Sukututkimusta eri vuosisadoilla

Ajankohta
01.02.2023 - 22.02.2023
Paikka
Etäopetus
Hinta
60,00
Ilmoittaudu viimeistään
24.01.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Oletko jo harrastanut sukututkimusta ja haluaisit syventää osaamistasi? Miten ja mistä voit kerätä sukututkimustietoja 1900-luvulta ja mitä sinun pitää ottaa huomioon jos aiot julkaista elävien ihmisten tietoja? Mitä sukututkimuslähteitä löytyy 1800-luvulta digitoituna verkossa, mitä voit tutkia eri arkistoissa ja osaatko jo hyödyntää facebook-ryhmien apua?

Millaisia ovat 1700-luvun tekstit, mistä löydät sanastoja ja muuta verkossa olevaa apuaineistoa niiden tulkitsemiseen? Onko suvustasi tietoja olemassa jo 1600-luvulta ja miten voit hyödyntää niitä lähteitä oman suvun tutkimuksessa?

Sisältö

Tällä kurssilla kertaamme sukututkimuksen perusteet ja kirkonkirjojen lisäksi tutustumme muun muassa perukirjoihin, sotilaslähteisiin, tuomiokirjoihin, karttoihin, poliisien osoitekortistoon, hautakivitietokantoihin, Suomen Asutuksen Yleisluetteloon ja Kansallisarkiston Astia-hakuun.

Esimerkkitutkimusten avulla saat hyvin monipuolisen opastuksen eri lähteiden käyttämiseen sukutarinoiden elävöittämisessä. Opiskelijat saavat käyttöönsä myös Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset, jotka helpottavat tutkimusten tekemistä huomattavasti. Tervetuloa mukaan!

Aika ja paikka

ke 1.2. – 22.2.2023 klo 17.30-19.00, etäopetus

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Snellman-kesäyliopistossa on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

 • Lisätietoja: 

  Merja Huttunen, koulutuskoordinaattori
  merja.huttunen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2851

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  60 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset