Talollinen, torppari, suutari vai sotilas?

Ajankohta
04.10.2021 - 25.10.2021
Paikka
Verkossa
Hinta
70 €
Ilmoittaudu viimeistään
27.09.2021
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Nykyään sukututkimusaineistoa on paljon internetissä ja tutkimusta voi tehdä kotikoneelta käsin. Haasteeksi muodostuu arkistoaineistojen tulkinta ja omien sukutietojen löytäminen suurten tietokantojen joukosta.

Tällä verkkokurssilla käydään läpi sukututkimustietokantoja, joiden avulla voit tehdä tutkimusta muun muassa talollisista ja torppareista. Suutareiden ja muidenkin käsityöläisten sekä sotilaiden tutkimuksessa on omat erityispiirteensä ja kurssilla perehdymme myös niihin.

Webinaarissa tutustutaan kirkollisten aineistojen lisäksi myös muun muassa perukirjoihin, henkikirjoihin, Suomen Asutuksen Yleisluetteloon ja lainhuutokortistoihin. Näiden avulla tutkija saa oman suvun kertomukseen elävyyttä nimiluetteloiden lisäksi.

Sisältö

Internet-tietokantojen käyttöä ja esimerkit talollisen, torpparin, suutarin ja sotilaan sukututkimuksista 1800-luvulta 1700-luvulle. Opiskelijat saavat kurssin ajan käyttöönsä Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen (SSHY) jäsen-tunnukset, jolloin heillä on pääsy vain jäsenille tarkoitettuihin aineistoihin.

Aika ja paikka

maanantaisin 4.10., 11.10., 18.10. ja 25.10.2021 klo 17.30-19.00, verkko

Koulutus toteutuu, vielä voi ilmoittautua!

Kohderyhmä

Sopii kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet selvittämään oman suvun tarinaa.

Osaamistavoitteet

Antaa valmiuksia tutkia omaa sukua itsenäisesti kotikoneelta käsin. kurssilaiset saavat mallitutkimuksista esimerkkien avulla apua omiin tutkimuksiin.

Kouluttajat

Rit­va Sampio, suku­tut­ki­mus­o­pet­ta­ja, Suo­men Suku­tut­ki­mus­toi­mis­to Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Snellman-kesäyliopistossa on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

 • Lisätietoja: 

  Merja Huttunen, koulutuskoordinaattori
  merja.huttunen@snellmanedu.fi
  044 746 2851

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  70 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Ilmoittautuessasi voit maksaa koulutuksen heti tai valita laskun, jonka maksat koulutuksen alkaessa.


70,00Ilmoittaudu

Ryhmäilmoittautumiset