Tilattomien ja siirtolaisten sukututkimusta

Ajankohta
13.03.2023 - 27.03.2023
Paikka
Etäopetus
Hinta
55,00
Ilmoittaudu viimeistään
05.03.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Hyviä uutisia, koulutus toteutuu! Ehdit ilmoittautua mukaan 26.3. asti.

Onko suvussasi piikoja, renkejä, merimiehiä, kestejä, loisia tai löysäläisiä? Miten löydät heidät kirkonkirjoista ja saat nimitietojen lisäksi myös muuta selville? Osasivatko he lukea tai kirjoittaa, oliko heidät rokotettu, missä he asuivat, millainen perhe heillä oli, onko kuolinsyytä merkitty ja oliko heillä jo sukunimi vai käyttivätkö he asuinpaikan nimeä?

Tilatonta väestöä lähti usein myös siirtolaisiksi ulkomaille. Tällä kurssilla käymme läpi myös verkon tietokantoja, joista voi löytää tietoja muualle muuttaneista ja heidän jälkeläisistään.

Sisältö

Opiskelija saa käyttöönsä Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset kurssin ajaksi. Sukututkimusesimerkkien lisäksi kurssiin sisältyy paljon eri internet-tietokantojen osoitteita ja tutkimuslähteiden esittelyä. Webinaarissa perehdytään myös tekstien ja lähteissä käytettyjen lyhenteiden tulkintaan 1700- ja 1800-luvuilla.

Aika ja paikka

ma 13.3.-27.3.2023 klo 17.30-19.00, etäopetus

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille omista sukujuuristaan kiinnostuneille.

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on oppia etsimään internetin digikuvatuista tietokannoista omien sukulaisten merkintöjä esimerkkien avulla.

Kouluttajat

Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Snellman-kesäyliopistossa on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson@snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  55 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset