Tulevaisuustyökalut haltuun – webinaarisarja

287,00

Paikkoja jäljellä: 25

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Opintopisteet: 2 op
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 24.08.2021
 • Alkaa - Loppuu: 31.08.2021 - 12.10.2021

Kuvaus

Tämä webinaarisarja valmentaa tulevaisuustyöskentelyn prosessin käytännön toteutukseen. Tutustut siihen, millaisia työkaluja käytetään ja saat kokemusta niiden toimivuudesta. Jaamme esimerkkejä siitä, kuinka tulevaisuustyöskentelyä on käytetty ja millaisiin tilanteisiin se soveltuu. Ymmärrät mikä on tulevaisuusherättelyn ja ennakointistrategian merkitys, ja millaiset harjoitukset niihin liittyy.

Valmennukset rakentuvat 30 min oivalluttavasta luennosta, sekä n. 1h työkalujen opettelusta etäpienryhmissä. Valmennuskokonaisuute sisältyy myös sparrausta 3. valmennuskerran aikana. Huomioithan, että 3. valmennuskerran kesto on 3h.

Sisältö

Webinaarisarja toteutetaan aktivoivina luoentoina, jotka sisältävät mm. etäpienryhmätyöskentelyä. Varauduthan osallistumaan toimivan mikrofonin ja kameran kanssa.

1) Mitä tulevaisuusajattelu on? ti 31.8. klo 9.30-11
1.1 Oivalla: Tulevaisuuteen voi vaikuttaa ja tulevaisuuteen kannattaa vaikuttaa.
1.2 Opi uutta: Mitä jos? Kuvittele toivottava tulevaisuus. Välitehtävä: Lukutehtävä ja oppimispäiväkirja

2) Tulevaisuusskannaus ti 14.9. klo 9.30-11
2.1 Oivalla: Menetelmät haltuun
2.2 Opi uutta: Tulevaisuuden muistelu, Peste-analyysit ja tulevaisuustaulukot. Välitehtävä: Suunnitelma valmiiseen työpohjaan menetelmien hyödyntämisestä (todellinen tai kuvitteellinen case)

3) Tulevaisuuskuvien haastaminen ti 28.9. klo 9-12
3.1 Oivalla: Haasta oletettu tulevaisuus.
3.2 Opi uutta: Heikot signaalit ja villit kortit Tällä valmennuskerralla sparrataan pienryhmissä osallistujien tekemää omaa suunnitelmaa pienryhmissä. Välitehtävä: lukutehtävä suunnitelman tarkentamiseen

4) Tulevaisuusvision tarkentaminen ja miten sinne päästään ti 12.10. Klo 9.30-11
4.1 Oivalla: Kenelle millainen tulevaisuus? Tulevaisuuskeskustelun fasilitointi
4.2 Opi uutta: Arvot, megatrendit, tavoitteet ja arki. Case-esimerkki toivotun tulevaisuuden tekemisestä.

Aika ja paikka

Tarkemmat tiedot webinaariin osallistumisesta lähetetään osallistujille. Webinaarien ajankohdat: ti 31.8. klo 9.30-11, ti 14.9. klo 9.30-11, ti 28.9. klo 9.00-12 ja ti 12.10. klo 9.30-11

Kohderyhmä

Tulevaisuustutkimuksen työkalujen käyttöönotosta kiinnostuneille yritysten ja organisaatioiden johtotehtävissä ja strategisen suunnittelun tehtävissä toimiville.

Osaamistavoitteet

Osallistuttuasi kokonaisuuteen

 • osaat nimetä keskeisimmät tulevaisuustyöskentelyn työkalut,
 • osaat kuvata sen prosessin loogisen etenemisen ja
 • olet suunnitellut oman (kuvitteellisen tai todellisen) tulevaisuustyöpajakokonaisuuden.

Kouluttajat

instructor_img

Webinaarisarjan valmentajina toimivat Hanna-Leena Pesonen ja Silja Huttunen.
Hanna-Leena Pesonen, HTM, tulevaisuusvalmentaja on Toimisto2030 yhteistyökumppani. Johtajuuden ja verkostojen kehittämisen ja kestävän kehityksen asiantuntijana hänen intohimonaan on kestävän tulevaisuuden tekeminen yhdessä.
Hanna-Leenalla on parinkymmenen vuoden kokemus johtamisesta, strategiatyöstä ja tulevaisuusorientoituneesta aluekehittämisestä. Kehittämistyön ytimessä Hanna-Leenaa motivoi innostaminen yhteiseen kehittämiseen ja työvälineiden tarjoaminen paremman tulevaisuuden näkemiseen ja tekemiseen – tulevaisuuden muuttaminen yhdessä. Hanna-Leena on opiskellut ennakointia Lapin yliopistossa ja kasvattanut osaamistaan ennakointikoordinaattorina Lapin liitossa. Hanna-Leena on myös kouluttautunut SITRA:n erätauko-dialogin ohjaajaksi. Hän soveltaa ja yhdistää ennakkoluulottomasti strategiatyön, ennakoinnin ja yhteiskehittämisen menetelmiä sekä innovatiivisuutta ja strategioiden toteutusta tukevia työkaluja.
Silja Huttunen, VTM, palvelumuotoilija on kestävän tulevaisuuden palvelumuotoiluun erikoistuneen Toimisto2030 perustaja ja Oivalluttaja. Silja on koulutukseltaan sosiaalipsykologi (VTM), jolla on monipuolinen työtausta niin tutkimuskentältä kuin järjestö- ja yrityssektorilta. Hänen erikoisosaamista on erilaisten intressiryhmien osaamisen ja tavoitteiden tunnistaminen ja yhteistyön motivointi. Silja on osallistunut Sitran tulevaisuustaajuus-menetelmän yhteiskehittämiseen ja pilotointiin syksyllä 2020, sekä kouluttautunut menetelmän valmentajaksi. Hänen missionsa valmentaja on auttaa osallistujia oivaltamaan uusia yhteistyöskentelyn menetelmiä kokemuksellisuuden kautta.

 • Lisätietoja: 

  Riikka Asikainen, suunnittelija
  044 746 2845
  riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi

  Asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  287 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista