Valokuvauksen kesäkurssi: Iisalmen immeisiä ja kaikenlaisia hommia

255,00

Paikkoja jäljellä: 14

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Iisalmessa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.05.2021
 • Alkaa - Loppuu: 14.06.2021 - 16.06.2021

Kuvaus

Mitä, missä, milloin, miksi ja kuka – kiinnostaako ihmisten kuvaaminen Sinua? Oletko miettinyt, miten saat ihmiskuviisi myös tarinallisuutta? Tai sitä, kuinka ihmisiä kuvataan, kun he tekevät jotain? Tämä kurssi on juuri Sinulle, jos haluat oppia lisää siitä, kuinka kohdataan savolainen supliikki ja kuvataan se immeinen niin, että se tekeminen näkkyy.

 

Katso video kesän 2019 kurssimme upeista kuvista ja innostu mukaan!

Sisältö

Tämä kurssi keskittyy henkilökuvaukseen ulkona ja sisällä. Tavoitteena on kuvata ”Iisalmen immeisiä” tekemisen keskellä, kenties kuvattaville tärkeissä paikoissa. Kurssi koostuu kuvausdemonstraatioista, joilla havainnollistetaan henkilökuvaukseen liittyviä asioita. Lisäksi kurssilla kuvataan paljon itse Iisalmen immeisiä. Kurssiin kuuluvat myös yhteiset kuvapalautekeskustelut. Kurssiin ei kuulu järjestelmäkameran asetusten opetusta, eikä valokuvauksen perusteita.

 

Koulutuksessa tarvittavaa kalustoa:

 • järjestelmäkamera ja objektiivit 
 • kameran jalusta, jalustat lisävalonlähteille
 • tietokone tai kannettava tietokone kuvien siirtämistä, karsimista ja käsittelyä varten (riittää että käytössäsi on kone kotona, jos käyt kurssilla kotoa käsin)
 • kuvankäsittelyohjelma esim. Phothoshop tai Lightroom
 • mahdollisia valonmuokkaajia: heijastimia, varjostimia yms.
 • mahdolliset lisävalonlähteet, kuten käsisalama, jokin jatkuva valonlähde jne.
 • vedenpitävä retkipatja, jotta voit kuvata tarvittaessa mahallasi maassa
 • Lisäksi riittävä määrä erilaisia vaatteita, jotta voit olla ulkona erilaisissa sääolosuhteissa

HUOM! Voit osallistua, vaikkei sinulla olisikaan mitään erillisiä valonlähteitä. Kurssin aikana näet käytössä erilaisia keinoja vallitsevan valon muokkaukseen ja saat siitä ideoita ja vinkkejä siihen, millaisia lisävalonlähteitä ehkä kannattaa tulevaisuudessa hankkia.

Aika ja paikka

14.-16.6.2021 (ma-ke) klo 9-16, Iisalmi

Kohderyhmä

Kuvaajat, jotka haluavat kehittää ihmisten kuvaamisen ja valaisun osaamistaan, työssään kuvaavat toimittajat, viestintä- ja media-alalla työskentelevät, opettajat, henkilöt, jotka käyttävät työssään valokuvaa, mm. media-alan assistentit, kuvatoimittajat, AD:t, graafiset suunnittelijat jne.

Kurssille voidaan ottaa enintään 15 osallistujaa.

Kouluttajat

instructor_img

Valokuvakouluttaja, valokuvaaja, tietokirjailija Tiina Puputti.

Syksyllä 2018 Tiina oli tekemässä Fotarit –ohjelmaa. Fotarit on YLE:n tuottama hyvän fiiliksen valokuvausohjelma, joka innostaa ja opettaa ottamaan parempia valokuvia puhelimella. Ohjelma on katsottavissa YLE Areenassa: https://areena.yle.fi/1-4468925

Koulutukseltaan Tiina on luokanopettaja, mutta hän on tehnyt koko työuransa valokuvakouluttajana, valokuvaajana ja tietokirjailijana. Docendo on julkaissut kaksi Tiinan kirjoittamaa kirjaa: Valo ja valaisu – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä (2012) ja POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa (2015). Lisäksi Tiina on kääntänyt kirjan: Etsimessä: Valaisu (2012). Koulutustyön lisäksi Tiina myös kuvaa asiakastoimeksiantoja ja omia projekteja. Facebook: Tiina Puputti – Joy of Photography ja Instagram: @tiinapuputti

Muu informaatio

Katso kouluttajan uusimman kirjan Valaise tarina kuvaksi – henkilökuvaus studiossa ja miljöössä livejulkistus maaliskuun alussa tästä

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Hinta: 

  255,00 €. Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.