08.2022 - 06.09.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
99,00
Ilmoittaudu viimeistään
15.08.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Millaiset tekstit palvelevat lukijaa? Mikä tekee tekstistä helpon lukea ja ymmärtää? Miten tekstin silmäilyä voi tukea? Selkeät ja helppolukuiset tekstit luetaan varmimmin. Usein asiantuntijat käyttävät liian vaikeaa asiantuntijakieltä, jossa on paljon termejä ja pitkiä virkkeitä. Myös markkinointikielen ylisanat ja liioittelu hidastavat lukemista. Pitkiä tekstejä meillä on aivan liikaa.

Kaikki hyötyvät helposti ymmärrettävistä teksteistä. On ajan ja rahan säästöä, kun asiat ilmaistaan kerralla selkeästi. Myös asiakaskokemus on parempi, kun toiminta on helppoa ja sujuvaa. Digipalvelulaki velvoittaa useita toimijoita saavutettavuuteen, jonka yksi osa-alue on sisällön selkeys ja ymmärrettävyys.

Selkokieli on helpompaa suomea. Useampi kuin joka 10. suomalainen tarvitsee selkokieltä. Selkokielen käytöstä hyötyy vielä useampi. Selkokielen periaatteita soveltamalla pystyt selkeyttämään omaa viestintääsi ja tehostamaan viestin perillemenoa.

VIESTI PERILLE! Selkokieltä viestintään -etäkoulutuksessa opit tuottamaan ja muokkaamaan tekstiä!

Sisältö

Selkokieltä on muokattu kolmella tasolla helpommaksi kuin yleiskieltä: sisällöltään, rakenteeltaan ja sanastoltaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että teksti kirjoitetaan lukijan näkökulmasta ja siitä karsitaan kaikki turha pois. Tekstissä käytetään helppoja sanoja ja yksinkertaisia peruslauseita. Lisäksi tekstin ulkoasu on helposti hahmotettava. Selkokielen ohjeet toimivat mainiosti myös verkossa, jossa lukeminen on usein silmäilyä ja tapahtuu mobiililaitteilla. 

 

Koulutuksessa opit tunnistamaan asioita, jotka tekevät tekstistä raskasta ja vaikealukuista. Selkokielen ohjeita voit soveltaa kaikenlaisten tekstien selkeyttämiseen.

 

Ti 23.8.2022

 • Selkokieli – mitä, kenelle, miksi? 
 • Mitä on kielellinen saavutettavuus? 
 • Miten tekstejä voi selkeyttää? Selkokielen periaatteet

Ti 6.9.2022

 • Välitehtävän purkaminen
 • Selkeän ulkoasun periaatteet
 • Verkkokirjoittaminen ja selkeä sähköpostiviestintä
 • Esimerkkejä selkomateriaaleista

Aika ja paikka

Ti 23.8. ja ti 6.9.2022 klo 14-16, verkossa

Kohderyhmä

Kaikki, jotka haluavat viestiä selkeämmin. Koulutuksesta hyötyövät esimerkiksi viestintää, hanketyötä, myyntiä ja markkinointia tekevät ihmiset, julkishallinnon viranhaltijat, kolmannen sektorin toimijat yms.

Osaamistavoitteet

Osaat muokata tekstejä ja tekstien ulkoasua selkeämmäksi. Ymmärrät, mitä selkokieli on ja miksi sitä käytetään

Kouluttajat

instructor_img

Riikka Tuohimetsä on selkokielen asiantuntija, kouluttaja ja selkomukauttaja. Riikka on koulutukseltaan KM, erityisopettaja. Hän on mukauttanut selkokielelle esimerkiksi oppimateriaaleja, oppaita ja verkkotekstejä sekä useita kirjoja. Lisää tietoa Riikasta löydät sivuilta www.tuohimetsa.com

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Koulutukseen sisältyy kaksi kahden tunnin pituista etäluentoja sekä väli- ja ennakkotehtävä.

  Koulutuksen maksimiosallistujamäärä 30.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  99 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset