Tietosuojavastaavan jatkokoulutus (2 op)

Ajankohta
16.05.2023 - 30.05.2023
Paikka
Etäopetus
Opintopisteet
2 op
Hinta
250,00
Ilmoittaudu viimeistään
08.05.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Tämä jatkokoulutus on suunnattu tietosuojavastaaville, jotka haluavat syventää tehtävään liittyvää osaamistaan. Oletuksena on, että EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) perusvaatimukset ovat jo tuttuja osallistujille. Koulutus keskittyy mm. tietosuojan vuosittaiseen tietotilinpäätökseen, tietoturvauhkien torjuntaan, pilvipalvelujen tietosuojaan, henkilötietojen käsittelijöihin sekä vaikutustenarvioinnin tekoon.

Kurssi on täydentävä jatko-osa tietosuojavastaavien peruskoulutukselle, mutta ei vaadi sen suorittamista etukäteen. Koulutuksen aiheet pohjautuvat tietosuojavastaavien peruskoulutuksen suorittaneille tehtyyn kyselyyn syksyllä 2022.

Sisältö

Tietosuojan vuosikello, tietotilinpäätös ja tietoturvauhkiin reagointi
• Tietosuojan vuosikello
• Tietotilinpäätös
• Ajankohtaisia tietoturvauhkia, mm. huijaukset ja tietojenkalastelu
• Tietosuojan poikkeamat ja tietosuojarikkomuksiin reagointi
Tietosuoja pilvipalveluissa ja henkilötietojen käsittelijät
• Tietosuojan huomiointi pilvipalveluissa, mm. Googlen ja Microsoftin palvelut
• Pilvipalvelujen ehdot ja käsittelysopimukset
• Käsittelijöiden ja alakäsittelijöiden kartoitus
• Rekisterinpitäjän ohjeet henkilötietojen käsittelijöille
Tietosuojaa koskeva vaikutustenarviointi (DIAP)
• Milloin tietosuojaa koskeva vaikutustenarviointi on tehtävä?
• Vaikutustenarvioinnin teko
• Tietosuojavaltuutetun toimiston työkalu vaikutustenarviointiin
• Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle, mallisopimuslausekkeet ja täydentävät suojatoimet

Etäkoulutuksiin osallistuminen ja joko a) tietotilinpäätöksen tai b) jonkin pilvipalvelun tietosuoja-arvioinnin teko itsenäisesti / kurssin oppimisalustalla. Hyväksytyn suorituksen laajuus on 2 op.

Aika ja paikka

tiistaisin 16.5. & 23.5. & 30.5.2023 klo 15:30-17:00, verkko
Webinaareista tehdään tallenteet, jotka voi katsoa myös myöhemmin.

Kohderyhmä

Organisaation tietosuojavastaavaksi nimetyille tai ko. tehtävästä kiinnostuneille. Koulutus soveltuu myös työyhteisön tietohallinnosta vastaaville.

Kouluttajat

Harto Pönkä, KM on ohjelmistoalan yrittäjä, tietokirjailija sekä sosiaalisen median ja koulutusteknologian tunnettu asiantuntija. Kouluttajana Pönkä on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Hän on perehtynyt henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan mm. seuraavista näkökulmista:

– GDPR:n vaatimukset henkilötietojen käsittelylle yrityksissä ja muissa organisaatioissa (mm. asiakasrekisterit, markkinointi ja viestintä)
– Tietosuoja tietojärjestelmissä, verkkopalveluissa ja sosiaalisen median palveluissa
– Tietosuojan ja salassapidon huomiointi mm. opetuksessa, varhaiskasvatuksessa ja nuorisotyössä.
– Henkilökohtainen tietosuoja ja tietoturva netissä ja somessa

EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen liittyviä koulutuksia Harto on pitänyt yrityksille, kunnille, oppilaitoksille ja järjestöille sekä konsultoinut GDPR:n käytännön soveltamiseen liittyvissä asioissa. Pönkä on julkaissut kirjat Sosiaalisen median käsikirja (2014) ja Open somekirja (2017, Docendo) sekä lukuisia artikkeleita ja kirjankappaleita. Pönkä on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, jonka näkemyksiä myös korkeakoulut, yritykset sekä media arvostavat.

  • Toteutus: 

    Snellman-kesäyliopiston koulutus

  • Lisätietoja: 

    Outi Savolainen, suunnittelija
    outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
    044 746 2846

    asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
    044 746 2840

  • Hinta: 

    250 € Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset