Kuvaus
Leiri toteutuu, muutama paikka vielä jäljellä. Mukaan voi vielä ilmoittautua!
Tervetuloa mukaan matkalle luonnontieteiden ihmeelliseen maailmaan!
Oletko miettinyt voiko hanasta tulevaa vettä saada kaartumaan? Tai mitä DNA:lla tarkoitetaan? Tulemalla luonnontiedeleirille pääset tutustumaan ja testaamaan mm. kemian, matematiikan, fysiikan, ympäristötieteiden ja biologian ilmiöitä ja saloja. Miksi DNA:ta käytetään rikostutkimuksissa? Kuinka banaanista saa eristettyä ihmisen DNA:ta? Entä, mitä ilmanpaineella tarkoitetaan ja kuinka sitä voidaan konkreettisesti kokeellisesti tutkia? Leirillä ratkotaan myös matemaattisia pulmia sekä etsitään mahdollisesti myös matemaattisten päättelytehtävien takana olevaa aarretta, geometrista-rakentelua unohtamatta! Leirillä käydään myös läpi silmin nähtävää ja aistein koettavaa ympäristöä ja käytetään erilaisia tieteen menetelmiä tuntemusten, kuten lämpötilojen, valon ja äänen mittaamiseen. Leirin tavoitteenamme on mahdollistaa toiminnallinen ja monipuolinen kurkistus luonnontieteiden maailmaan sekä kannustaa lapsia uusien jännittävien ilmiöiden kokeiluun. Ehkäpä innostaa aivan uuden harrastuksen aloittamiseen. Tule leirille innostumaan ja oppimaan uutta!
Sisältö
Päivän tarkempi ohjelma:
Klo 7:30-9:00 Lapset saapuvat tiedeleirin tukikohtaan
Klo 9:00–10.30 Tiedeleiriopetusta
Klo 10:30–12 Lounas
Klo 12.00–13.30 Tiedeleiriopetusta
Klo 13:30-15:00 Tiedetoimintaa ja välipala
Klo 15:00-16:30 Ohjattua iltapäivätoimintaa
Lasten yliopistossa varataan päivittäin aikaa myös rentoutumiselle ja ulkoilulle. Lasten käyttöön varatuissa tiloissa voi lepäillä, lukea, pelailla lautapelejä tai vaikkapa piirtää. Leirin hintaan kuuluu päivittäin lounas sekä välipala iltapäivällä. Mikäli lapsi tulee leirille aamulla heti tukikohdan auettua (klo 7:30), on syytä ottaa mukaan myös huoneen lämmössä säilyvät eväät. Tukikohta on auki klo 16:30 saakka, mihin mennessä lapset tulee hakea leiriltä.
Lasten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä mm. lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin. Olemme Suomen tiedekeskukset ry:n jäsen. Opettajat ja ohjaajat ovat perehtyneet tiedekasvatukseen.
Lasten yliopiston leirit järjestetään pääosin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Lapset pääsevät saman tien tutustumaan yliopistomaailmaan.
Leiriläisille on otettu tapaturmavakuutus.
Aika ja paikka
ma-to 19.–22.6. klo 9:00–15.00
Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus
Lapset on mahdollista tuoda leirin tukikohtaan jo klo 7:30. Leiriläisten olisi hyvä saapua paikalle viimeistään klo 8:30, jotta leiriopetus päästään aloittamaan klo 9:00. Tukikohta on auki klo 16:30 saakka, mihin mennessä lapset tulee hakea leiriltä.
Kohderyhmä
Leiri on suunnattu 7–9-vuotiaille. Leirille otetaan maksimissaan 15 ilmoittautumisjärjestyksessä.
Tarvittaessa sovellamme ikärajoja, jotta saamme tasakokoiset ryhmät. Tiedeleirit on jaettu ikäryhmittäin, jotta opettajat pystyvät paremmin ottamaan eri ikäisten tarpeet huomioon.
-
Toteutus:
SnellmanEDUn Lasten yliopiston tiedeleiri.
-
Lisätietoja:
suunnittelija Niina Räsänen
niina.rasanen@snellmanedu.fi
Puh. 044 746 2863asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
044 746 2840 -
Hinta:
140 € Hinta sisältää ohjatun tiedeopetuksen ja -toiminnan, lounaan, välipalan sekä tapaturmavakuutuksen.
Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.
- Teemat:
- Lasten yliopisto
Ilmoittaudu varasijalle