Tulevaisuuden tiedolla johtaminen

Ajankohta
06.10.2022 - 06.10.2022
Paikka
Joustava
Hinta
189,00
Ilmoittaudu viimeistään
29.09.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Koulutus toteutuu ja voit jälki-ilmoittautua mukaan!

Viilaatko nykyisyyttä vai johdatko tulevaisuutta tiedolla? Tervetuloa aloittamaan muutosmatka tulevaisuuden tiedolla johtamiseen!

Tiedon älykäs hyödyntäminen johtamisessa on keskeinen organisaatioiden menestyksen mahdollistaja. Tällä hetkellä tietoa hyödynnetään erityisesti arjen operatiivisessa johtamisessa. Toimintaympäristön jatkuvassa ja kiihtyvässä muutoksessa tulevaisuusajattelusta ja ennakoinnista on tullut oleellinen osa erilaisten yritysten ja yhteisöjen muutoskyvykkyyttä. Johtamisen yksi keskeinen kysymys onkin, miten edetä tiedolla johtamisessa nykyisyyden viilaamisesta tulevaisuuden kilpailuetujen tutkimiseen ja todeksi elämiseen.

“When I have a good quarterly conference call with Wall Street, people will stop me and say, “Congratulations on your quarter”, and I say, “Thank you”, but what I’m really thinking is that quarter was baked three years ago.” – Jeff Bezos, Amazon

Tulevaisuuden tiedolla johtaminen -koulutus on ensimmäinen askel tulevaisuuden tiedolla johtamisen muutosmatkalle. Koulutus antaa kokonaiskuvan siitä, mitä tulevaisuuden tiedolla johtaminen on, mistä osa-alueista se muodostuu ja mitkä ovat tulevaisuuden tiedolla johtamisen konkreettiset rakennus- ja kehitysvaiheet. Koulutus haastaa arvioimaan oman organisaation tulevaisuuskyvykkyyttä ja tutkimaan tiedon hyödyntämistä ja rikastamista toivotun tulevaisuuden tekemisessä.

Varmista organisaatiosi tulevaisuuden kilpailuetu. Tee se tiedolla. Aloita tänään!

Sisältö

Koulutuspäivä jakaantuu kolmeen osaan, joissa käydään läpi tiedolla johtamisen tulevaisuutta, tulevaisuuden tietoa ja tulevaisuuden tiedolla johtamista. Koulutus koostuu alustuksista, keskustelusta ja osallistavista harjoitteista, joissa luodaan yhteistä ja organisaatiokohtaista ymmärrystä tiedolla johtamisen nykytilasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Koulutukseen sisältyy ennakkotehtävä.

Koulutuspäivän osuudet ovat:

OSA I: Tiedolla johtaminen ja tulevaisuus

Mikä on se muutos, josta tulisi kiinnostua?

Tiedolla johtaminen eilen, tänään ja huomenna

 • Tieto ja johtamisen trendit
 • Haasteet ja mahdollisuudet

Tulevaisuusajattelu

 • Tulevaisuus kilpailuetuna
 • Tulevaisuuden ajattelu ja tekeminen

OSA II: Tulevaisuuden tieto

Millaisella tiedolla tulevaisuutta voidaan johtaa?

Mitä on tieto ja tiedolla johtaminen?

 • Tiedon ulottuvuudet ja tiedon jalostuminen viisaudeksi
 • Tiedolla johtaminen, sisältö ja määrittely

Mitä on tulevaisuustieto?

 • Tulevaisuuden tiedon lähteet 
 • Mahdolliset ja mahdottomat tulevaisuudet

OSA III: Tulevaisuuden tiedolla johtaminen

Miten tulevaisuutta voidaan johtaa tietoa hyödyntäen?

Tiedon ja johtamisen symbioosi

 • Strateginen tiedolla johtaminen 
 • Tiedolla johtamisen strategia 

Tulevaisuuden tiedolla johtaminen

 • Tulevaisuuden tiedolla johtamisen rakenteet 
 • Käytännön lähestymistapoja tulevaisuuden tiedolla johtamiseen

Aika ja paikka

Torstaina 6.10.2022 klo 9–16, Kuopio ja joustava

Voit osallistua koulutukseen etänä tai tulla Kuopioon lähiopetukseen. Voit halutessasi kertoa ilmoittautumisen yhteydessä ”Lisätietoa”-kentässä, millä tavalla aiot koulutukseen osallistua. Valinnastasi huolimatta voit esim. sairastumistapauksessa muuttaa osallistumistapaasi.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ensisijassa tiedolla johtamisesta kiinnostuneille esimiehille, johtajille ja asiantuntijoille. Koulutukseen suositellaan osallistumista työparina tai tiiminä.

Ennakko-osaaminen tiedolla johtamiseen ei ole välttämätöntä. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut organisaation toiminnasta, johtamisesta ja haluat kuulla uusia ajatuksia sekä jalostaa aiemmin oppimaasi siitä, miten tieto voi auttaa tulevaisuuden johtamisessa ja organisaation menestyksessä.

HUOM: Jos samasta organisaatiosta enemmän kuin yksi osallistuja hinta 149 € / osallistuja. Ilmoittautuminen tällöin ryhmäilmoittautumisen kautta.

Osaamistavoitteet

Koulutus tarjoaa ensimmäisen askeleen matkalle tulevaisuuden tiedolla johtamiseen. Koulutuksen jälkeen:

 • ymmärrät tulevaisuuden tiedon merkityksen organisaation strategian toteuttamisessa
 • hahmotat tulevaisuuden tiedolla johtamisen osa-alueet ja menestystekijät 
 • tiedät, millaisin askelin tulevaisuuden tiedolla johtamista voi alkaa tehdä jo tänään Koulutus antaa eväät oman organisaation tulevaisuuskyvykkyyden arviointiin ja askelmerkit sen kehittämiseen tulevaisuuden tiedolla johtamista hyödyntäen.

Kouluttajat

instructor_img

JANI LISTENMAA, YTM, Creatido Oy

Janilla on yli 10 vuoden ja usean sadan asiakastoimeksiannon kokemus. Toimeksiannoille yhteistä on se, että niissä kaikissa pyritään älykkään tiedon avulla saamaan aikaan optimaalisesti kohdennettua toimintaa ja uusia toimintatapoja, jotka tuottavat ja saavat aikaan tavoiteltua vaikuttavuutta. 

Janin erityisosaaminen: Tiedolla johtamisen kokonaisvaltainen kehittäminen, tiedolla johtamisen kypsyysarvioinnit, tiedolla johtamisen strategia, tiedolla johtamisen mittarit ja mallintaminen, tiedolla johtamisen kouluttaminen, laajojen projektien johtaminen.

TEEMU RUOHONEN, KM, Rojekto Oy

Teemu on kehittäjä, kokeilija, kouluttaja ja valmentaja, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus yhteisöllisten toimintamallien ja oppimisratkaisujen kehittämisestä. Työhistoriassa painottuvat yhteiskehittäminen, innovointi, kokeilutoiminta ja tekemällä oppiminen.

Teemun erityisosaaminen: Yhteiskehittämisen ja kokeilutoiminnan fasilitointi ja valmentaminen, toiminnallinen ennakointi ja tulevaisuustyöskentely, oppimisen muotoilu.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Joustava lähi- ja etäosallistumismahdollisuus (lähiopetus tarjolla jos riittävä määrä osallistujia tulossa lähiopetukseen)

  Maksimiosallistujamäärä 25.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  189 €

  HUOM: Jos samasta organisaatiosta enemmän kuin yksi osallistuja hinta 149 € / osallistuja. Ilmoittautuminen tällöin ryhmäilmoittautumisen kautta.

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset