Uusia ideoita tiedekasvatukseen harvaan asutuilla alueilla

Maksuton

Paikkoja jäljellä: 93

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 20.04.2021
 • Alkaa - Loppuu: 21.04.2021 - 21.04.2021

Kuvaus

SnellmanEDUn Lasten yliopisto järjestää vuosittain useita kerhoja ja leirejä tukeakseen lasten ja nuorten kiinnostusta tiede- ja taidealoja kohtaan. Mutta tiesitkö, että SnellmanEDUn Lasten yliopisto tekee aktiivisesti töitä koulujen tiedekasvatuksen tueksi myös kansainvälisessä tasolla?

Verkkotapahtumassa pääset kuulemaan ensimmäisten joukossa eurooppalaisten lasten yliopistojen yhteisestä Phereclos-hankkeesta ja sen myötä tuotetuista uusista ideoista ja käytännön menetelmistä, joilla harvaan asutun alueen koulut voivat tehdä yhteistyötä koulun ulkopuolisten tahojen, kuten lasten yliopiston, tutkijoiden, opettajaopiskelijoiden ja tiedejournalistien kanssa. Lue tarkemmat tiedot hankkeen suomalaisista yhteistyökumppaneista tästä linkistä:
https://snellmanedu.fi/phereclos-hanke/

Phereclos (www.phereclos.eu) on Eurooppalaisen lasten yliopistojen verkoston (www.eucu.net) kansainvälinen hanke, joka lähti purjehtimaan 3-vuotiselle matkalle lokakuussa 2019. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Verkkotapahtumassa esitellään tuoreita ideoita ja menetelmiä, jotka ovat syntyneet SnellmanEDUn Lasten yliopiston yhteistyönä, Itä-Suomen yliopiston ja muiden yhteistyökumppaneiden yhteistyönä osana kansainvälistä Phereclos-hanketta. Monialainen yhteistyö on konkreettisoitunut mm. seuraavina lopputuotteina:

– Uudet digitaaliset tiedekasvatussisällöt ja pedagogiset ideat
– Maksuttomat virtuaalikerhot ja tiedekasvatuskoulutukset
– Webinaarit, verkkotapahtumat ja tiedekasvatuskoulutukset kasvattajille

Verkkotapahtuma tarjoaa sinulle myös mainion tilaisuuden verkostoitua eri alojen toimijoiden kanssa. Pääset kertomaan omia ideoitasi Phereclos-hankkeen ja muiden avoimen koulutuskulttuurin käytänteiden kehittämiseksi.

Aika ja paikka

Verkossa 21.04 klo 15.15-16.15.

Kohderyhmä

Opettajat, huoltajat, rehtorit, päättäjät, yrityksen edustajat sekä muut kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneet

Osaamistavoitteet

Verkkotapahtuman jälkeen
• kuvailla, mitä on avoin koulutuskulttuuri ja miksi sen edistäminen kannattaa.
• tiedät, millaisia yhteistyömalleja SnellmanEDU on kehittänyt yhteistyökumppaneidensa kanssa harvaan asutuilla aluilla sijaitsevien koulujen ja perheiden tiedekasvatustyön tueksi.
• keskustella webinaarissa esille nostettujen avoimen koulutuskulttuurin käytänteiden levittämisestä ja jatkokehittämisestä.

Kouluttajat

instructor_img

Niko Kyllönen on kemian ja fysiikan aineenopettaja, luokanopettaja ja biokemisti. Nikolla on pitkäaikaista kokemusta tiedekasvatuksesta sekä tiedeleirien ja -kerhojen opettajana, yrittäjänä sekä opetussisältöjen tuottajana. Tällä hetkellä Niko toimii SnellmanEDUn Phereclos-hankkeen paikallisena koordinaattorina ja on mukana kehittämässä SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailmaa.

 • Toteutus: 

  Huom! Ilmoittautumiset poikkeuksellisesti VAIN yllä olevasta “Ilmoittaudu”-painikkeesta.

   Webinaari toteutetaan ZOOM-yhteyden kautta. Saat osallistumislinkin automaattisella sähköpostiviestillä, joten tarkistathan myös roskapostilaatikkosi. Tapahtuma tallennetaan ja saat katselulinkin tapahtuman päätyttyä sähköpostiisi.

 • Lisätietoja: 

  Niko Kyllönen
  Hankekoordinaattori
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  0447462843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  0447462840

 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

  Webinaari toteutetaan ZOOM-yhteyden kautta. Saat osallistumislinkin automaattisella sähköpostiviestillä, joten tarkistathan myös roskapostilaatikkosi. Tapahtuma tallennetaan ja saat katselulinkin tapahtuman päätyttyä sähköpostiisi.

 • Hinta: 

  Maksuton