Tiedeartikkelit- ja videot kasvatus- ja opetustyön tukena

Maksuton

Paikkoja jäljellä: 95

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 29.04.2021
 • Alkaa - Loppuu: 03.05.2021 - 03.05.2021

Kuvaus

Tervetuloa mukaan maksuttomaan verkkotapahtumaan tutustumaan Tiedetuubin maksuttomien tiedeartikkelien ja -videoiden mahdollisuuksiin kasvatus- ja opetustyön tukena sekä jakamaan ideoita niiden käytöstä muiden kasvattajien kanssa!

Tiedetuubi on vuoden 2012 lopussa perustettu tieteeseen ja tekniikkaan keskittyvä älyllinen verkkojulkaisu meille kaikille, joiden mielestä maailma ympärillämme on älyttömän kiinnostava. Se täydentää monia, hyvin erilaisia suomen kielellä julkaistavia julkaisuita ja lähetettäviä ohjelmia, joissa käsitellään tiedettä ja tekniikkaa, mutta tuo niihin oman lisänsä. Sivuston perustivat Jari Mäkinen ja Markus Hotakainen, jotka molemmat ovat tiedetoimittajia ja -kirjailijoita. Mukaan Tiedetuubin toimitukseen on liittynyt myös tutkija-tiedetoimittaja Jarmo Korteniemi.

Tapahtuman vastuullinen järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Tapahtuma toteutetaan Lasten yliopiston ja Tiedetuubin välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta, jossa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Verkkotapahtumassa perehdyt tiedeartikkelien ja -videoiden pedagogiseen hyödyntämiseen. Lisäksi saat kuulla ensimmäisten joukossa, miten tiedeartikkeleita ja -videoita on konkreettisesti hyödynnetty eri oppiaineiden opetuksen yhteydessä Phereclos-hankkeen aikana.

Aika ja paikka

Verkossa 5.3.2021 klo 16:30-17:30-

Kohderyhmä

Varhaiskasvatuksen ja peruskoulun opettajat, iltapäiväkerhojen ohjaajat, huoltajat, kasvatus- ja opetus-alan opiskelijat sekä peruskoulujen rehtorit.

Osaamistavoitteet

Verkkotapahtuman jälkeen osaat
• kertoa, miten tiedeartikkelit ja -videot tukevat lasten tietoja ja taitoja.
• kuvailla, miten Tiedetuubi liittyy Lasten yliopiston Phereclos-hankkeeseen.
• etsiä laadukkaita tiedeartikkeleita ja -videoita kasvatus- ja opetustyön tueksi.

Kouluttajat

instructor_img

Jari Mäkinen on freelancer-tiedetoimittaja ja Kupla Production Oy -tuotantoyhtiön perustaja. Hän on tehnyt lukuisia tiedeartikkeleita ja videoita ympäri maailmaan. Suomessa hänet tunnetaan mm. Yle Uutisille tekemistään tiedejutuista. Jari on aktiivisesti mukana myös Lasten yliopiston Phereclos-hankkeen totetutusryhmässä.

Niko Kyllönen on kemian ja fysiikan aineenopettaja, luokanopettaja ja biokemisti. Nikolla on pitkäaikaista kokemusta tiedekasvatuksesta sekä tiedeleirien ja -kerhojen opettajana, yrittäjänä sekä opetussisältöjen tuottajana. Tällä hetkellä Niko toimii SnellmanEDUn Phereclos-hankkeen paikallisena koordinaattorina ja on mukana kehittämässä SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailmaa.

 • Toteutus: 

  Tapahtuma tallennetaan. Tallenteen katselulinkki lähetetään ilmoittautuneille tapahtuman päätyttyä.

 • Lisätietoja: 

  Niko Kyllönen
  Hankekoordinaattori
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  0447462843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  0447462840

 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

  Ilmoittautumiset torstaihin 29.04.2021 mennessä. Verkkotapahtuma tallennetaan ja katselulinkki lähetetään ilmoittautuneille tapahtuman päätyttyä.

  Lisätiedot lähetetään yhteisesti perjantaina 30.04.2021.

 • Hinta: 

  Maksuton