Tarinax – sanataidetta yli 13-vuotiaille

Ajankohta
05.06.2023 - 08.06.2023
Paikka
Kuopiossa
Hinta
60,00
Ilmoittaudu viimeistään
17.04.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Miten maailmaa ja omaa ääntä voi ilmaista kirjoittamalla?

Nelipäiväisellä leirillä osallistuja pääsee kirjoittamaan omia tarinoita, luomaan omia hahmoja ja niille fiktiivisiä maailmoja. Ryhmässä kirjoitetaan monenlaisia tekstejä yksin ja yhdessä, kokeillaan erilaisia tyylejä ja tekniikoita, keskustellaan kirjoista ja kirjoittamisesta sekä annetaan ja saadaan palautetta omista teksteistä. Ryhmässä käytetään taidelähtöisiä työtapoja, jotka tukevat kielellisen ilmaisun kehittymistä ja vahvistavat omaäänistä kirjoittamista. Sopii sekä aloittaville, että jo pidemmällä oleville kirjoittajille. Tule rohkeasti mukaan kirjoittajaheimoon!

”Eiiii! Loppuuko tämä jo!” (kirjoittaja 15 v, vuoden 2022 viimeisenä leiripäivänä)
“Hyödyllinen ja innostava neljä päivää.”

Sisältö

Lasten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä mm. lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin. Olemme Suomen tiedekeskukset ry:n jäsen.

Lasten yliopiston leirit järjestetään pääosin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella, jolloin nuoret pääsevät myös tutustumaan yliopistomaailmaan.

Leiriläisille on otettu tapaturmavakuutus.

Aika ja paikka

ma-to 5.-8.6 klo 13–16
Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus

Leiripäivä alkaa klo 13 ja päättyy klo 16. Hinta ei sisällä lounasta eikä välipalaa, joten omat eväät mukaan.

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille. Leirille otetaan maksimissaan 15 ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kouluttajat

Sari Siltavuori on musiikin, sanataiteen ja teatterin ammattilainen. Siltavuori työskentelee esiintyvänä taiteilijana, opettajana ja ohjaajana erilaisissa yhteisöissä. Hän on kirjoittanut ja ohjannut näytelmiä, tehnyt laulujen sanoituksia ja videoelokuvia. Vuonna 2019 häneltä julkaistiin lastenkirja Piili Xondus von Tulikettu. Siltavuori on opettanut mm. Lastenyliopistossa kirjoittamista vuodesta 2017 lähtien. Siltavuori työskentelee myös Sanataidekoulu Aapelin kehittäjänä ja sanataideohjaajana erilaisissa hankkeissa (mm. kirjaston kanssa yhteistyössä Sanoissa koko maailma) Siltavuori on Kirjakantti- kirjallisuustapahtuman taiteellinen johtaja vuodesta 2022 alkaen.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Niina Räsänen
  niina.rasanen@snellmanedu.fi
  Puh. 044 746 2863

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  60 €
  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset