Suvun tarinat talteen S22

Ajankohta
21.09.2022 - 05.10.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
55,00
Ilmoittaudu viimeistään
14.09.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

On tärkeää kerätä suvun perimätietoa, valokuvia ja tarinoita talteen ja julkaista niitä. Näin arvokasta tietoa siirtyy sukupolvelta toiselle. Kurssilla saat vinkkejä siihen, miten voit tarkistaa asioiden todenperäisyyttä ja täydentää niitä verkossa olevilla tiedoilla esim. sanomalehdistä, kuvakokoelmista ja kirkonkirjoista.

Sisältö

Tällä verkkokurssilla kertaamme ensin sukututkimuksen perusteet ja tutustumme erilaisiin verkossa ja arkistoissa oleviin lähdeaineistoihin.

Tietokirjailija Liisa Lauerma johdattelee omien ja lähisukupolvien muistojen kokoamiseen eri teemapolkuja kulkien. Millaista tarinaa kertovat suvun tärkeät paikat, luonto ja maisemat, esineet ja tekstiilit, arki ja juhla? Miten tieto, taide ja luova toiminta tukevat oman historian tutkimista? Lauerma on julkaissut kirjan Suvun jäljillä – löydä oma tarinasi (Kirjapaja 2021)

Aika ja paikka

keskiviikkoisin 21.9.- 5.10.2022 klo 17.30 – 19.00, etäopetus

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet oman suvun historiasta, tarinoista ja sukututkimuksesta. Opiskelijat saavat myös käyttöönsä Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen jäsentunnukset, jotka helpottavat sukututkimusta huomattavasti.

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

tietokirjailija FM Liisa Lauerma

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
  karin.johnson(a)snellmanedu.fi
  044 746 2842

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  55 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset