Tuntemattoman maailman jäljillä -virtuaalikerho

Ilmoittaudu virtuaalikerhoon!

Kuvaus

Maailman historia on pullollaan mysteereitä: minne katosivat dinosaurukset tai miksi kivikauden ihmiset jättivät kallioihin maalauksia. Tässä tiedettä ja taidetta yhdistävässä virtuaalikerhossa pääset seikkailemaan menneisyyden maailmassa ja selvittämään sen kätkemiä salaisuuksia. Saattaapa kerhossa vierailla oikea arkeologikin.

Myös vanhemmat ja isovanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kerhon etätapaamisiin yhdessä kerholaisten kanssa. Vanhemmille virtuaalikerho tarjoaa paitsi avaimia menneisyyden tutkimukseen myös tukea lapsen oppimisen tukemiseen kotioloissa.

Virtuaalikerhon vastuullisena järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho järjestetään osana Lasten yliopiston, Ilona IT:n,  Itä-Suomen yliopiston, ThingLinkin välisenä yhteistyönä toteutettavaa Virtuaalikerho-ohjaajakoulutusta (5 op), joka puolestaan toteutetaan osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta. Phereclos-hankkeessa (www.phereclos.eu) etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen ja se on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Kerhossa selvitämme esihistoriallisen ajan ihmeitä neljästä näkökulmasta:

 1. Tuntemattoman maailman jäljillä
 2. Kadonneiden lajien mysteerit
 3. Esihistorian ihmisten ihmeellinen maailma
 4. Muuttuva menneisyys

Huomioithan, että mahdolliset tarvikkeet ovat osallistujille omakustanteisia. Kerho-ohjaaja vastaa tarvikkeisiin liittyvästä tiedotuksesta ja opastuksesta ilmoittautumisajan päättyessä.

Aika ja paikka

ke 3.11 – to 4.11. klo 16:30-18:00 ja ma 8.9. – ti 9.11. klo 16:30-18:00, verkossa

Huomioittehan, että etätapaamisia ei tallenneta. Kerho-ohjaajan on kuitenkin nähtävä kerholaiset, jotta hän voi pystyy opastamaan heitä turvallisesti. Tämän vuoksi etätapaamisissa myös kerholaisten olisi hyvä pitää webkameraa päällä ja käytettävä mikrofonia.

Molemminpuolinen, tarkoituksenmukainen  webkameran ja mikrofonin käyttö tekee kerhon tunnelmasta aidomman ja lisää kerho-osallistujien keskinäistä vuorovaikutusta – ihan kuin olisimme paikan päällä järjestettävässä kerhossa!

Kohderyhmä

Kerho on suunnattu 10-13-vuotiaille. Harkinnan mukaan muun ikäiset lapset voivat osallistua kerhoon. Myös kerholaisten huoltajat ovat tervetulleita!

Kouluttajat

Kerhon etätapaamisia ohjaavat museopedagogiikan ammattilaiset Jenita Martikainen ja Nina Alvejärvi osana opintojaan SnellmanEDUn Lasten yliopiston Virtuaalikerho-ohjaajakoulutuksessa. He vastaavat kerhon teemoista, sisällöistä ja aikatauluista:

Jenita Martikainen, jenita.martikainen(a)kuopio.fi, 044 718 2631

Nina Alvejärvi, nina.alvejarvi(a)kuopio.fi, 044 718 2616

Kerhokoordinaattori vastaa Digimaailmaan ja ZOOMiin liittyviin teknisiin kysymyksiin: Niko Kyl­lö­nen, niko.kyllonen(a)snellmanedu.fi, 044 746 2843

 • Lisätietoja: 

  Kerhoon pääsee 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerho toteutuu, kun kerholaisia on vähintään 2. Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattisen infoviestin sähköpostiisi. Tarkkailethan varulta myös roskapostilaatikkoasi. Luethan tarkemmat ohjeet tarvikkeisiin ja käytänteisiin liittyen ennen ilmoittautumista.

  Uutta! Aktiivisesta osallistumisesta kerholaisille myönnetään hieno virtuaalinen Open Badge -osaamismerkki. Osaamismerkkejä keräämällä lapsi voi konkreettisesti näyttää, esim. koulussa, mitä tiedeosaamiseen liittyviä taitoja hän osaa.

  Tuotekuvassa Tuntemattoman maailman jäljillä -virtuaalikerhon osaamismerkki


MaksutonIlmoittaudu

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä