Suvun tarinat talteen

Ajankohta
02.02.2022 - 16.02.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
65,00
Ilmoittaudu viimeistään
26.01.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Hyviä uutisia. Koulutus toteutuu. Vielä kerkeät ilmoittautua mukaan!

On tärkeää kerätä suvun perimätietoa, valokuvia ja tarinoita talteen ja julkaista niitä. Näin arvokasta tietoa siirtyy sukupolvelta toiselle. Kurssilla saat vinkkejä siihen, miten voit tarkistaa asioiden todenperäisyyttä ja täydentää niitä verkossa olevilla tiedoilla esim. sanomalehdistä, kuvakokoelmista ja kirkonkirjoista.

Sisältö

2.2. ja 16.2.sukututkimusopettaja Ritva Sampio
Verkkokurssilla kertaamme ensin sukututkimuksen perusteet ja tutustumme erilaisiin verkossa ja arkistoissa oleviin lähdeaineistoihin.

9.2. tietokirjailija FM Liisa Lauerma
Tietokirjailija Liisa Lauerma johdattelee omien ja lähisukupolvien muistojen kokoamiseen eri teemapolkuja kulkien. Millaista tarinaa kertovat suvun tärkeät paikat, luonto ja maisemat, esineet ja tekstiilit, arki ja juhla? Miten hyödynnän tarinaa kootessani karttoja, valokuvaa, taidekuvaa, luovaa kirjoittamista? Lauerma on julkaissut kirjan Suvun jäljillä – löydä oma tarinasi (Kirjapaja 2021)

Verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. SnellmanEDUlla on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

Aika ja paikka

ke 2.2.- 16.2.2022 klo 17.30 – 19.00, verkossa

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet oman suvun historiasta, tarinoista ja sukututkimuksesta. Opiskelijat saavat myös käyttöönsä Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen jäsentunnukset, jotka helpottavat sukututkimusta huomattavasti.

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

tietokirjailija FM Liisa Lauerma

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson(a)snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  65 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä