Talollinen, torppari, suutari vai sotilas? S22

Ajankohta
03.10.2022 - 24.10.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
70,00
Ilmoittaudu viimeistään
26.09.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Hyviä uutisia, koulutus toteutuu! Vielä ehdit ilmoittautua mukaan.

Nykyään sukututkimusaineistoa on paljon internetissä ja tutkimusta voi tehdä kotikoneelta käsin. Haasteeksi muodostuu arkistoaineistojen tulkinta ja omien sukutietojen löytäminen suurten tietokantojen joukosta.

Tällä verkkokurssilla käydään läpi sukututkimustietokantoja, joiden avulla voit tehdä tutkimusta muun muassa talollisista ja torppareista. Suutareiden ja muidenkin käsityöläisten sekä sotilaiden tutkimuksessa on omat erityispiirteensä ja kurssilla perehdymme myös niihin.

Webinaarissa tutustutaan kirkollisten aineistojen lisäksi myös muun muassa perukirjoihin, henkikirjoihin, Suomen Asutuksen Yleisluetteloon ja lainhuutokortistoihin. Näiden avulla tutkija saa oman suvun kertomukseen elävyyttä nimiluetteloiden lisäksi.

Sisältö

Internet-tietokantojen käyttöä ja esimerkit talollisen, torpparin, suutarin ja sotilaan sukututkimuksista 1800-luvulta 1700-luvulle. Opiskelijat saavat kurssin ajan käyttöönsä Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen (SSHY) jäsen-tunnukset, jolloin heillä on pääsy vain jäsenille tarkoitettuihin aineistoihin.

Aika ja paikka

maanantaisin 3.10., 10.10., 17.10. ja 24.10.2022 klo 17.30-19.00, etäopetus

Kohderyhmä

Sopii kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet selvittämään oman suvun tarinaa.

Osaamistavoitteet

Antaa valmiuksia tutkia omaa sukua itsenäisesti kotikoneelta käsin. kurssilaiset saavat mallitutkimuksista esimerkkien avulla apua omiin tutkimuksiin.

Kouluttajat

Rit­va Sampio, suku­tut­ki­mus­o­pet­ta­ja, Suo­men Suku­tut­ki­mus­toi­mis­to Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson@snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  70 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset