Viimeisen vuoden aikana oppimista tukevien tekoälysovellusten kehitys on ollut todella nopeaa. Tämä on huikeaa, mutta lisäksi se haastaa perinteisen oppimisen sekä opettajan roolin luokkahuoneessa. Opettajan työssä tekoälyä voi hyödyntää monella tavalla ja tässä koulutuksessa saat tähän käytännöllisiä vinkkejä. Haluaisitko esimerkiksi tietää kuinka tekoälyä voi hyödyntää muun muassa arvioinnissa, tuntien suunnittelussa ja raportoinnissa?
Tässä koulutuksessa käydään tekoälyn perusteiden lisäksi lävitse tekoälysovelluksien hyödyntämistä opetuksessa. Koulutuksessa kuulet kuinka tekoäly voi parhaimmillaan helpottaa ja tukea opettajan työtä.
Koulutuksessa opitaan tekoälyn ja eri sovellusten mahdollisuuksista lisätä oppimisen merkityksellisyyttä ja oppilaan hyvinvointia. Koulutus tarkastelee tekoälyn sekä koulusta kertyvän datan mahdollisuuksia ilmiöiden oppimisessa ja hyvinvoinnin tukemisessa. Lisäksi koulutuksessa opitaan, miten tekoälyä voidaan hyödyntää vastuullisesti ja kestävästi, sekä arvioidaan sen mahdollisia vaikutuksista tulevaisuuden opetukseen ja kouluun.
Sisältö
to 28.9.2023 klo 14–17, etäopetus:
Johdanto tekoälyyn
• Mikä on tekoäly ja miten se toimii?
• Miten tekoälyä hyödynnetään nykypäivän yhteiskunnassa eri aloilla?
• Tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuudet/uhat koulussa?
Tekoälyn soveltaminen opetuksessa
• Miten tekoälyä voi hyödyntää opetuksessa?
• Konkreettisia esimerkkejä eri tekoälysovellusten käytöstä koulussa.
• Pedagogiset periaatteet tekoälyn opetuskäytölle.
to 5.10.2023 klo 14–17, etäopetus:
Tekoälyllä varustetut oppimisalustat ja oppimisanalytiikka
• Mitä ovat tekoälyllä varustetut oppimisalustat?
• Miten oppimisalustat hyödyntävät tekoälyä oppimisen tukena?
• Esimerkkejä tekoälyllä varustetuista oppimisalustoista.
Etiikka ja tekoäly
• Mitä eettisiä kysymyksiä liittyy tekoälyn käyttöön opetuksessa?
• Lisääkö tekoäly hyvinvointia ja oppimista?
• Miten voidaan varmistaa, että tekoälyn käyttö koulutuksessa on eettisesti kestävää?
• Miten opettajat ja opiskelijat voivat oppia käyttämään tekoälyä vastuullisesti?
Käytännön harjoituksia
• Käytännön harjoituksia tekoälyn käytöstä oppimisalustoilla. Ryhmätyöskentelyä, jossa suunnitellaan oppitunti, joka hyödyntää tekoälyä.
• Yhteenveto ja keskustelu siitä, miten tekoälyä voidaan käyttää koulutuksessa tehokkaasti ja vastuullisesti oppilaan hyvinvointi ja oppiminen edellä.
Aika ja paikka
28.9.-5.10.2023, etäopetus
Kohderyhmä
Opettajat ja kouluttajat erityisesti peruskoulussa ja toisella asteella sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet henkilöt.
Maksimiosallistujamäärä 30
Osaamistavoitteet
Koulutuksen jälkeen osallistuja:
• Ymmärtää koneoppimisen perusteita ja tekoälyn soveltamismahdollisuuksista eri aloilla, erityisesti koulussa.
• Osaa hyödyntää eri sovelluksia esimerkiksi oppituntien suunnittelussa, oppilaiden töiden arvioinnin apuna, wilma-viestien kirjoittamisessa, tiedonhaussa sekä yksilöllisempien tehtävien ja oppimateriaalien laadinnassa.
• Ymmärtää oppimisanalytiikan perusteet ja miten kouluista kertyvää dataa voidaan hyödyntää eettisesti ja vastuullisesti oppilaan hyvinvoinnin ja oppimisen tukemisessa ja edistämisessä.
Kouluttajat

Kouluttaja, tutkija-opettaja, tietokirjailija FT Hannu Moilanen on tutkinut tekoälyn hyödyntämistä koulumaailmassa vuodesta 2016 alkaen muun muassa työskentelemällä Jyväskylän Yliopiston tekoäly-hankkeissa sekä kokeilemalla eri tekoälysovelluksia oppilaidensa ja opetusharjoittelijoidensa kanssa normaalikoululla. Vuonna 2020 ilmestyneessä koulutusteknologian väitöskirjassaan hän muun muassa tarkasteli tekoälyn mahdollisuuksia jalostaa uutta tietoa koulusta kertyneestä datasta.
Semmareissa laulava Hannu on kokenut kouluttaja ja inspiroiva esiintyjä, joka on käynyt kouluttamassa yli 200 oppilaitoksessa ympäri Suomea. Hän tutkii ja kehittää parhaillaan tulevaisuuden hyvinvointia ja oppimista lisääviä oppimisympäristöjä sekä opettaa fysiikkaa ja kemiaa Jyväskylän yliopiston normaalikoululla. Tämä takaa sen, että teorian lisäksi hänellä vahvaa käytännön kokemusta eri teknologioiden ja tekoälysovellusten hyödyntämisestä koulun arjessa.
-
Toteutus:
Snellman-kesäyliopiston koulutus
-
Lisätietoja:
Outi Savolainen, suunnittelija
outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
044 746 2846asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
044 746 2840 -
Hinta:
185 €
Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista
- Teemat:
- Digitaidot
- Kasvatus- ja opetus
Ryhmäilmoittautumiset