Toiminnallinen ja tarinallinen oppiminen – Seikkailu Mysteerilinnassa

Ajankohta
26.10.2023 - 26.10.2023
Paikka
Iisalmessa
Hinta
117,00
Ilmoittaudu viimeistään
19.10.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Rohkenetko avata Mysteerilinnan oven? Astuessasi sisään siirryt aikamatkalle. Sinulla on tärkeitä, linnan asukkaisiin liittyviä salaisuuksia selvitettävänä. Mysteerilinnassa käytät vahvuuksiasi: mielikuvitusta, yhteistyötaitoja, pitkäjänteisyyttä, keskittymiskykyä ja ongelmanratkaisutaitoja. Eri oppiaineiden tietojen ja taitojen soveltaminen auttavat salaisuuksien ratkaisemisessa. Seikkailu voi alkaa!

Sisältö

Mysteerilinna on toiminnallinen, monialainen ja pakohuoneen tyyppinen kokonaisuus. Osallistujien tehtävänä on ratkaista kuvitteellisella aikamatkalla linnan asukkaisiin liittyviä salaisuuksia. Elämyksellisessä kokonaisuudessa eri oppiaineissa opittuja tietoja ja taitoja sovelletaan toiminnallisissa tehtävissä yhteistyötä tehden. Tarinallinen kokonaisuus kehittää ryhmäytymistä, sosiaalisia- ja vuorovaikutustaitoja.

Aika ja paikka

Torstaina 26.10.2023 klo 15.30-18.30, Iisalmen kulttuurikeskuksella

Kohderyhmä

Mysteerilinnan ohjelma sopii 3.-6. -luokkien opettajille ja erityisopettajille.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija:

 • – ymmärtää toiminnallisen opetuksen ja oppilaiden yhteistoiminnan hyötyjä
 • – osaa toteuttaa pakohuoneen tyyppisen kokonaisuuden
 • – osaa soveltaa toimintaideoita omalle opetusryhmälleen ja eri oppiaineisiin sopivaksi
 • – osaa käyttää monipuolisia välineitä opetuksessa

Kouluttajat

instructor_img

KM Teija Kauppi, luokanopettaja ja yrittäjä. Teija on toiminut luokanopettajana lähes 36 vuotta. Hän on erikoistunut alkuopetukseen ja englannin kielen opetukseen. Teija on ollut mukana koulun monissa projekteissa ja hankkeissa, muun muassa KiVa -koulu- ja Prokoulu- toiminnan käynnistämisessä ja esi- ja alkuopetuksen yhteistyön kehittämisessä. Hän on koulunsa kerhovastaava sekä koulun vanhempainyhdistyksen opettajajäsen.

Opetustyössään Teija pyrkii huomioimaan oppilaiden yksilöllisyyttä ja kehittämään oppilasryhmälle sopivia, monipuolisia ja toiminnallisia tehtäviä ja opetusmenetelmiä. Hänelle on tärkeää luoda luokkaan lämmin ilmapiiri, jossa opettaja voi luottaa lapsiin ja lapset opettajaan.

KM Eija Leskinen, luokanopettaja, tietokirjailija, draamapedagogi ja yrittäjä. Eija on toiminut luokanopettajana 32 vuotta. Hän on erikoistunut kahdeksaan oppiaineeseen. Koulun ja opetuksen kehittäminen on aina osa Eijan työtä. Idearikas Eija on ollut mukana monissa erilaisissa projekteissa, esimerkiksi Kansanperinne-projektissa. Hän on koulunsa kerhovastaava ja kulttuuriyhdyshenkilö.
Eija on kirjoittanut kirjat ”Kuvallisen ilmaisun taito 1 ja 2” Tuija Karjalaisen kanssa. Hän on kirjoittanut toiminnallisesta oppimisesta Juho Norrenan kirjaan ”Ryhmä oppimaan!”. Eijan oma kirja on suosittu ”Ryhmä toimimaan!”.
Eija uskoo oppilaiden taitoihin ja kykyyn oppia. Opetuksessa hän käyttää paljon draamaa ja toiminnallisia menetelmiä. Hän on huomannut oppilaiden koulumotivaation ja oppimisen paranevan monipuolisten menetelmien avulla.

Muu informaatio

Halutessaan osallistujat voivat hankkia koulutukseen liittyvän oikean repun, Idearepun, joka sisältää koulutuksen ohjeiden lisäksi koulutuksen toiminnallisten tehtävien välineitä ja toimintakortteja. Repun sisältöön voi tutustua koulutuksessa.
Idearepun hinta on 90€. Repun voi tilata ennakkotilauksena tai koulutuksen jälkeen, jolloin se lähetetään, kun reppu ja postitusmaksut on maksettu.
Lisätietoa info@ideareppu.fi

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus Iisalmessa

  Koulutuksessa opettajat toteuttavat yhteistoiminnallisesti monipuolisia harjoituksia, joita voi toteuttaa työssä oppilasryhmän kanssa. Harjoituksissa sovelletaan eri oppiaineiden taitoja pakohuoneen tyyppisessä elämyksellisessä kokonaisuudessa. Osallistujat saavat koulutuksen jälkeen toimintatehtävien ohjeet.

 • Lisätietoja: 

  Riikka Asikainen
  riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2845

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  117 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset